Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Zara

 Str: [1]
1
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Nalaz RTG a
«  : Srpanj 21, 2016, 17:31:38 poslijepodne »
Pozdrav. Nakon mjeseci raznih senzacija, od glavobolja, bolova u vratu , lijevoj ruci , a u zadnje vrijeme i osjecajem gusenja, probadanja s lijeve strane prsiju, napravila sam RTG snimku vratne kraljeznice. Napominjem da sam dugo dojila u nepravilnom polozaju , i tegobe su mi se pocele dogadjati par mjeseci nakon drugog poroda. Imam 24 g. Doktorica je danas ujutro radila a ja sam nestrpljiva pa ako bi mi vi mogli protumaciti nalaze.
Na funkcijskim snimkama vratne kraljeznice na profilnoj rtg snimci u neutralnom polozaju vidi se alordoza uz odrzanu straznju interkorporalnu liniju. Trupovi kraljezaka su odrzane visine , uredne kostane strukture i mineralizacije.incipijentne spondiloef. Promjene trupova kraljezaka uz odrzanu visinu iv prostora.
Vidi se blaza reducirana inklinacija uz primjerenu reklinaciju bez pomaka straznje interkorporalne linije. Hvala  :)

2
Vratna (cervikalna) kralježnica / svasta nesto
«  : Veljača 02, 2016, 15:31:24 poslijepodne »
Pozdrav, imam 24 godine i prije 8 mj sam rodila drugo dijete. Od prije 2 mj pocinju moji problemi. Posto dojim , pretpostavljam da ima veze sa tim, jer sam vec 8 mj svaka dva sata u istom nepravilnom polozaju. Imam svakodnevne glavobolje, mogu reci da su uvijek pristune, ali onaj jak intenzitet traje oko sat dva, popijem neofen i ok je. Nekad boli u sljepoocnicama i celu, nekad u zatiljku, tjemenu a nekad me boli samo jedna tocka koja boli jos vise kad ju pritisnem ( uglavnom na tjemenu.) Glavobolje su vecinom pocinjale u vratu, tj nekim pritiskom u vratu. Kad nema glavobolje, tu je pritisak u glavi, neki cudan osjecaj, kao da cu se srusiti,.povremene vrtoglavice talodjer. Zadnjih par dana poceli su mi kao neki trnci u licu, iznad usnice, u bradi , nekad i u obrazima. Svi ti simptomi su mi navukli hipohondriju i anksioznost a nekad i napade panike.( pogotovo ako sam u ducanu ili vecoj guzvi negdje ). Nisam jos bila kod doktora, jer uz dvoje male djece jedva nadjem vremena pojesti nesto. Zvala sam avivu danas i oni su mi preporucili pregled kod neurologa i fizijatra. Idem za 10 dana. Ali dotad , sto vi mislite da bi mogao biti uztok tome, vratna kraljeznica, slaba cirkulacija ? Sve mi to jako utjece na psihu i ne mogu normalno funkcionirati, non stop sam u nekom strahu od svakakvih bolestina.  :-\

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre