Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - damirumer

 Str: [1] 2 3 4 5
1
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Listopad 02, 2011, 20:14:54 poslijepodne »
 Evo mene nakon dugo vremena pa bi htio mišljenje. sutra idem na kontrolu u zg i skinut sam s bolovanja znači sutra sam trebao poćeti radit, ali sam otišao na komisiju pa produžila 1 tjedan.stanje poboljšano još više poslije terapije od 3 tjedna u opatiji, ali još imam lagane, ali konstantne bolove u križima i zateže me u listu noge osjećaj kao da bubri iznutra noga to me toliko nervira da ne znam ni sam da li je ta operacija uspijela do kraja.bio sam kod cure koja je operirana klasično bila je u crikvenici kad i ja na stacionarnom liječenju i kaže ništa ama baš ništa je ne boli i ide radit za 15 dana.kaže kao prije nego je bila operirana i ne misli vježbat hodat pa se pitam ko je tu lud ja nisam izašao iz mora od 20.06.uz vrijeme koje je nevjerovatno da se čovjek kupa 02.10.u moru.da li da ja probam klasiku jer nemam više živaca za ove bolove koji traju skoro godinu dana.pozdrav

2
Stvarno ti se divim znam preko madagaskar da ste iz rijeke i volio bi se čuti s vama jer ja mislim da sam zakasnio s operacijom a sad imam i velikog prijatelja koji 11 godina ima problema s kičmom živi život kao pas radeći uz stalne bolove, a ružno ga je vidjeti kako sa 34 godine drži zid da ne bi pao.Mislim da svako ko jednom oboli od toga bolje šta prije riješiti se muke operacijom nego sebe zavaravati da je bolje pitam se zašto onda operiraju kad kažu da se čovjek izvuće vježbajući ja vježbam već 9 mjeseci ljudi se čude šta sam napravio od svog tijela tako ne izgledaju dečki od 20 godina a ja bi se sad mjenjo s onim debelim prascem da se debeli ne uvrijede kad vidim kako se baca po moru diže sina od 5 godina koji ima 50 kila i tako.operiran u 5 mjesecu stanje bolje puno bolje vraćene sve aktivnosti u život znaći vožnja sjedenje a još uvijek nezadovoljan stalno osjećaj neke nelagode.

3
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Kolovoz 17, 2011, 14:57:54 poslijepodne »
   Evo da se malo javim 3 mjeseca poslije operacije od 20.06. svaki dan u moru plivanje hodanje svaki dan spavanje u 22 h, već ni sam ne znam da li je dobro ili ne bude dobro par dana pa 1 dana boli.zanima me oporavak tog živca jer meni se funkcija noge vratila i mogu držati tijelo na peti noge znači puno je bolje, ali uvijek imam neku laganu nelagodu u križima i u listu noge. koda je neko stavio kamenje unutra pa je ta noga napetija teža, ali opet naglašavam to nije ona bol koja je bila prije operacije.imam osjećaj sad kad sam prošao kroz taj pakleni put da sam zakasnio s operacijom da sam prije operiran možda živac ne bi toliko najebo i sad bi oporavak bio brži, a ovako natezanje s doktorima ponovo oko bolovanja, s tim da sad ne trčim za oporavkom nego kalkuliram ili ti ga kupujem vrijeme, jer još mislim da za posao nisam spreman. znači terapija u 9 mjesecu početkom 10 na kontrolu kod sajka pa ćemo vidjeti nadam se da će se živac do tad još oporaviti ako ne idem na klasičnu operaciju jer ne želim imati nikakve nuspojave od ovoga.igram se s malom u moru vozim auto znači više se ničeg ne držim onoga šta doktori govore jer onda bi bio 700 %-tni invalid morao bi naći tetu čuvalicu da brine o meni i maloj.sve u svemu je puno bolje ali još to nije ono šta ja očekujem i vidim poruka za bronx da je mužu bolje super ali mislim da što duže odgodit povratak na posao po cijenu bilo kakvih para jer ponovo sve ovo proći ne znam koju cijenu ima.pozdravljam vas idem plivat.

4
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 20, 2011, 07:19:02 prijepodne »
  tamo ćemo vidjet sa fizijatrom čujemo se

5
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 17, 2011, 23:04:31 poslijepodne »
     Noga manje boli , lagano bedro i list, ali puno manje nego prije operacije. ovo ću probati uslikati jer sam se nadao da ću dobiti cd kao prvi put,  ali došla ogromna slika sa puno malih sličica.Problem mi je šta mene bole križa tu najviše osjećam bol šta mislite idem u crikvu 27. 06. na terapiju da li će pomoć ili opet na operaciju. to mi je sad put nikako da završi da se vatim svom starom životu

6
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 17, 2011, 16:53:20 poslijepodne »
     Dobio nalaz od radiologa, ali ga nisam ja podigao nego tata pa ga nisam stigao pitati za mišljenje, a stari je samo pokupio te papire i slike.
Tragedija je u tome što to nije cd kao kod prve MR, nego neka slika s puno malih sličica pa ne znam kako da to pošaljem dr.Sajku.

Trebao bi objašnjenje nekoga a nalaz ću sada napisat ovdje pa molim pojašnjenje da vidim jeli to bolje ili ....
 
MR L/S KRALJEŽNICE

Na seriji aksijalnih i sagitalnih presjeka kroz područje lumbosakralnog kanala vidi se uredna visina prikazanih korpusa uz aplanaciju fiziološke lordoze te prisutne degenerativne spondilotične promjene - vidjeti standardne snimke.

Prikazana je torakolumbalna medula fiziološkog signala.

Stanje nakon PLDD u nivou L5/S1 gdje disk još minimalno dorzomediolateralno (foraminalno) desno prominentan,a u komparaciji sa prethodnim pregledom nalaz je u regresiji.

Spominjem od ranije opisivanu leziju fibroznog prstena dorzomedijalno - annular tear.

Ostali je nalaz L/S kralježnice odgovarajući prethodnom pregledu.


ZAKLJUČAK

MR L/S kralježnice pokazuje stanje nakon PLDD u nivou L5/S1 gdje je prominentnost diska dorzomediolateralno (foraminalno) desno manje izražena.

Pa ko razumije neka malo pojasni da li to manje desno izražena znači očišćena hernija ili još uvijek postoji, ali u manje obliku nego prije.

Pozdravljam ekipu!

7
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 16, 2011, 22:07:37 poslijepodne »
    Hvala na podršci sutra nalaz dobivam od mr pa ćemo vidjet šaljem ga poštom sajkuna mišljenje i idem na god pa u crikvu da vježbam.iceman zovem te pozdrav

8
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 16, 2011, 18:01:10 poslijepodne »
    Nije zadovoljan mislio je da će to biti bolje još osjetim doduše manje ali osjetim bol u križima i duž noge ali nije jako malo s lijekom ublažim napravio sam novu mr i sutra dobivam nalaz pa ćemo vidjeti šta kaže dr mi odobrio toplice i komisija 21 dan i idem 27 06 u crikvenicu u talasoterapiju pa ako poslije toga ne bude bolje reoperacija vidjet ćemo sad idem tjedan dana s ženom i malom na rab plivat kupat se i šetat pa na terapiju moram se malo odmoriti puna kapa mi je doktora opet je počelo svaki dan slikaj pa zagreb pa dr opće prakse po uputnicu pa na komisiju pa opet kod nje da da uputnicu za stacionarno liječenje cijeli tjedan čekam po ambulantama.stikm da zadnjih dana osjećam da me manje boli i to drastično manje počeo sam sjediti jer inače mj dana nisam ni sekundu sjeo osim kad sam išao na wc sve sam radio stojeći i u hodu.sad sjedim dr mi je rekao da se mogu voziti u autu ali kraće jer još osjetim nabijanje po kičmi kad idemo po rupama a nemamo đipa.šalim se nadam se da ću izdržat put do raba ako sam izdržao u auto do zg i po njemu mislim da neće biti problema.nadam sse da će sve proći bez reoperacije ali ne bojim se i da dođe do toga samo da završi ta priča happy endom.evo toliko od mene čujemo se i pozdravljam vas.

