Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - bugenvileja

 Str: [1]
1
Predstavljanje novih članova / ... :)
«  : Srpanj 29, 2016, 17:17:09 poslijepodne »
...što reći...prije desetak godina patila sam od bolova u vratnoj kralježnici...popila tone tableta...sredila želudac...stanje još nije bilo za operaciju...prije 4 godine napravila najmještanje atlasa i od tada nemam više bolova u tom dijelu...sada...ma ne sada...već dugi niz godina osjećam povremene bolove u lumbalnom dijelu kralježnice, ovaj put urađena MR...koji kaže...koji kaže..."MR LS kralježnice standardnim protokolom prikazuje urednu visinu prikazanih trupova kralježaka.
Nalaze se teške degenerativne spondilotske promjene trupova kralježaka sa masivnim ventrolateralnim i dorzalnim spondilofitima, osobito u razini L4-L5.
U segmentu L3-L4 vide se degenerativne promjene iv. Diska sa dorzalnom širokobaznom protruzijom iv. Diska usmjerenom dorzomedijalno i dorzolateralno lijevo sa redukcijom lijevog lateralnog recesusa.
U segmentu l4-l5 vide se teške degenerativne promjene iv. Diska sa znacima osteohondroze i degeneracijom pokrovnih ploha trupova kralježaka. Dorzomedijalno i obostrano dorzolateralno prikazuje se protruzija iv. Diska sa suženjem oba neuralna foramena i obliteracijom perineuralnog masnog tkiva. Teške spondiloartrotske promjene vide se na malim iv. Zglobovima. Hipertrofični su žuti ligamenti.
U segmentu l5-s1 nalazi se dorzomedijalno usmjerena protruzija spondilofit-disk kompleksa, a dorzolateralno lijevo protruzija iv. Diska sa suženjem lijevog lateralnog recesusa. Artrotske promjene malih iv. Zglobova sa blažim suženjima neuralnih foramena.
Conus medularis i cauda equina su urednog izgleda.
U visini malih iv. Zglobova segmenata L2-L3 i L3-L4 desno vide se edematozne promjene periartikularnog mekog tkiva u smislu reaktivnih promjena uslijed degenerativnih promjena iv. Zgloba."
...čekam daljnje preglede i pretrage...i znam da ću se načekati u našem zdravstvenom sustavu...do tada proučavati ću kako je bilo drugima... :)

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre