Pozdrav svim forumasima,čitam vas već neko vrijeme pa se odlućih i registrirati.Imam 33 god,radim težak fizički posao.
Moji problemi su počeli prije 2 god al da ne pišem sad na dugo i široko tek prije 6mj. poslan na EMG,nalazi živaca desne noge katastrofa,potom uradio CT,ovdje ću napisat nalaz,sorry ako je krivo mjesto.
Na nivou L3/L4 vidi se dorzomedijalna i desnostrana dorzolateralna protruzija i.v.diska bez bez diskoradikularnog konflikta.
Na nivou L5/S1 vidi se izražena desnostrana laterolaterna protruzija i.v. diska koji komprimira desni radix.
Na sagitalnim rekonstrukcijama zapaža se incipijetna ventralna osteofitoza korpusa distalnog dijela LS kralježnice.Kalcifikati u stražnjem longitudinalnom ligmentu.
Problem je u tome što sam trpio dosta jake bolove a nisam dovoljno obraćao pažnju na to,tako da je došlo do nekakvog okoštavanja čak,neurokirurg poludio što nisam došao ranije.
Odbio sam operaciju jer nisam trpio jake bolove u nozi,fizikalnu terapiju obavio u trajanju 15 dana,puno plivanja,6mj.bolovanja i sada se spremam na posao,pokušat ću,pa što bude.
Pročitao sam iskustva Darija i Hrčka i sad me muči dal da odma idem na operaciju ili da pričekam još malo,pošto je oporavak dosta dugotrajan i pitanje je hoću li se moć nastavit bavit ovim poslom ali mi se čini da me u zadnje vrijeme sve više bole križa,noga još uvijek ok.Eto toliko za početak,zdravi mi i veseli bili.