9
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 10, 2011, 20:59:17 poslijepodne »
        kad ideš u toplice ja idem u pon na kontrolu pa ćemo vidjet.kako si ja pijem lijekove 2 x na dan i sad je dobro ali idem se borit za što više toplica jer treba cijelo ljeto biti doma plivat plivat i plivat.spremit se za jesen i šljaku

10
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 02, 2011, 12:41:42 poslijepodne »
    Ja sam  isto pldd operiran i danas 21 dan od operacije još osjećam nelogodu malo križa ,guzica malo but i list pijem tablete neurontin 2x300 mg na dan i neurobion ovo za brži oporavak živca, a neurontin za neuropatske bolove vidjet ćemo ako ne bude išlo na bolje ima valjda neko rješenje.idem 13. 06. na kontrolu pa ću vidjeti za toplice mene samo zanima da li ću konačno moći sjesti i da budem još neko vrijeme na bolovanju jer se stvarno želim posvetiti rehabilitaciji znači more plivanje i vježbanje.

11
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Prokleta Diskus hernija
«  : Lipanj 01, 2011, 13:14:48 poslijepodne »
    Šta doktori kažu ovo je tebi užas pa ti moraš nešto napraviti ne misliš valjda tako do kraja života

12
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 01, 2011, 11:47:52 prijepodne »
     ovi dečki što su bili samnom u zg i koji su operirani rezanjem sad ne znam da li klasično ili nekom drugom metodom su bolje i već idu u toplice pitam se da li je možda bilo bolje tako jer ovo s živcima je stvarno muka jučer dobro danas opet gore teža noga.ne znaš više da li je to dobro ili nije.kod tih rezova sam gledao na internetu doktor uđe pomakne živac i odreže herniju zašije i to je to a ovo pitam se kad dotakne živac koje veselje s pečenjem.

13
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Lipanj 01, 2011, 08:13:49 prijepodne »
     Motorika bolja pridržavam se uputa dr ne sjedim i jedino šta sam ja mislio da ću se prije oporaviti ne boli jako jedino ako isforsiram hodanje a ja odem i hodam.imam osjećaj koda je noga još drvena ne znam kad bi mogao početi vježbati i koje vježbe jer još se ne pregibam tako da ne mogu čarape i tenisice sam obući sam ulazim u kadu perem se sve sam vidjet ćemo još nisam skroz kako sam mislio da ću biti i još uvijek peta noge ne drži, ali noga ne trne i ne trese se sama od sebe kao šta mi se prije znalo dešavati.novi dan nova borba pozdrav

14
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Svibanj 28, 2011, 11:53:46 prijepodne »
     Ne znam šta da ti odgovorim mislim da se ne bi trebala po postu prepostavljam da si cura predati, ko te operirao kažeš 1,5 godinu to bi trebalo biti bolje ne znam moje mišljenje gnjavit doktore, jer samo od sebe neće pomoći.opiši to malo detaljnije, a i vjerujem da će ti se javiti naši forumaši s nekim prijedlogom čujemo se drži se znam da nije lako bitno je da nema predaje.pozdrav i dobodošla.

15
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Svibanj 26, 2011, 22:51:33 poslijepodne »
     očekivao sam više možda funkcioniram, ali imam i dalje sitne bolove i ta pečenja koja idu od križa pa malo bedro pa list pijem lijekove i čuo sam da ako je bilo veliko oštečenje živca , a emng je pokazao to da je,sad i ako je živac oslobođen treba mu vremena da se regenerira, a ja sam nestrpljiv 7 mjeseci sam doma praktički nezaposlen, a brijem da ni firma više neće tolerirati, a komisija me čeka.vidjet ćemo 13. 06. imam kontrolu, pa ako ne bude bolje ovog opet napast da vidim šta mogu napravit i ići u nabavku para za privatno, ali i toga se čovjek boji šta ako i to napraviš pa ne uspije.vidjet ćemo evo to je to kaže moj otac strpljiv spašen ja nisam taj tip, a možda stvarno treba vremena.

16
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Svibanj 26, 2011, 21:04:42 poslijepodne »
   zovem te iza 10

17
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Svibanj 24, 2011, 23:23:58 poslijepodne »
     Jel to uredu po vama ili je tu došlo do nekog problema ako nešto više znate samo iskomentirajte to me strašno zanima

18
Slabinska (lumbalna) kralježnica / Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
«  : Svibanj 24, 2011, 23:09:53 poslijepodne »
     Pozlatile ti se riči kak bi ti reka e         laku noć

 Str: [1] 2 3 4 5
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre