Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - glagen

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 7
37
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ako si u Zagrebu, u Vinogradskoj se radi EMNG bez iglica, s elektrodama koje idu na kožu i potpuno je bezbolan.

istina, meni je šoštarko dio pregleda radila tako, ali mi je objasnila da neke stvari jednostavno nije moguće tako ispitati... zapravo ovisi o tome što treba pregledati, ali stvarno nije strašno, iglica je poput vlasi i ne osjeti se, vađenje krvi je u usporedbi s tim strahota.

38
faustina, taj pregled zna biti neugodan ljudima. meni nije bio.
uglavnom, bodu ti iglice, ti napneš mišić i liječnik očita.

ja sam to radila kod dr. šoštarko u jednoj privatnoj poliklinici. košta 600 kn, ali koriste se jednokratne elektrode (te igle) pa nije bolno. igle koje se inače koriste idu u sterilizator na visoku temperaturu pa otupe i nešto su deblje od jednokratnih.

sve u svemu, nije nešto strašno :)

39
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: stolci... ne samo stolci, svašta
«  : Rujan 09, 2009, 08:13:02 prijepodne »
pomalo su mi sumnjvi ti tvrdi stolci.
nekako mi se čini da mekši stolac ipak amortizira malo tj. prenosi pritisak.
a opet ne znam... nisam baš stručna.

lopta te natjera na pravilno držanje, a kako je "sklona" kotrljanju i bjžanju, primorava mišiće na aktivnost pa oni ne slabe. ja nemam loptu, imam premali stan, nemam mjesta još i za nju (a i konačno je sve sređeno, u kompletu pa mi se neće gledati komad šarene gume).

stolci od 20-30 tisuća zapravo imitiraju loptu (bar neki koje sam vidjela)...

40
ja sam imala romantičnu epizodu.
dakle, na dan operacije, nekoliko sati poslije, ja polukomatozna ležim, ono protiv mučnine prestalo djelovati, čekam novu dozu, ulazi moja "bolja" polovica.
u trenutku kad su nam se susrele oči ja sam se izbljuvala... stalno mi spominje to...

41
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Povjerenstvo za bolovanje
«  : Rujan 07, 2009, 19:58:01 poslijepodne »
ma ne znam, ta povjerenstva su pizdarija živa i bezumno rasipanje novca i vremena. ja sam neki dan bila... čekala 2 ili 3 sata i dobila dva mjeseca bolovanja. ako je uobičajeno 3 mjeseca oporavka nakon zahvata koji sam imala, čemu zajebancija s povjerenstvom...
ne zamjerite na ne baš prefinom jeziku, ali stvarno... pa ima drugih načina za provjeriti je li netko na lažnom ili pravom bolovanju.
duboko sumnjam da su ti povjerenici ijednog lažnjaka uhvatili.

al zato stradamo mi koji smo stvarno bolesni.

zli sustav, glupi milinović...

42
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Psiha i kraljeznica
«  : Rujan 07, 2009, 12:22:20 poslijepodne »
moramo se naučiti uživati u sitnicama... ja sam predugo puštala kralježnici da mi vlada životom. hej, pa imam ja i druge dijelove tijela... gladna usta, žedno grlo, pluća koja vole kad ih hladan zrak poškaklja, ruke koje se vole sapunati...
to su zahvalni dijelovi tijela, a ne glupa kralježnica kojoj treba titrati i ničim nije zadovoljna.

ma kad pogledam, dobra knjiga, dobra hrana, dobro vino, dobro društvo... ma što mi više treba :)


43
Dijagnostika / Odg: MR (magnetska rezonancija) i metalne plocice
«  : Rujan 07, 2009, 09:40:47 prijepodne »
pa ct je i meni pao na pamet, ali ne bi ga zato slala u zg (iz rijeke je)...

za ultrazvuku ću mu prenijeti pa nek se raspita.

hvala vam  :)

44
i ja se iskreno nadam da će ovaj put uspjeti  :)

45
Dijagnostika / MR (magnetska rezonancija) i metalne plocice
«  : Rujan 06, 2009, 11:24:09 prijepodne »
Jedan prijatelj bi trebao na mr, ali problem su metalne pločice u koljenu koje treba snimiti. veli da mu je liječnica rekla da u zagrebu postoji nešto gdje bi mogao snimiti to koljeno. ona kaže da je to neki mr... ja ne znam, ali mi se čini da metal svakom magnetu smeta.

pa..postoji li nešto gdje bi se ta noga s metalom mogla snimiti?

46
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Psiha i kraljeznica
«  : Rujan 06, 2009, 09:40:46 prijepodne »
joj, magi, potpuno te razumijem... meni je prošlo mjesec i pol od op. ništa me ne boli, ne trne, imam osjet, možda se mrvu teže podižem na prste. ali ja nisam u stanju ni na što misliti osim na to da će me možda zaboljeti.

neki dan sam malo predugo hodala i stajala, idući dan dobila blagu upalu mišića i pala u takvu depru da cijeli dan nisam mrdnula iz kreveta. i razum mi onda govori da i neoperirani imaju upale mišića, da i oni sa zdravom kralježnicom imaju upale mišića i da nas sve ponekad nešto boli ili bolucka... to mi razum kaže, ali badava, strah je jači. valjda ću ga se jednom otresti.

47
mene je operirao dr. perović na traumi. da mi još koji disk izleti, on bi me operirao. da nekome iz moje obitelji poizlijeće diskad, on bi ih operirao. znam još neke ljude koje je on operirao, ni jednu lošu nisam čula o njegovim operacijama.

radi i mini zahvate, ali ja zbog previše kaosa u spinalnom kanalu nisam bila kandidat (30-ak posto šanse za uspjeh takvog zahvata) pa sam išla na klasičnu.

možda sam subjektivna, ali dr. perović je vrhunski liječnik i vrhunski čovjek, obziran i razumije pacijentov strah.

48
@ trucker

e baš to, kao da ću se onesvijestiti i raspasti... mislila sam da umirem.
tješi me što se tebi jednom samo desilo... valjda se ni meni neće ponavljati

49
Bol i kontrola bolova / Odg: Tablete protiv bolova
«  : Rujan 04, 2009, 09:30:41 prijepodne »
pegula, ne razumijem zašto ti nisu dali npr. zaldiar koji je kombinacija tramala i paracetamola... opće prakse ga propisuju kapom i šakom. koliko sam uspjela doznati, nekim ljudima pomaže, druge, npr. mene, samo omami, izazove mučninu, podupla vid itd. ali zašto ne probati?

srećom, meni tablete više ne trebaju, ali dobro se sjećam još....

50
eto, od operacije se i moj libido povratio, ali naišla sam na jedan problem pa me zanima je li vam se kada što takvo dogodilo.

dakle, istovremeno s orgazmom kao da mi je nešto snažno i oštro probolo glavu i glava je nastavila boljeti, nabijati još satima. to je bilo sinoć i još i sad osjetim pulsiranje u potiljku :/

guglala pa čitala da se desi... ali zašto i zašto baš meni nakon kralježničkog celibata?

51
u jednu ruku jest sukob interesa, u drugu nije.
uzmimo za primjer npr. nekog neurokirurga (nama ovdje uglavnom oni trebaju)). on radi u nekoj bolnici i u svoje slobodno vrijeme radi u nekoj privatnoj praksi. ako pređe potpuno u privatnu praksu - gdje će operirati... pa nisu to baš zahvati koji se rade ambulantno.

da, brže se dođe na red privatno nego u državnim bolnicama.... ali to nisu liječnici krivi nego je sustav nikakav. što bi jedan kirurg trebao - operirati 5 pacijenata dnevno i u pauzama primati na preglede pa još negdje uhvatiti vremena za obići operirane pacijente... divno bismo bili i operirani i pregledani.

52
hm... ja imam potpuno drukčija iskustva s liječnicima... zauzeli su se za me više nego ja sama.

vjerujem da sam možda mogla izbjeći operaciju da mi se samo dalo barem godinu ranije otići na pregled.

mi ljudi smo uvijek skloni kriviti druge, a treba preuzeti odgovornost. mnogi od nas vole čekati dok ne dogori do prstiju, a bol postane nesnosna. s druge strane ima onih koji kihnu i trče u ordinaciju k liječniku...

srećom, imamo mnogo liječnika, boljih i lošijih... imamo ih pravo birati, a to što smo aljkavi i idemo gdje smo navikli, e to je već drugi par rukava.


53
ja sam se nekoć dosta intenzivno bavila rekreativnim sportom, a bogme se i ozljeđivala.

sada radim sjedeći posao, ne bavim se sportom i imam pokoji kg viška.

kad razmislim, sve mi se čini da su moji problemi počeli kad sam kupila auto. obično mi se nije dalo gurati u javnim prometalima pa sam posvuda išla pješke... a onda sam kupila zvjerčicu i sve dulje od sto metara vozila.....

usto, nemam baš neke kvalitetne hrskavice... svi su mi zglobovi "čudni"

54
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Molim savjet: operacija diska
«  : Kolovoz 29, 2009, 09:55:44 prijepodne »
ma i ja sam bježala od operacije... jednom već bila u bolnici i - crta!

a onda sam ipak morala. onih 8 mm što je bilo vani se zalijepilo za živac i još su se otkinuli komadići koji su slobodno plutali. ne čekaj da dobiješ plivače, idi prije ;)

po mom iskustvu, ako neurokirurg procijeni da je za operaciju, za operaciju je. bez filozofije. i nije tako strašna... oporavak traje li traje i valja paziti   na pokrete. ali svaki od nas s pomaknutim diskovima se nauči paziti i prije op. usto, svi znani i neznani postanu jako brižni pa život može biti izuzetno ugodan :)

samo hrabro, nije tako strašno.

 Str: 1 2 [3] 4 5 6 7
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre