Autor Tema: Što da radim - nisam za operaciju - dali ići na operaciju u inozemstvo?  (Posjeta: 22907 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dinko

• Newbie
  • *
Što da radim - nisam za operaciju - dali ići na operaciju u inozemstvo?
« : Kolovoza 21, 2010, 17:50:04 poslijepodne »
Stanje mi je vrlo loše, a da ne ulazim u detalje. Slabinska kralješnica ima sljedeće promjene. Disk L5-S1, L4-L5 protuzija, L1-L2, L2-L3, L3-L4 hermija, na svim malim zglobovima degenerativne promjene. Svi spinalni kanali suženi. Najgori L5-S1 lijevo prohodan samo 30%. Dva vodeća zagrebačka neurokirurga kažu da je stanje toliko loše da se neda operirati, odnosno vrlo vjerojatno da bi poslije operacije stanje bi bilo gore. Prošao sve moguće fizikalne terapije i  ambulante za liječenje bola. Bolovi užasni, pokretljivost nikakva. Što da radim? Dali ima većih izgleda za uspješnu  operaciju u inozemstvu.

kicmenac

• Forumas
Odg: Što da radim - nisam za operaciju - dali ići na operaciju u inozemstvo?
« Odgovori #1 : Kolovoza 21, 2010, 19:02:58 poslijepodne »
2 doktora...probaj ti po jos malo misljenja ici...a u suprotnom mozda i inozemstvo dolazi u obzir :)
DDD L3/L4 sa annular tearom...
Operacija 28.02.12,Selektivna endoskopska diskektomija sa anuloplastikom @ Vertebris
Hernija diska T6/T7. Kronicna upala druge rebrene hrskavice,paralalno tome tupa bol medju lopaticama

Dinko

• Newbie
  • *
« Odgovori #2 : Kolovoza 21, 2010, 19:48:18 poslijepodne »
2 doktora...probaj ti po jos malo misljenja ici...a u suprotnom mozda i inozemstvo dolazi u obzir :)
Ne znam kamo.
U početku su mi sve terapije dale neke pozitivne rezultate, ali u zadnje vrijeme mi se je stanje pogoršalo

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #3 : Kolovoza 21, 2010, 23:04:08 poslijepodne »
Hm koja dva hirurga, jesi isao kod dr Saftica, forumskog neura.
Shvatam da je lose , mora postojati neko rjesenje, da li fuzija da li nesto, kad sarafe i ispravljaju krive kicme, valjda mogu rijesiti par diskova  ;)
5 diskova ti si dovio na nekoj lutriji ili sta  :D ;D
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

Dinko

• Newbie
  • *
« Odgovori #4 : Kolovoza 22, 2010, 13:01:42 poslijepodne »
Hm koja dva hirurga, jesi isao kod dr Saftica, forumskog neura.
Shvatam da je lose , mora postojati neko rjesenje, da li fuzija da li nesto, kad sarafe i ispravljaju krive kicme, valjda mogu rijesiti par diskova  ;)
5 diskova ti si dovio na nekoj lutriji ili sta  :D ;D
Nisam bio kod dr Saftica. Bio sam u u S. Milosrdnice i u Traumi. Diskove sam dobio s rođenjem izgleda :))

fireman

• Newbie
  • *
« Odgovori #5 : Kolovoza 22, 2010, 17:33:10 poslijepodne »
Dr. Saftić ti je u S.Milosrdnice
Nekad sam imao tumor u vratnoj kralježnici

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #6 : Kolovoza 23, 2010, 07:15:08 prijepodne »
Naši forumaši su imali dobre rezultate u Reaktivi i kod Peharca, jesi li probao tamo?

Dinko

• Newbie
  • *
« Odgovori #7 : Kolovoza 23, 2010, 10:04:54 prijepodne »
Naši forumaši su imali dobre rezultate u Reaktivi i kod Peharca, jesi li probao tamo?
bIO Bio sam kod Peharca dva puta, radim kod kuće njegove vježbe i to je rezultiralo značajnim poboljšanjem, ali još uvijek su bolovi toliki da sam stalno pod analgeticima (flaster ili tablete) i radius moga kretanja je u najboljem slučaju 100 m.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #8 : Rujna 11, 2010, 20:08:45 poslijepodne »
Flaster uh?! Pokušajte u Vertebralis.

Dinko

• Newbie
  • *
« Odgovori #9 : Rujna 29, 2010, 18:45:20 poslijepodne »
Hvala svima koji ste mi preporučili Vertebralis i Dr. Saftića. Bio sam na operaciji prije dva tjedna i učinjena mi je dekompresija  kralježničkog kanala i ugrađen mi je Coflex implantat.  Moje stanje se je bitno poboljšalo. To se neda uopće izraziti u postotku, jer je stanje višestruko bolje. Više ne pijem nikakve analgetike, a uzimao sam prije preko 10 raznih tableta dnevno, bolovi su minimalni i rijetki. Hodna pruga se je bitno povećala.  Super. Na kraju mogu pohvaliti cijelu ekipu, jer su svi više nego odlični bili.
od sveg srca zahvaljujem Dr. Saftiću i cijeloj njegovoj ekipi.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #10 : Rujna 30, 2010, 16:25:36 poslijepodne »
Bravo za Dinka i ekipu u Vertebralisa!!! :)
 Recite nam koliko imate godina, koje ste profesije, kakvo vam je radno mjesto? Koliko je trajala operacija i kolika je bila njezina cijena? Koje ste savjete dobili od operatera? Kakve su prognoze neurokirurga i plan povratka na posao?

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #11 : Listopada 08, 2010, 11:53:49 prijepodne »
Dinko, bilo bi super da napisete odgovore na kokolinina pitanja pa da imamo i te dodatne informacije. Ovako sve ostaje na tome kako je operacija prosla dobro, a dodatne informacije su vlo korisne za sve na forumu.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #12 : Listopada 09, 2010, 23:31:06 poslijepodne »
Hvala kokolino na preciznim pitanjima.

Dinko mi ruku na srce izgleda kao nastavak piar politike Dr. Sefića na ovom forumu.

Nema čarobnog rješenja, a ovo mi izgleda takvo.

Ja imam jedno pitanje za Dinka: jesi dobio kakav anelgetik o kojem je Dr. davno pisao na ovom forumu koji djeluje duže (čak i više mjeseci) a daje se prilikom svake minimalno invazivne operacije.   

Interesuje me i ko  kontroliše privatne operatere, da li rade po standardima, kojim standardima jer i neurokiruzi nemaju zajednički stav o metodama i pristupu liječenju , indikacijama i sl.  Ko popravlja kada pogriješe ...?

Ovo pišem ogorčen na sistem jer mi drug ima rak, hrvatski je vojni umirovljenik, operiran  u Splitu i doktori mu kažu da bi morao najkasnije za dva tjedna na zračenje, u Splitu i Zagrebu mu najraniji termin "mogu" dati za dva mjeseca. Podigao je kredit i probat će u Sarajevu za novce, sramota.
« Zadnja izmjena: Listopada 09, 2010, 23:45:38 poslijepodne bojan »
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #13 : Listopada 11, 2010, 08:44:50 prijepodne »
Uh, jako loša priča. Teško za povjerovati.A da pokuša izvršiti verbalno-prijateljski "pritisak" na voditelje odjela i KLinika gdje mu je to rečeno.

Dinko

• Newbie
  • *
« Odgovori #14 : Listopada 11, 2010, 16:34:45 poslijepodne »
Bravo za Dinka i ekipu u Vertebralisa!!! :)
 Recite nam koliko imate godina, koje ste profesije, kakvo vam je radno mjesto? Koliko je trajala operacija i kolika je bila njezina cijena? Koje ste savjete dobili od operatera? Kakve su prognoze neurokirurga i plan povratka na posao?
Jao puno pitanja. Ovako operiran sam 15.9., operacija je trajala mislim oko 2,5 sata, cijena je 20.000 kn, 2.10 sam putovao poslovno u Dubai. Put sam odlično podnjeo, u savemu sam puno bolje funkcionirao, i BEZ I JEDNE TABLETE PROTIV BOLOVA!!!

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #15 : Listopada 11, 2010, 18:23:54 poslijepodne »
Odlično ! Želim vam i dalje uspješan oporavak.

Dinko

• Newbie
  • *
« Odgovori #16 : Listopada 11, 2010, 18:39:56 poslijepodne »
Hvala kokolino na preciznim pitanjima.

Dinko mi ruku na srce izgleda kao nastavak piar politike Dr. Sefića na ovom forumu.

Nema čarobnog rješenja, a ovo mi izgleda takvo.

Ja imam jedno pitanje za Dinka: jesi dobio kakav anelgetik o kojem je Dr. davno pisao na ovom forumu koji djeluje duže (čak i više mjeseci) a daje se prilikom svake minimalno invazivne operacije.   

Interesuje me i ko  kontroliše privatne operatere, da li rade po standardima, kojim standardima jer i neurokiruzi nemaju zajednički stav o metodama i pristupu liječenju , indikacijama i sl.  Ko popravlja kada pogriješe ...?

Ja nisam slučaj kao tvoj drug iz Splita pa se to ne može uspoređivati, a osim toga nisam neurokirurg nego magistar elektrotehnike - informatičar, i ne mogu govoriti o neurokirurgiji. Mogu govoriti samo o mom subjektivnom mišljenju i osjećaju. Ja se godinu i pol patim sa velikim bolovima. Moja dnevna terapija je bila Durogesic 25, Lekadol 2-3, naklofen duo 75 2x, Neurotin 300 3x, Amyzol 10 1 x, polarni led u velikim količinama. Ne treba biti doktor pa da se zna da je pitanje dana kada bi otišla jetra, i sve ostalo. Kada nisam uzimao Durogestic onda sam i do 6 zaldiara uzimao. Ja ne mogu govoriti o stručnom dijelu, ja samo mogu govoriti o odnosu prema meni o utisku u klinici dakle o mojim impresijama. One su super i sve najbolje. Moje stanje je puno bolje nego prije. Ja nemam novu kralježnicu, ja ne mogu pješačiti kilometre. Ja nisam čuo za analgetike koji djeluju mjesecima, premda sam bio redoviti "gost" ambulanta za bol, dobivao narkotike, ali ovo  nisam čuo. Moj zadnji analgetik je bio voltaren kojeg sam dobio poslije operacije. No svatko ima pravo na svoje mišljenje i ti da ne vjeruješ. Neki ljudi i danas ne vjeruju da je čovjek bi na mjesecu, ali to je pravo svakog pojedinca, pa tako i tebe. na koncu ja sam išao na operaciju zbog sebe, i ja se samo zahvaljujem ljudima koji su mi dali pravi savjet. još jednom hvala im kao i Dr Saftiću i njegovoj ekipi.

Ovo pišem ogorčen na sistem jer mi drug ima rak, hrvatski je vojni umirovljenik, operiran  u Splitu i doktori mu kažu da bi morao najkasnije za dva tjedna na zračenje, u Splitu i Zagrebu mu najraniji termin "mogu" dati za dva mjeseca. Podigao je kredit i probat će u Sarajevu za novce, sramota.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #17 : Listopada 11, 2010, 20:42:25 poslijepodne »
A tko kontrolira neurokirurge po bolnicama? I tko popravlja kad pogriješe? Ili oni ne griješe?
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1