Autor Tema: Pozdrav svima!  (Posjeta: 5645 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bjelovarac

• Newbie
  • *
    • Email
Pozdrav svima!
« : Veljače 24, 2011, 22:41:45 poslijepodne »
Pozdrav svima,evo da se i ja kratko predstavim.
Imam 40 godina i dugo godišnje probleme s LS dijelom kralježnice koji su se intezivirali unazad dvije,tri godine.U početku bolovi su bili povremeni,
pa zatim sve češći da bi sad bio u situaciji da svakodnevno pijem ibuprofen 600 jednu ili dvije vrečice.Noć ne prospavam ako ne popijem to.
Išao na fizikalne bio i u Daruvaru u toplicama ali nema nekog bitnog poboljšanja.Imam dakle praktički stalne bolove u lumbalnom dijelu kičme i u
desnoj lumbalnoj loži.Na MR nalazima vide se degenerativne promjene i.v. diskusa u visini L2/L3,L4/L5 i L5/S1 segmenata i cijelo čudo kojekakvih
hernija.Neću pisati detalje da ne bude predugo za predstavljanje.Neurokirurg u Dubravi rekao mi da još nije za operaciju a i ovako mi je kvaliteta života nula.
Razmišljam o nekom minimalnoinvanzivnom zahvatu.Toliko za sada,uključit ću se u neke od tema koje su mi interesantne,lijep pozdrav svima uz želje za
 što manje tegoba i boli.

Istr

• Sr. Member
Odg: Pozdrav svima!
« Odgovori #1 : Veljače 25, 2011, 00:56:08 prijepodne »
Pozdrav,

vecina doktora danas ce odbiti tako nesto operirati jer:
1. Nalaz je prevelik (3 razine)
2. Sve metode rada su preagresivne obzirom na nepostojanje ekstruzije ili tzv "velikog nalaza"

To i jeste jedan od razloga zasto se primjenjuju neke naprednije i manje opasne metode kakve spominjes.
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

madagaskar

• Hero Member
Odg: Pozdrav svima!
« Odgovori #2 : Veljače 27, 2011, 10:12:00 prijepodne »
Također bih savjetovala minimalno invazivnu kirurgiju.