Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - mozartina

 Str: [1]
1
Operacija kraljeznice / METRIx metoda
«  : Kolovoz 11, 2010, 11:14:27 prijepodne »
Pozdrav svima,
krajem mjeseca idem na operaciju kralježnice METRIx metodom (više o dijagnozi možete pročitati  u predstavljanju novih članova: Još jedan prolaps..). I sad kako se bliži datum operacije pada mi na pamet puno pitanja koja se jednostavno nisam sjetila postavit na razgovoru kod neurokirurga jer sam bila sretna što sam kandidat za minimalno-invazivnu metodu.
Molim one koje su operirani ovom metodom da mi malo olakšaju. Pitanja su sljedeća :
1. Koliko vremenski traje operacija?
2. Dali je anestezija lokalna ili epiduralna?
3. Koliko dugo ostajem u bolnici nakon operacije?
Puno hvala svima unaprijed!

2
Predstavljanje novih članova / Još jedan prolaps....
«  : Srpanj 16, 2010, 08:41:51 prijepodne »
Pozdrav svima,
od 11. mjeseca prošle godine me dobro stislo. Dijagnoza lumboishijalgija. Nakon 20 terapija stanje se neznatno poboljšava pa je napravljena MR  koja kaže: na nivou DVS L4-L5 vidi se dorzomediolateralna,lijevostrana ekstruzija iv. diska koji jače komprimira duralnu vreću te u cijelosti konzumira lijevi neuralni foramen i recesus konsekutivno kompromitirajući radiks živca L4/L5. Nigdje ne piše koliko ali moja fizijatrica kaže da je dtsk izletio 6-7 mm. Neuro u ST odma preporučio operaciju i prilično me išokirao jer mi je tada samo noga trnula pri određenim pokretima a on meni odma ½uvalio½prolaps. To bijaše krajem travnja. Od onda se stanje prominilo. U zadnja 4 dana (dok sam još pod fizikalnom) dogodila se za mene totana katastrofa. Napao me ishijalgični živac ko nikad do tada na sve tri njegove točke, noga boli, skoro je cijelo vrijeme utrnuta i vruća a ja šepam ko Herr Flick. Hoče li biti bolje? Bog zna...

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre