Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - mar47

 Str: [1]
1
Bol i kontrola bolova / Odg: Skala boli
«  : Siječanj 13, 2017, 23:55:08 poslijepodne »
Nakon operacije koljena i kralježnice završila sam u ambulanti za bol. Trebala  bih ići na blokade po triger točkama (koljena i kralježnica). Zanima me da li je netko to radio ili čuo nešto o tome odnosno kakva su iskustva nakon toga?

2
Predstavljanje novih članova / Pozdrav
«  : Ožujak 30, 2014, 12:06:56 poslijepodne »
Pozdrav svima,
već duže vrijeme pratim ovaj forum pa evo ga se i ja predstavim.
Po zanimanju sam trgovac ( 47 god.) i godinama imam problema s kralježnicom. Od 8 mj. 2011. tegobe se pogorošavaju i uredno me 5-6 puta godišnje "zašteka". U 1.mj. 2013. prvi puta radim MR čiji nalaz ukratko glasi: na serijama sagitalnih i aksijalnih presjeka kroz LS kralježnicu nalaze se spondilotske promjene slabinskih kralježaka uz degenerativne osteoartritičke promjene intervertebralnih zglobova. U trupu L4 hemagion oko 11 mm. U lateralnom foramenu L4-L5 perineuralan cista 6 mm. U sakralnom kanalu isto perineuralna cista uzdužnog promjera 17 mm. Degenerativne promjene intervertebralnih diskova L3-L4, L4-L5. Širokobrazna protuzija i.v.  3-4 mm u razini L3-L4.
Zatražila sam mišljenje dva neurokirurga i oba su bila liječenje konzervativno što sam i napravila.
Zbog progresije tegoba u 9. mj. ponovo radim MR i EMNG.
EMNG nogu pokazuje znakove kronične teže obostrane L5 i umjerene S1 radikularne lezije, MR nalaz: hemagion 13x16x14. Intervertebralni prostor u segmentu L3-L4 sužen u dorzalnom dijelu. Na sagitalnim presjecima dorzalna protruzija osteo fit disk kompleksa u segmentu L3-L4 od 5 mm, te bulging iv diskova L4-L5, L5-S1. Snižen je signal iv diskova  L3-L4, L4-L5 uslijed dehidracije i degenerativnih promjena iv diskova. U segmentu L3-L4  širokobrazni dorzomedijalni prolaps iv diska od 4 mm sa širenjem obostrano lateralno te pritiskom na duralnu vreću i lateralne recesuse sa suženim neuralnim foramenima obostrano. Relativno suženje vertebralnog kanala u visini L3-L4.
U segmentu L4-L5 dorzomedijalna protruzija 3 mm koja se širi obostrano, više desno uz impresiju duralne vreće i suženje desnog neuralnog foramena. U visini L4-L5 protruzija uz degenerativne spondiloartrotske promjene dovode do relativnog suženja vertebralnog kanala. U segmentu L5-S1dorzomedijalna protruzija osteofoi diska 3 mm s impresijom duralne vreće. U visini S2 segmenta perineuralna cista 22x12 mm.
Neurokirurg i dalje smatra da nije za operaciju.
U 12 mj. učinjena mi je ESI blokada zbog bolova u lijevoj potkoljenici, a u 2 mj. odlazim na rehabilitaciju u toplice. Inače hodam normalno i kada me doktori vide vjerojatno misle da mi nije ništa, a to je ono što najviše frustrira.
Svakodnevni bolovi u donjem dijelu leđa, teško sjedenje, hodanje ili stajanje duže od sat vremena, povremeno nekontrolirano skakanje noge, bolovi pri sagibanju...Moram naglasiti da moji bolovi nisu tako jaki kao kod večine članova na ovom forumu i noge mi ne trnu i ne zateže me ništa, ali opet dovoljno su jaki da me sputavaju u svakodnevim poslovima. Zadnjih desetak dana osjećam živce na nogama, svako malo me strese. Na poslu nemaju razumijevanja, ne žele mi omogućiti lakše radno mjesto. Kažu daj otkaz....Ne znama više što učiniti, polako sve to skupa udara i na psihu.
Uglavnom to bi bilo to od mene i sorry na tako dugačkom postu, ali jednostavno sam morala to izbaciti iz sebe.
LP svima.

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre