Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - debelman

 Str: [1] 2
1
Predstavljanje novih članova / Odg: Ako može pomoć i savjet
«  : Kolovoz 12, 2017, 00:00:03 prijepodne »
I ja imam titranje misica po cijelom tijelu. To se zovu fascikulacije. Takodjer i meni je od kicme tako da nema straha. Vjerovatno ako si guglao fascikulacije su povezane sa neuroloskim bolestima kao ASL, MS...

2
Grudna (torakalna) kralježnica / Odg: Problem sa torakalnom kraljeznicom
«  : Ožujak 27, 2016, 14:28:30 poslijepodne »
Ma nije plica ekstruzija nego protruzija, ocito vas dvoje ste jedini koji ste dezurni na ovom forumu. Inace Sretan Uskrs

3
Grudna (torakalna) kralježnica / Odg: Problem sa torakalnom kraljznicom
«  : Ožujak 26, 2016, 21:48:31 poslijepodne »
Daleko sam ja od neurokirurga, ja povremno zaigram nogemet, normalno hodam, ali imam odredjene smetnje. Nije to neka prevelika bol (dosad nijednu tabletu nisam za bolove nisam popio). Volio bi biti opet onaj stari iako je to tesko ocekivat. Meni se cini da jednio ovaj th6-th7 radi problema jer tu najveću zakocenost osjecam.

4
Grudna (torakalna) kralježnica / Problem sa torakalnom kraljeznicom
«  : Ožujak 26, 2016, 15:36:34 poslijepodne »
Pozdrav,

Imam problema za kraljeznicom unazad godinu dana. Trnjenje ruku i nogu, zakacenost ledja, lagane vrtoglavice, ruku mi se oduzme na nekoliko sekundi kada spavam, itd. Do sada napravio 25 terapija sto privatno sto preko zdravstva. Laganih pomaka na bolje jedva da ima.

EMNG nalaz:
Blaža neuralna lezija u misicima stopala (vise lijevog), te u misicima lista, te lijevoj nadlaktici. Miopatkog uzorka se ne nalazi. Brzina motorne i osjetne provodljivosti, kao i amplitude M i neuralnih potencijala urednih parametara, nema naznaka perifirnih lezija. EMNG odgovara blazoj radikulopatiji (L5) S1 obostrano, više lijevo te C6 (C5) lijevo.
Nalaz ne objasnjava odstupanja u neuroloskom statusu.
Klinicki: facilitirani MTR, oba PAT u prosirene r. zone, desno Ahilov subklonus, lijevo Ahilov klonus.

MR C kraljzenice:
Na seriji sagitalnih i transverzalnih MR presjeka kroz podrucje cervikalno spinalnog kanala, vidi se uredna visina, oblik i struktura prikazanih trupova kraljzeka. Izravnanje fizioloske lordoze. Prikazana cervikalna medula fizioloskog je intenziteta signala. Odnosi u kraniocervikalnom prijelazu su fizioloski. Ne vidi se znakova kompromitacije sirine cervikalnog spinalnog kanala (hernije diska, odnosno spodilofitoze).

MR Th kraljeznice
Kostani vertebralni kanal je primjerene sirine. Vidljiva je S skolioza: sinistrokonveskna u podrucju cervikotorakalnog prijelaza, a dekstrokonveksa u donjem dijelu. Medula spinalis je prikazana od razine TH 1 kraljeska, urednih je osobina.Svi prikazani i.v prostori su primjerne sirine, fizoloskog signala i.v diska. U razinama Th1-Th2. Th2-Th3, te Th3-.Th4 vide se plici dozokonveskni bulginzi i.v. diskova uz diskretnu redukciju prednjeg subarahnoidalnog protora, ali bez znakova kompresije intraspinalnih sturkura. U razini Th6- Th7 kraljeska prikaze se plica lijevostrana mediolaterlna protruzija i.v. diska sa redukcijom lijevog laterlanog recesusa, uz naznacen kontakt sa lijevom stranom ventralne medularne konture, te vjerojatno u manjoj mjeri i sa radiksima lijevo. Dostupne kostane i paravertebralne strukture su bez patomorfoloskih promjena.

5
Taj MR je sigurno radjen u Medikola. Ta akcija traje bar jedno godinu dana, zajedno sa MR mozga.

6
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Zolja u trticu
«  : Siječanj 14, 2016, 20:01:40 poslijepodne »
Mene je sucevic poslije EMNG uputio u spinalisa, tamo covik za sat ipo naplati 200 kn, te jos vecinu terapije provedes 1 na 1 sa njim. Zanimljivo da sucevic nije sugerira KORAK iako radi kod njih.

7
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Zolja u trticu
«  : Siječanj 08, 2016, 21:49:20 poslijepodne »
Bas mi je drago da ima ljudi na ovom forumu kojima je bolje. Inace i ja sam iz splita te sam bio u tranfica. Koliko si terapija bio i jesi li zadovoljan poliklinikom?

8
Oporavak nakon operacije / Odg: Oporavak nakon operacije
«  : Prosinac 20, 2015, 22:32:23 poslijepodne »
Cisto sumnjam da je MS, da pored tolike skolioze dobijes MS. I ja sam snima mozak mada sam bio uvjeren i prije snimanja da je nemam. Na snimanje me poslala neurologica jer imam prejake reflekse na nogama.

9
Oporavak nakon operacije / Odg: Oporavak nakon operacije
«  : Prosinac 18, 2015, 20:17:42 poslijepodne »
Henrik VIII ja mislim da je tebe napala neka neuroloska bolest. Nemoguce je da takve problema imas, a da nemas ostecenja na LS kraljeznici. Koliko ti stupnjeva iznosi skolioza?

10
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Invaliditet
«  : Prosinac 10, 2015, 22:24:46 poslijepodne »
Ti skupi preparati kostaju 50 eura za 3 mjeseca i sluze cisto kao preventiva. No kako god zelis, ja samo imam dobru namjeru jer mi se cini da u kombiniaciji sa plivanjem i statickim vjezbama dobro bi doslo.

11
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Invaliditet
«  : Prosinac 10, 2015, 14:48:07 poslijepodne »
Kakvo je tvoje stanje sa ostalim djelovima kraljeznice ukoliko si radio MR? Koliko ti skolioza iznosi u stupnjevima? Sta je razlog tvoje radikulopatije (cini mi se da ti imas tesku radikulopatiju)? Da li razmisljas razvit muskulaturu uzimajuci neke steroide (koji su naravno nabavljeni na crno)?

12
Ostali probemi s kraljeznicom i bolovi ciji uzrok ne znate / Odg: Čudan MR nalaz
«  : Studeni 06, 2015, 20:50:38 poslijepodne »
henrik drago mi je da si donekle rijesija tremor. Ja imam lagano podrhtavanja kvadricepsa kad idem u cucanj. Kakvo je tvoj tremor bio?

13
Evo ja imam ugodno iskustvo sa cekanjem snimanja torakalne kraljznice preko uputnice. Nju sam cekao 26 dana (poliklinika Kalajžić Split).

14
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / Odg: Tjelesna težina i prehrana
«  : Listopad 15, 2015, 18:22:59 poslijepodne »
henrik jesi li razmisljao kad od upotrebi anabolickih sredstava makar u malim dozama, je da malo unistava jetru ali ce ti ojacat misice

15
Ostali probemi s kraljeznicom i bolovi ciji uzrok ne znate / Odg: Čudan MR nalaz
«  : Rujan 18, 2015, 00:16:34 prijepodne »
Henrik da li ima u vratnom ili prsom djelu znakove hernije/protuzije?

16
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Radikulopatija c6 c7 te l5 s1
«  : Kolovoz 25, 2015, 15:28:04 poslijepodne »
Eto uradio sam mr vratne kralj koja nije pokazala nista, a emng je pokaza radikulopatiju na c6c7. Znaci imam herniju koja se na mr ne vidi.

17
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Radikulopatija c6 c7 te l5 s1
«  : Kolovoz 24, 2015, 13:42:12 poslijepodne »
Napravija sam ciklus od 8terapija u 4. misecu sa blagim pomakom. Radija mr mozga jer je bila sumnja Ms ali mr bija uredan. U 7 misecu mr vrt krljz koji je takodjer uredan. Tek emng ruku i nogu je pokaza radikulopatiju na 2 mista. Sad sam napravija 6 terapija bez pomaka s tim da radim vjezbe i plivam. Kad stanem u cucanj noge mi se tresu, kad pricsm na mob ruku mi se smrznu i malo zakoce. Nekad osjecam vrtoglavicu i noga mi nekad propadne, osjecaj mravinjanja nakon duljeg sjedenja u listovima.

18
Vratna (cervikalna) kralježnica / Odg: Radikulopatija c6 c7 te l5 s1
«  : Kolovoz 23, 2015, 22:06:38 poslijepodne »
Da li se tegobe mogu donekle ukolniti, obzirom da sa mlad 22 god. Kvaliteta zivota mi je znatno opala







 Str: [1] 2
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre