Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - lulaa

 Str: [1]
1
Vratna (cervikalna) kralježnica / Mučnina
«  : Travanj 12, 2011, 14:36:43 poslijepodne »
Molim Vas za pomoć i mišljenje.

Ovako imam degenerativne promjene na vratnoj i grudnoj kralježnici. Poznato mi je da zbog vratne kralježnice mogu imati mučnine, ali me zanima, koliko dugo traju te mučnine. Mene već dva dana to muči i onda se počnem pitat da li je to stvarno od kralježnice ili je možda želudac. Molim Vas za Vaša iskustva vezana za mučnine ako ste ih imali. Hvalaaaaaaa!!!!

2
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / RTG nalaz - molim za mišljenje
«  : Ožujak 22, 2011, 10:13:22 prijepodne »
Ovako, napravila sam jučer RTG grudne kralježnice, a još prije tog sam napravila i RTG vratnog dijela. Obzirom da sam naručena kod fizijatra tek za 15 dana, i sve sam više nestrpljiva jer bolovi su svuda oko mene, molim Vas za pomoć i mišljenje.
Nalaz:
VRATNA KRALJEŽNICA:
Na RTG snimkama cervikalnog segmenta kralježnice lordoza je aplanirana. I.V. prostori uredne širine. Sklerozacija subhondralne kosti uz vidljive manje dorzalne osteofite. Početne spondilartrotske i unkartrotske promjene.

GRUDNA KRALJEŽNICA;
Na RTG snimkama Th segmenta kralježnice kifoza je održana. Trubovi kralježaka su urednog oblika i visina, a I.V. prostori su uredne širine. Subhondralna skleroza pokrovnih ploha trupova kralježaka, te manji rubni osteofiti.

Sve me ovo zbunjuje jer nemam pojma što to sve znači. Ja već 6 mjeseci imam bolove u lijevoj ruci i prsima, ramena i trnce u licu. Da li sve ovo gore izaziva ovu nelagodu i bol. Luda sam od svega tog i ne znam kamo i na koju stranu. Što da napravim da sve to prođe. Molim vas pomagajte.

3
Predstavljanje novih članova / Evo me. Tu sam :-)
«  : Veljača 20, 2011, 17:26:24 poslijepodne »
Pozdrav svima. Evo da se predstavim i da vam opišem moje tegobe. Ovako, sve je počelo prija cca 5 mjeseci sa bolovima u lijevoj ruci i prsima. Uspaničila sam se i odmah na kardiološki. EKG je uredan, UZV srca uredan, Holter uredan. Nakon tog je krenulo pregled hormona štitnjače - uredni, RTG vratne kralježnice - degenerativne i spondiolističke promjene, te osteofiti. Fizijatar mi je dao dijagnozu cervikobrahijalni sindrom, a obzirom da mi ni torakalna kralježnica nije sjajna, dijagnoza je ujedno i torakalni sindrom. Evo tu je počeo moj pakao jer su se simptomi počeli nizat sve jedan za drugim. Osim boli u lijevoj ruci i prsima, počelo je neko čudno peckanje u abdomenu (UZT abdomena uredan), zatim začepljene uši, trnjenje lica i jezika. Sad me bole i trne mi obje ruke. Uglavnom za poludijet. Jedno prođe, drugo dođe, i tako u krug.
Molim vas, da li netko od vas ima ovakve ili slične tegobe. I što mislite, da li stvarno sve to može biti od kralježnice, pogotovo ovo peckanje i trnjenje.

 Str: [1]
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre