Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - jadra79

 Str: [1] 2
1
Fizikalna terapija / Odg: Dorn terapija
«  : Lipanj 22, 2010, 13:50:19 poslijepodne »
Naravno da je oprez na prvom mjestu!  :)
Ovdje stvarno nema nikakvih naglih pokreta i agresije - lagano pritiskanje i to je to! Nikakva verzija trzajne tehnike ne dolazi u obzir!
Iako su mi neurokirurzi sugerirali operaciju kad - tad, nisam nikako na to spremna...i nadam se da će mi ova tehnika pomoći...
Pozdrav

2
Fizikalna terapija / Odg: Dorn terapija
«  : Lipanj 22, 2010, 09:27:57 prijepodne »
Ne bi trebalo imati veze za bioenergijom - to je čista mehanika. Bila sam na tretmanu zbog vratne kralježnice (imam herniju c5 kralješka) koji se sastoji u 2 dolaska. Na prvom se radi pregled cijele kralježnice i počinje sa uklanjanjem problema laganom masažom i pritiskom vračanje kralježaka dok je kralježnica u pokretu (u mom slučaju okretanjem glave lijevo - desno i pomicanjem ruku kao kad hodate). Nakon tretmana bi trebalo pripaziti da se kralježnica ne savija i mirovati 3-4 dana što je moguće više. Nakon 4 dana se dolazi na pregled i ako se u međuvremenu nešto pomaklo, opet se laganom masažom i pritiskom vraća na svoje mjesto. Ja sam za sad zadovoljna jer sam 1 u 2 tjedna imala zakočenje vrata, sad je puno bolje. Naravno, i dalje je potrebno vježbati, vježbati i vježbati...:)

3
Fizikalna terapija / Dorn terapija
«  : Lipanj 20, 2010, 12:58:32 poslijepodne »
Pozdrav svima!

Da li se netko već susreo sa Dorn terapijom za kralježnicu i koja su vam iskustva?

Hvala!

4
Ostalo / Dosle tridesete adio zdravlje
«  : Ožujak 21, 2010, 09:53:42 prijepodne »

Josipe, nemoj mi zamjeriti ali moram se nasmijati na tvoje probleme sa borama...  ;D ;D. Sjećam se i ja te faze u životu kad sam svakodnevno po nekoliko sati buljila u ogledalo i "plakala" za svojim ispeglanim licem... :) A onda sam to prihvatila i više ih ne primjećujem jer su one dio mene i mojih godina. Isto tako treba prihvatiti život i sa bolesnom kralježnicom, i sigurna sam da će nam svima biti lakše...iako sam i sama još uvijek u fazi prihvaćanja ali radim na tome jer nije baš lako.
E, da su nam bar samo bore problem! :)


5
Ostalo / Dosle tridesete adio zdravlje
«  : Ožujak 20, 2010, 11:15:21 prijepodne »

I meni je to poznato...Nakon operacije kirurg mi je rekao da imam kralježnicu od 80 godina (a samo mi je 30), a isto tako nisam radila neke ekstremne fizičke poslove ali zato nisam imala baš lagodan život u drugom smislu...
Ponovila bi vam samo nešto što mi je rekla jedna osoba: "Tvoje držanje je odraz tvog psihičkog stanja" - što je na kraju i rezultiralo stanju moje "nikakve" kralježnice, kako lumbalne tako i vratne. A tu je onda i premalo kretanja i bavljenja sportom...pa jedno s drugim dalo probleme. 

6
Kralježnica.com / Odg: Novi članak: Bol u leđima povezana sa stresom
«  : Ožujak 13, 2010, 11:36:55 prijepodne »
Odličan članak!

7
Tajanac, molim te da mi ukratko ispričaš kako si došao do operacije vratne kralježnice, da li si pokušao spriječiti operaciju fizikalnom terapijom ili nekim drugim načinom? Kako je prošla operacija, gdje si se operirao i sl. jer i ja imam problema sa hernijom na vratnoj kralježnici i dva neurokirurga su mi predložila operaciju mada kažu da još nije hitno. Pokušavam izbjeći operaciju, jer sam prošle godine operirala lumbalni dio i stvarno mi se ne da opet pod nož. Povremeno mi se ukoči vrat, trnu ruke, boli glava ali to dođe i prođe...Prakticiram vježbe istezanja vratne kralježnice i nadam se da bi s time i s masažom uspila kako tako odgoditi operaciju na duže vrijeme ili možda izbjeći?

Puno hvala!!

8
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Nacin plivanja
«  : Studeni 07, 2009, 09:58:28 prijepodne »

Ma da, ja sam zabrijala da se radi o prsnom...Kraul može, laganini...glavno da je kralježnica kako-tako u ravnom položaju.

9
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Nacin plivanja
«  : Studeni 07, 2009, 08:56:34 prijepodne »

Ne preporučuje se uopče više plivati nikakav drugi način osim leđnog poslije operacije donje kralježnice, a ni onima koji pate od križobolje. :-\

Pozdrav!

10

Dobar dan svima!

Molila bi nekoga tko je imao slično iskustvo. Već u par navrata kod dužeg sjedenja (ne uvijek) ili kod nekih vježbi mi se pojavi oteklina u donjem djelu kralježnice malo poviše reza (operirana sam 28.03.2009). Nije da boli, ali je neugodan osjećaj, zateže, teško mi je sjediti, i to uglavnom prođe za 2 dana. Moj fizijatar je rekao da je to normalno i da bi trebalo koristiti par tretmana TENSA. U kojem se slučaju to uopče događa, i da li je to normalno?

11
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Sprave i oprema za križoboljca
«  : Listopad 17, 2009, 19:38:30 poslijepodne »
Da li mi netko može dati savjet o spravi AB TRAINER ADVANCE? Ja sam operirala donji dio kralježnice prije 7 mjeseci i oporavak je prošao odlično. Meni su naime dosadile ili su mi postale prejednostavne vježbe iz toplica i spremna sam ići dalje sa vježbama jačanja trbušnih i leđnih mišića jer osjećam da mi to tijelo traži. Da li je ova sprava preporučljiva za nas operirane??

Pozdrav svima!

12
Ja sam također operirana u Vinogradskoj, kod dr. Gnjidića i mogu reći sve najbolje! Ukratko: Imala sam bolove, on je rekao (on mi je bio 3 mišljenje) da je to za operaciju i ja sam pristala bez puno razmišljanja jer mi je bilo u interesu riješiti se boli i početi normalno funkcionirati. Nije me bilo strah, imala sam puno povjerenje jer sam se naravno i raspitala za njega. Poslušala sam njegove savjete za dalje i evo danas se osjećam odlično i ništa me ne boli!
I naravno, hvala svima na forumu za savjete koje mi je doktor zaboravio dati!  ;)

13
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: povratak na posao
«  : Rujan 15, 2009, 15:36:56 poslijepodne »
 
Pegula, fala na savjetu. Evo prošlo je 15 dana i mogu reći da od jučer ne osjećam više toliku bol u križima od sjedenja. Napokon!  :)

14
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: kada se vratiti u automobil?
«  : Rujan 15, 2009, 15:35:10 poslijepodne »

Nakon 2,5 miseca.  ;)

15
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: nova bol u nozi :/
«  : Rujan 10, 2009, 17:47:34 poslijepodne »
Ti si još friško operirana, to ti je normalno. To što te boli je živac iz kojeg je išla bol u cijelu nogu (meni je npr. išla skroz do prstiju stopala) koji je bolio i prije operacije. Mene je isto tako bolilo sigurno 2 mjeseca nakon operacije, možda i više. Čak me i sad zna zaboliti, ali rijetko i bol je manja. Živac se malo duže oporavlja, pogotovo ako si imala teži slučaj. Samo se ti polako oporavljaj i sjedi što manje, bez obzira šta ti je kirurg rekao!
Pozdrav! ;)

16
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: povratak na posao
«  : Rujan 10, 2009, 15:54:29 poslijepodne »

Operirala sam lumbalni dio kralježnice prije 5,5 mjeseci. Zadnjih 2 mjeseca nisam osjetila nikakvu bol sve dok se nisam prije 10 dana vratila na posao. Posao je uglavnom sjedeći za kompjuterom iako se mogu dignuti svaki sat i malo protegnuti. Međutim, vratila se bol u križima i to prilično jaka. Nije to ona ista bol od prije, boli kao da me neko dobro pretukao po križima i tijelo mi samo traži horizontalu. Neki mi govore da treba proći neko vrijeme dok se kralježnica ne prilagodi na sjedeći položaj, ali i prije sam sjedila... Ne znam što da radim, nervozna sam i ne mogu koncentrirano raditi, ne piju mi se tablete jer je to jedan od razloga zašto sam se i odlučila za operaciju! Redovito vježbam, hodam i cijelo ljeto sam plivala 2 puta dnevno!

Molim za savjet!

17
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Nacin plivanja
«  : Rujan 08, 2009, 17:47:40 poslijepodne »

Ja bi samo dodala da je sa perajama puno lakše ostati na površini kod leđnog plivanja. Ja sam cijelo ljeto plivala 2 puta dnevno (imam sreće šta sam iz dalmacije) i mogu reći da me to spasilo. Uglavnom sam plivala leđni delfin, i isti pokreti kao kod prsnog plivanja, samo na leđima.
Nije da se nisam par puta napila mora, ali to je zdravo...
A di ću sad plivati?

18
Predstavljanje novih članova / Odg: Predstavljanje novih clanova: jadra79
«  : Rujan 06, 2009, 18:22:35 poslijepodne »
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Vjerujem da ti ipak nije uklonjen disk, vec samo dio diska koji je pritiskao mozdinu (diskektomija)?


Kaže ovako na otpusnom pismu:ablatio disci i.v. ili "ispod korijena S1 nađe se ekstrudiran i.v. disk koji se ukloni".

 Str: [1] 2
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre