Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - NoNick

 Str: [1] 2
1
Evo nakon podužeg vremena bez pomaka, zbog komisije radi bolovanja poslali su me na kontrolu kod neurokirurga u Vinogradsku. Uputna dijagnoza je Hernia disci i.v. Th7-Th8 et Th10-Th11. Pregledao me stanoviti dr. Živković. Smireno sam izložio svoje simptome: konstantna bol u leđima, iza lopatica i bočno do prsnog koša, u zadnja 3 mjeseca bol se počela širiti i niže prema stražnjici, te sredinom u desnu nogu koja mi je pomalo slabija. Prošao sam nebrojeno fizikalnih terapija, smršavio rapidno, redovito plivam, ali poboljšanja nema. Zaracete, voltarene, tramadole pijem gotovo redovito.
Doktor je pregledao MR slike i izjavio: - ne vidim veliki pritisak diska na ležnu moždinu, to vam nije od toga, i ja sam tako jednom dizao neki teret pa me zabolilo u leđima i bolilo 4 godine. Taj disk će okoštati. Upitam: jel, a kad? Za 50 godina ili? -pa, ne zna se, ne mogu reći točno. Pitam ponovo: dakle, uz ovakve bolove to nije od tih diskova? - ne, ne vjerujem, vi ste previše cool a da vas tako boli. Ne može bol ići i u noge. Ja znam. torakalnu kralj. ne operiramo, tu je moždina najuža i pitanje dal bi vas prestalo boljeti nakon toga. Ne mislite na to i to će proći.
Nisam se htio svađati, već sam uredno otišao iz ordinacije. Nema druge već skupljati novce za privat. operaciju.

2
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Travanj 27, 2012, 20:22:12 poslijepodne »
znaš na što se mislilo kod riječi "popratnih nuspojava". nije riječ o posljedicama za organizam :)
al hvala kaj si me obavijestila o posljedicama tableta :DDD

3
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Travanj 26, 2012, 22:45:36 poslijepodne »
nitko nije rekao da ne mogu, ali to dodaje popratne nuspojave :)

4
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Nacin plivanja
«  : Travanj 26, 2012, 20:47:07 poslijepodne »
nakon podužeg isprobavanja tehnika plivanja s torakalnim hernijama, plivam isključivo kombinaciju kraul - leđno-leđno-kraul, u rasponima od 1 h.

5
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Travanj 26, 2012, 20:44:12 poslijepodne »
kod prevencije bolova i ublaživanja istih pio sam/pijem: tramadol f/r retard 100mg, zaracet 100mg, ketonal forte, voltaren čepiće, tramadol čepiće, flastere protiv bolova itd. Kod jačeg napadaja bola u sredini leđa dobivao sam injekciju lumidola intramuskularno + 3 injekcije ketonala.

6
Grudna (torakalna) kralježnica / Odg: POMOĆ
«  : Travanj 26, 2012, 20:38:06 poslijepodne »
Jon, ima li kakvih pomaka na bolje?
fizikalnu terapiju ne preporučam (na temelju vlastitog iskustva), jedino ublažavanje tegoba u mom slučaju došlo je s redovitim plivanjem i ne sjedenjem!


7
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Zvonko Kejla
«  : Travanj 26, 2012, 20:27:04 poslijepodne »
izgleda da nitko nema iskustva kod dr. Kejle.

8
Dijagnostika / Odg: CT mijelografija
«  : Travanj 26, 2012, 20:25:48 poslijepodne »
to bih i ja volio znati ima li tko više iskustva s ct mijelografijom? :)

9
Poštovani,
može li barem kratko objašnjenje koju je štetu mogao napraviti tijekom ovakvog pregleda (da li je to bio pokušaj ekstenzije, čega već)? Oko okoštavanja diskova također ne znam koliko je to ispravna tvrdnja?
Dosad sam prošao par ciklusa fizikalnih terapija i nema nikakvog napretka, a sada bih trebao proći terapiju skolioza (koje nemam) po Katharini Schroth.

10
S obzirom da nema poboljšanja kod moje dijagnoze hernia disci T7-T8, T10-T11, uputili su me (po 23-i put) na pregled kod fizijatra.

Nakon pregleda i mjerenja torakalnog dijela, fizijatar me polegao na leđa. Nakon toga je izuo cipele i stao nad mene, te mi rukama uhvatio glavu (straga)  i pritisnuo na neke točke iza glave vukavši moju glavu prema "van" (kao da je želi iščupati :) To je potrajalo oko 20-30 sekundi.
Pošto uz hernie imam i neko presavinuće vratnih žila (kinking ACI), počelo me boljeti uz laganu vrtoglavicu, a dr. fizijatar se tada zaustavio.

moja pitanja:
- može li se što desiti nakon takvog pregleda, te da li netko ima slična iskustva?
- dobio sam informaciju da će se hernije torakalnih diskova kalcificirati s vremenom (okoštati), te da će ova notorna bol prestati. Može komentar?

11
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Mikro-kirurgija kralježnice u Zaboku ?
«  : Veljača 22, 2011, 21:46:24 poslijepodne »
pošto živim u dotičnom mjestu, mrvicu sam više upoznat s otvaranjem poliklinike - uz klasičnu mikrokirurgiju kralježnice doći će i aparat za MR, ali još ne znam točan stručni tim djelatnika poliklinike (samo par). Mikro-invazivni zahvati na kralježnici neće se raditi. Javim kad saznam daljnje informacije :)

12
 :) ;) evo nas :))

ne znam da li ima spasa, ali znam da je situacija krajnje napeta. Da se ovaj topic prebaci u dio "Torakalna kralježnica"? moderatori?

cijelu noć i danas je krajnje neugodno - preskakanje srca, bolovi u ruci i grudnom košu i ono nedokučivo titranje mišića. više ne znam da li da sjedim ili ležim ili da se prebacim u neko levitirajuće stanje astralne projekcije :)

13
evo par "vijesti" iz nesvijesti nakon poviše vremena... :)

Nakon pregleda  pred samu Novu godinu kod dr. Buljata -  rečeno mi je da nisam za operaciju od strane neurokirurga. Tada sam još nekak podnosio stanje "šopajući" se normabelima i voltarenima.  Par puta sam završio na hitnoj radi užasnog osjećaja propadanja i preskakanja srca. Obavio sam EKG, Holter, Ergometriju (doduše pod normabelom) - svi nalazi uredni. Ultrazvuk štitnjače i hormoni - uredni.

Prije par tjedana počeli su čudni simptomi - imam gotovo svakodnevne "tikove" mišića po cijelom tijelu, ovisno na koju stranu stavim opterećenje (npr kad kihnem počinju trzaji oko grudnog koša i trbuha), sagnem se zavezati cipele  - preskače mi srce, legnem na lijevu stranu - preskoči mi srce i titra iza grudnog koša. Počeli su i problemi s koncentracijom, a ponekad me jako zaboli vrat i glava.
Otišao sam na EMNG gornjih i donjih ekstremiteta - nalaz je slijedeći:

EMNG GE:
M.. opponens pollicis dex. et. sin., m. abductor dig. min.dex, et sin., m.
extensor digitorum communis dex. et. sin., m.triceps brachii dex. et. sin.
prorijeđen intermedijarni uzorak, pojedini potencijali su prošireni, uz
izraženu polifaziju, posebice desno. U mirovanju brojne fibrilacije,
pozitivni šiljati valovi.
M. deltoideus dex. et sin., m. biceps brachii dex. et. sin. uredan
intermedijalni uzorak. U mirovanju električna tišina.

Zaključak
Elektromioneurografski se na gornjim ekstremitetima registriraju lakše do
srednje teške kronične neurogene primjene u razinama C7-Th1 obostrano, više
desno. Neurografski i refleksološki nalaz su uredni na svim ispitanim
živcima. Nalaz govori u prilog radikulopatskih promjena u navedenim
razinama.

EMNG DE
M. quadriceps femoris dex. et. sin, m. tibialis ant. dex. et sin., m.
gastrocnemius dex. et sin., m. flexor hallucis dex. et sin., m. extensor
digitorum brevis dex. et sin.
Uredan intermedijarni do referentni uzorak. U mirovanju električna tišina.

Zaključak
Elektromioneurografski se na donjim ekstremitetima ne nalazi znakova
oštećenja donjeg motornog neurona. Neurografski nalaz i ispitivanja F-vala
su u granicama normale na svim ispitivanim živcima.
H-refleks je urednih latencija, nešto facilitiran, viđih amplituda, ne
iscrpljuje se. Nalaz govori u prilog hiperrefleksije (indirektni znaci
moguće lezije GMN).

