Autor Tema: denis 68  (Posjeta: 22803 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

denis 68

• Hero Member
    • Email
denis 68
« : Rujna 24, 2008, 17:09:10 poslijepodne »
Dobar dan svima!
  Evo probat ću nekako to sve skratiti imam 39 godina prvi problemi počeli su s padom na terenu od kad sam tretiran po dijagnozi lumboishijalgija od strane dr. opće prakse te su se problemi vukli godinama do dana dok nisam dobio nagle akutne bolove uz oduzimanje desne noge te hitnom intervencijom završio na neurokirurški odjel gdje su utvrdili po nalazu

--------------------------------------------------------------------------------
  Izražena je blaža redukcija širine vertebralnog kanala u razini l4-l5kralješka.
Vidljiva je desikacija diska l4-l5 i l5-s1sa  posljedičnim suženjem i-v prostora kao izraz  difuznih deegenerativnih promjena-
   U razini l4-l5 kralješka vidljiv je prolaps diska desno dorzolateralno sa naznačenom ekstruzijom kaudalno u lateralni recesus l5 kralješka.Oobliteriran je periradikularni prostor korjena l5 na desnoj strani.Imprimirana je duralna vreća-
    U razini l3-l4 kralješka vidliiva je plića dorzomedijalna i desnostrana mediolateralna protruzija diska sa impresijom duralne vreće i djelomičnom obliteracijom pararadikularnog prostora korjena l4 desno-
     U razini l5-s1 kralješka vidljiva je manja ovapnjela protruzija diska bez reprekusija na duralnu vreću i pripadajuće korjenove   
       Gore navedeni nalaz je očitan dana 22 04 2004 godine te je u istima naznačeno očitanje od 7 do 12 mm

Izravnata fiziološka lordoza lumbalne kralješnice održana stražnja interkolporalna linija.
       I.V osteeonhondroza u segmentima l3-l4,l4-l5,i l5-s1uključuje pad signala iv disca u T2 mjernoj slici znak degeneracijeredukcije i.v. prostora te marginalne osteofite pokrovnih ploha trupova kralješaka
       U segmentima l3-l4 disk hernija dorzomedijalno i i dorzolateralno desno 3-4 mm blaže imprimirajući prednju konturu
duralnog sakusa te reducirajući desni lateralni recesus
        U segmentima l4-l5 i.v. disk hernija dorzomedijalno dorzolateralno i lateralno desno za 6-7 mm obliterira prednji epiduralni prostor i rducira desni neuralni foramen ispod korjena
        U segmentima l5-s1 nalazi se manja dorzomedijalna protruzija diska spindilofit kompleksa neuralni forameni su slobodni
put    

Po gore navedenom nalazu htjeli su mi izvršiti operativni zahvat koji sam odbio i započeo s lječenjem u Ortopedskoj bolnici biograd s raznim kostesteroidima,gdje su nestali akutni bolovi al ne i moji problemi s kralješnicom.
    Učestalim lječenjem u istoj zadnjih 5 godina sam u stanju mirovanja s tim da se moram pridržavat svih pravila tj. vježbanjem šetnjama plivanjem itd..,al mi i dalje problemi ne nestaju uz veći napor odmah nastupaju boovi koji ti nedaju mira sputavaju doslovce u svemu.
     Eto toliko o meni jel bi mogao puno toga pisati puno pozdrava od

Denisa68 !!

« Zadnja izmjena: Rujna 24, 2008, 17:11:32 poslijepodne denis 68 »

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
Odg: denis 68
« Odgovori #1 : Rujna 24, 2008, 19:24:11 poslijepodne »
Sada sam vidio tvoje nalaze i nažalost ti moram reći da se tvoja dijagnoza može riješiti jedino otvorenim zahvatom jer sve ostalo bi bilo samo parcijalno rješenje. Dakle mogu ti se pokušati smanjiti bolovi ali jedina prava pomoć ti je operativni zahvat. Toliko od mene.

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #2 : Rujna 24, 2008, 21:27:58 poslijepodne »
Nakon uvida u tvoje nalaze iako bi ih bilo bolje vidjeti u živo mislim da kod tebe nema potrebe za otvorenom operacijom te da si ti kandidat za jednu od minimalno invazivni metoda.
Moras znati da su neurokirurzi izmislili minimalno invazivnu kirurgiju kralješnice i ipak oni imaju najveće iskustvo u tom vidu liječenja.
Otvorene, klasične operacije se više ne rade.

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #3 : Rujna 24, 2008, 22:36:58 poslijepodne »
Da Denis, kada malo bolje promislim neurokirurg je u pravu, dogovori se sa njim da ti on to napravi nakon što te vidi uživo. Puno sreće.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #4 : Rujna 24, 2008, 23:38:20 poslijepodne »
 Zidov hvala puno na odgovoru slažem se sa vama jel ipak gledajući realno to je fizičko oštećenje ne vjerujem u čuda  kao što neki kažu vratit će se nestat će itd...,te stvari su mi tabu tema u ovim slućajevima jedino što me sad trenutno sputava je jedna stvar a to je što sam se ja naučio trpiti bol i tzako funkcionirati i nekako me sputava odlazak sad u ovom momentu na operaciju al vjerujte ako dođe do akutnih definitivno samo još u tom vidim spas,jel sve drugo če biti gubljenje vremena.
   Puno pozdrava!!

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #5 : Rujna 25, 2008, 09:46:24 prijepodne »
Dragi denis mislim da dobro razmišljaš. Ova kontradiktorna mišljenja koje dobijaš najviše su zbog toga jer ti ja pišem o mogućim rješenjima danas u Hrvatskoj. Neurokirurg koji ima saznanja i o nekim drugim zahvatima vjerovatno je isto tako u pravu ali takav zahvat u Hrvatskoj ne znam da li itko radi ali možda neurokirurg zna pa neka te uputi. Minhen to može napraviti bar po onom što sam pročitao na njihovoj stranici, tj. endoskopskom metodom. Puno sreće.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #6 : Rujna 26, 2008, 13:45:37 poslijepodne »
    Zidov hvala vam puno neznam gledam mislim učim i vrijeme nosi svoje sreće je ta što se pridržavam uputa i savjeta doktora inače bi davno završio što se reće pod nož,kao što mi je jedan fizijatar rekao ako nepiješ puno tablčeta protiv bolova nemoj još ići na oper.zahvat ja ih nepijem puno al ništa ni neradim osim šetanja vježbanja do granice boli tu i tamo kad imam obaveza životnih nekad moram i prekršit pravila al odma mi katastrofa  tako da je ubiti moj život sad stvoren za nekog neradnika koji bi uživao samo spavajući neradeći ništa al ja to nemogu prihvatiti niti se pomiriti sa tim.
    Neznam kao što rekoh dok ide ide kako če sve to završit to samo bog zna za neke veće zahvate u drugim državama nisam spreman a isto tako to i puno više košta  al kad bi znao da će mi to pomoć riskiro bi svu svoju imovinu al i sami znate da neznam kakvu operaciju napravim i van ove države mislim da nedaju garanciju na to tako da je sve to jedan upitnik veliki .
     Kažem što je tuje kako bude možda će mi biti kasno poslije kao što su neki neurokirurzi mi rekli možda neće to je sudbina kojoj se ja nemogu oduprjeti,osobno i iskreno kad bi samo znao da će mi od ovog stanaj nastati poboljšanje za koji postotak omah bi pristao al neznam nit mi je iko to mogao potvrditi.
     Neznam što da više kažem što da mislim previše informacija u toliko godina dođem nekad do zaključka možda bi najbolje bilo čim me prvi put uhvatila akutna bol da sam pristao na operaciju jel nebi znao razlućivati što je dobro što nije ,a ovako sve me više strah jel nekako dolazim do zakljućaka kad vidim nekog invalida a ujedno se zapitam možda je ćovjek previše ćekao pa se doveo u to stanje ko zna kažem samo bog zna sudbinu i fala bogu virujem u njega i nadam se da će sve ovo do kraja života proć na najbolji mogući naćin-
     Eto da je bar puno više takvih ljudi kao što ste vi ,neurokirurg, koklina itd... bilo bi bolje jel bi se ljudi educirali i nebi sebe dovodili do ovakvih situacija a ujedno i ljećnici nebi imali posla što mislim da nebi bilo osobno dobro za nji a možda i bi manje bi se živcirali radili i duže bi živjeli ;)
      Još jedan put puno hvala Vama te puno uspjeha u radu !!

Ps.Nemojte puno raditi  :D čuvajte svoje zdravlje!!

Pozdrav od Denisa!

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #7 : Rujna 26, 2008, 16:17:29 poslijepodne »
Dragi Denis je li ti to živiš pokoru,da 4 godine hodaš i živiš na takav način. Fizikalna medicina i rehabilitacija imaju osnovni zadatak a to je "poboljšanje kvalitete života i povratak na stanje prije nastale bolesti" što znači da si ti već pred 4 godine (nalazi su ti stari 4 godine) bio kandidat za ozbiljnu neurokiruršku evaluaciju nakon što ti 6 tjedana fizikalne terapije nije pomoglo,ne znam jesi li vršio fiz terapiju, i odluku o vrsti daljnjeg liječenja. Svako odgađanje stvara dodatne probleme u uspješnom liječenju. Pored mehaničkog problema koji imaš, nakon 3 mjeseca stalne boli imaš novu bolest, novi entitet poznat u medicini a to je Kronična bol. To je bol koja zahtjeva sasvim drugačiji pristu jer su njeni prenosi puta od periferije do velikog mozga kao i biokemija na kojoj se zansiva sasvim drugačiji nego bol prvih 3  mjeseca. Dakle odgađanje nije uvijek pametno. Ako ti smijem išta savjetovati, napravi novu NMR (što jaču to bolje) i EMNG te se javi Neurokirurgu.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #8 : Rujna 26, 2008, 17:22:05 poslijepodne »
 Kokolina prvi nalaz je 2004 godine a ovaj doljnji je napravljen14 11 2006 godine
«
--------------------------------------------------------------------------------
  Izražena je blaža redukcija širine vertebralnog kanala u razini l4-l5kralješka.
Vidljiva je desikacija diska l4-l5 i l5-s1sa  posljedičnim suženjem i-v prostora kao izraz  difuznih deegenerativnih promjena-
   U razini l4-l5 kralješka vidljiv je prolaps diska desno dorzolateralno sa naznačenom ekstruzijom kaudalno u lateralni recesus l5 kralješka.Oobliteriran je periradikularni prostor korjena l5 na desnoj strani.Imprimirana je duralna vreća-
    U razini l3-l4 kralješka vidliiva je plića dorzomedijalna i desnostrana mediolateralna protruzija diska sa impresijom duralne vreće i djelomičnom obliteracijom pararadikularnog prostora korjena l4 desno-
     U razini l5-s1 kralješka vidljiva je manja ovapnjela protruzija diska bez reprekusija na duralnu vreću i pripadajuće korjenove   
       Gore navedeni nalaz je očitan dana 22 04 2004 godine te je u istima naznačeno očitanje od 7 do 12 mm

Novi nalaz napravljen dana  14 11 2006 godine

Izravnata fiziološka lordoza lumbalne kralješnice održana stražnja interkolporalna linija.
       I.V osteeonhondroza u segmentima l3-l4,l4-l5,i l5-s1uključuje pad signala iv disca u T2 mjernoj slici znak degeneracijeredukcije i.v. prostora te marginalne osteofite pokrovnih ploha trupova kralješaka
       U segmentima l3-l4 disk hernija dorzomedijalno i i dorzolateralno desno 3-4 mm blaže imprimirajući prednju konturu
duralnog sakusa te reducirajući desni lateralni recesus
        U segmentima l4-l5 i.v. disk hernija dorzomedijalno dorzolateralno i lateralno desno za 6-7 mm obliterira prednji epiduralni prostor i rducira desni neuralni foramen ispod korjena
        U segmentima l5-s1 nalazi se manja dorzomedijalna protruzija diska spindilofit kompleksa neuralni forameni su slobodni

Eto to su nalazi i ujedno da ti naglasim kako i  nebi nastupila kronićna bol kad mi je dr neurokirurg kod kojeg sam bio zaddnji put rekao moguće da sve to i prođe znam razlog a razlog odgovora je taj zato što se nisam htio operirat kad je on to rekao al nema veze mislim da je to neukusno s njegove strane jel ipak ja onda nisam znao ništa i teško mi je bilo u cjelom tom ludilu boli reći da operirajte me,nije lako sebi sudbinu potpisivat,za napomenuti je da svake godine radim uredno sve preglede kao što je NMR koji svaki put pokazuje druga očitanja mjerenja kao i EMNG di mi uvjek stoji prilikom očitanja  NALAZ  SREDNJEG STUPNJA U GRANICAMA NORMALE  nije mi dalo mira takav odgovor te sam upitao pravnika koji mi je dao jasan odgovor a to je da mi nalaz znači  TEŠKOG STUPNJA tu nastaje trajna invalidnost i koliko god ja nalaza napravio ujedno ču dobijati takve nalaze jel niko ne želi staviti takvo mišljenje  U KOJEM ČE STAJATI TEŠKOG STUPNJA jel s takvim mišljenjem stjećem odma prava za mirovinu i zato pojedini lječnici ne želu tako napisati a neznaju isto tako da je meni na osnovi  vojne invalidnosti lječničko povjerenstvo ipak priznalo to oštečenje i zato draga moja kokolinice kako mogu povjerenstva bila to civilna ili vojna donositi drukčije stavove jel mislim da su dr u komisijama svugdje isti te da se nemaju što bojati napisati i stajati iza toga ako je to istina i ako za to postoje uvjeti i razlozi.
        Zato draga moja kokolinice cjeli sustav ne štima kod nas svi  se boju nekom nešto napisat a nevidim razlog jedini razlog može biti  samo jedan a o tom nebi mislim da ćeš znati na što mislim,eto toliko puno bi ja mogao prićati o tome ;)
« Zadnja izmjena: Rujna 26, 2008, 17:31:00 poslijepodne denis 68 »

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #9 : Rujna 26, 2008, 17:37:59 poslijepodne »
Ma daj molim te pusti to, tebi to neće riješit prolaps,olakšat tegobe i poboljšat život. Uzmi pod ruku svoju MRI od 08 godine i otiđi kod neurokirurga. MOžeš drugog ne onog prvog ako ste malo polupali lončiće, ni prvi ni zadnji, uostalom institucija "drugogo mišljenja "tvoje je Zakonsko pravo. Pozdrav. Ne daj se.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #10 : Rujna 27, 2008, 14:03:37 poslijepodne »
Ma imaš pravo kokolo vrag odnija pravdu hahhaha bija san i kod dr- buljata i reka mi je osobno ne još tako da sam sad odlućio da kad doče do onog da nemogu više onda odoh pod nož eto toliko sve ovo jelipo za spikat al ko je u pravu zašto ovo zašto ono briga me za sad još guram kako tako što mi bude suđeno tako će bit.
   Aj pozdrav i veliki kissssssss;))

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #11 : Listopada 03, 2008, 16:23:57 poslijepodne »
Dobar dan, svima. Već dugo pratim rasprave na forumu, ali tek sam se sad odlučila uključiti. Da se predstavim, imam 53 godine, u inv. sam mirovini zbog inih boleština koje me od puberteta prate. Tegobe s kralježnicom počinju još u srednjoj školi u vidu discopatije L4-5 i torakalne spondiloze. Bolovi konstantni,ali zanemarujem...Fizioterapeut sam po struci, a 14 godina rada u int. njezi s neurološkim pacijentima učinile su svoje. 99.g na MRI vratne kr. nađena protruzija C5-C6. I dalje zanemarujem...2002. progresija dorzomedijalne, dorzolateralne,desnostrane protruzije C5-C6, te istovjetna L4-L5. Prof. Buljat me naručuje za op. ali ja odbijam, što je bila moja najveća greška.( za shvatiti je, jer sam do 38. godine imala 9 operacija, od čega 5 trbušnih) 2005. dijagnosticirana mi je autoimuna bolest ( reumatoidni artritis i spondyloartritis) i od tada neurokirurzi dižu ruke od mene. Zadnji MRI pokazuju DH C5-C6, C6-C7, L2-L3, L4-L5, L5-S1. Uz sistemsku terapiju Medrolom, uz svakodnevno uzimanje Zaldiara i Voltarena, svaka 4 tjedna infuzije imunoglobulina, moj život je pakao. Bolovi u svim zglobovima, duž cijele kralježnice, u bilo kojem položaju, uz gubitak osjeta na desnoj nozi. Već godinama nisam prospavala noć. Jučer na kontroli kod neurokir. preporučena mi je radiofrekvencija u DU, ali prije toga moram napraviti novi MRI C i L kralježnice. Užasavaju me ova dubrovačka loša iskustva ???.Eto, da sam na vrijeme pristala na op. vjerojatno bi se riješila barem dijela bolova. Zato, učite iz mog primjera i ne čekajte! Oprostite, što sam vas udavila, pozdrav svima!

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #12 : Listopada 03, 2008, 16:40:34 poslijepodne »
Mile!!

Mile da ti rećem isskreno nebih se složio s ovim djelom¸.Eto, da sam na vrijeme pristala na op. vjerojatno bi se riješila barem dijela bolova.
Ko zna dali bi to tako bilo ja više nevjerujem nažalost nikom samo sebi i znam ako krivo što i napravim da ču ja sam sebe krivit a ne se prepuštat svakom kako kaže napravi ovo napravi ono jedna moja frendica potrošila je masu love jel su joj rekli da će joj od kozijeg sira mažući se s njim proći a ista je dva put imala operaciju i žena je potrošila tone sira,znam da sam je zafrkava da je napravila feštu od sira da bi joj bilo lakše hahahha a to sad i ona potvrđuje bar bi se opustila jela sir i nebi se sekirala al što je tuje tako je sad više ne kupuje sir,sam se bojim da joj neko ne kaže da počme vrhnje kefir jogurt kupovat kjel da će je to izljećit.
    pozdrav!!!

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #13 : Listopada 03, 2008, 16:46:26 poslijepodne »
Ja sam se uvijek držala onoga, za op. nikad nije kasno, no snašla me autoimuna bolest, pa sad kažu da je kasno. I što mi preostaje...

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #14 : Listopada 03, 2008, 16:56:37 poslijepodne »
MIle50 priča ti je teška.Baš mi je žao. Ne posustaj uvijek ima nade.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #15 : Listopada 03, 2008, 17:03:44 poslijepodne »
Mile!!
   Sad ti kasno al  recimo ovako koliko si godina imala u samom početku a koliko sad,meni je to puno značilo nije mi sve jedno da se nešto krivo dogodi  prije par godina ili sad ili za još 10 godina iskreno onda kad sam bio mlađi puno  puno me više strah bilo sad što više stariji i nije  sad su i okolnosti druge, dica  su već koliko toliko veća sve  je drukćije.ZNaš da mi neko kaže brzo uzmi miljon eura odma sad poklanjam ti   ih donija bi odluku odma al da mi reće imaš na komadu terena zakopanu torbu s tih miljon eura a oko nje su i mine teško da bi baš riskira ;D

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #16 : Listopada 03, 2008, 17:08:53 poslijepodne »
Zapamtite, hrabrost se u životu uvijek isplati tako i u odlukama o načinu liječenja.Žene su nekako uvijek hrabrije brže se i lakše osluče.Znam iz osobnog primjera kad sam sama imala priliku brzo se odlučiti o vrsti i stupnju agresije liječenja moje bolesti koja nije imala veze sa kralješnicom. Brzo i odlučnmo uvike donosi boljitak. Muškarci često vagaju hoću-neću i u tom vaganju dođe se do ovog što ovdje imamo priliku čitati.

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #17 : Listopada 03, 2008, 18:08:45 poslijepodne »
Ali Mile je zena, koliko sam shvatila  :)
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.