Od sveg ovog . više ne znam koji je moguć uzrok (niti neurolog mi nije ništa odgovorio na titranje mišića!).
Hemangiom na C7? Protruzije T7-T8, T10-T11?
pritisak na neke krvne žile??
još čekam SSEP pregled, ali stanje polako postaje neizdrživo.

14
arteria subclavia oliti žila zadužena za opskrbu krvlju glave i ruku (grana se lijevo i desno: sinistra/dextra). Meni su prvo radili oscilografiju gdje se smanjivao puls na lijevoj ruci prilikom podizanja ruke, zatim RTG toraksa. No, nisu nigdje našli nikakve kompresije.

Uglavnom danas dobih rezultate hormona štitnjače (za koje pretpostavljam da su ok):
T3 - nema reagensa (interval 1,3 do 3,1)
T4 - 139 (ref. interval 59 do 154)
TSH - 2,400 (ref. interval 0,27 do 4,2)
ostale nalaze čekam, dok bolovi u lijevoj ruci i oko rebara ne jenjavaju. Još mi samo fali recidiv herpes zostera :)

15
Je, tako su i meni od 2005-e govorili da nije ništa, te da ne vide nijedan fizički uzrok boli u leđima i trncima u ruci. Napravio sam bezbroj EEG-a, CT-a mozga, pregleda neurologa, vađenja krvi, RTG-a... najbliži domet bio je sumnja na kompresiju subclavie između ključne kosti i rebra, ali i to se na kraju ispostavilo netočnim (RTG-toraxa čist ko suza, nema prekobrojnog rebra). Čak su mi prepisali neke tablete za epilepsiju (mada u životu nisam imao epi napad niti ikakve simptome) - tek toliko da "probamo" kako će biti s tim tabletama. Na ovo sam doslovce "iskipio" i otišao privatno kod neurologa i MR vratne, torakalne i LS kralježnice. Sad sam tu di jesam, odokativno na čardaku ni na nebu ni na zemlji :))

16
Meni je problem sto me nakon sjedenja na TVRDOJ povrsini uzasno pocne boljeti iza lopatica, a nakon toga me (kad se uspravim kako bi inače trebalo biti normalno držanje) strahovito iritira svaki pokret lijevom rukom ili ako jace udahnem. Kao neka neobjasnjiva, nicim psihickim (uredno mirno radim svoj posao na kompu) uzrokovana neugodna iritacija.
Najbolje je kad se nagnem glavom prema dolje, dok sam cijeli "spigan" prema naprijed. No, čim se dignem ili uspravim - počinje show. Upravo danas mi se ponovo desilo na me kod naglog dizanja kao presjeklo u grudnom košu i opet isti problemi - boli rame, ruka i vrat prema uhu. Čak sam primjetio da mi "titra" lijeva strana grudnog koša.
Najgore od svega je što imam osjećaj propadanja i ostajem bez zraka, a ne mogu više sjediti 5 minuta u komadu, čak sam se oprostio i od novog bijelog auta (s vraški tvrdim sjedalima).

17
Ponovni pomak problematike - prije par dana me nakon naglog dizanja s pilates lopte (sjedeći) počela boljeti lijeva ruka i rame, te kao da mi je preskakalo srce. nikako doći do zraka.
Već sam bio u panici da je predinfarktno stanje. Odveli me na hitnu - zaključak: EKG-ski (ekg sinus ritam frekv 58/min), laboratorijski i klinički isključeno je koronarno zbivanje.
Neurolog je pregledao nalaze od MR-a, te se na kraju (prema njegovoj teoriji) ispostavilo da protruzije diskova na razinama T7-T8, T10-T11, ne pritišću toliko na leđnu moždinu (blago utiskuje subarahnoidalni prostor), već je pritisak na okolne korjenove živaca.

18
Eto malih pomaka - pred kraj prošlog tjedna bio sam na pregledu/konzultacijama kod neurokirurga (KBC Rebro).
Trojica su pregledala MR slike,razgovarali smo i problematika je u torakalnoj kralježnici.
Nažalost, rečeno mi je da je u slučaju operacije cost-benefit omjer izrazito nepovoljan. Baš nitko nije oduševljen s operativnim zahvatom na tom dijelu.
Uglavnom, do 9 mj. moram obaviti EMNG, SSEP, fizikalne terapije., pa ukoliko se stanje ne popravi ili ublaži - javljam se ponovo.

Madagaskar - hvala na preporuci.

 Str: [1] 2
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre