Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - glagen

 Str: [1] 2 3 4 ... 7
1
Ja sam se na posao vratila nakon 4 mjeseca. Kirurg je to odobrio, a toplički fizijatar rekao da bi bilo dobro da ostanem još barem 2 mjeseca. Kako sam se ja osjećala dobro, odlučila sam da nema smisla odugovlačiti i vratila sam se. Nikakve posebne tegobe nisam imala zbog povratka i dugotrajnog sjedenja.


2
ja sam operirana na traumi sa super rezultatom.
operirao me dr. perović. da mi se opet nešto dogodi, uvijek bih se njemu javila, bez ikakve sumnje.

a što se vinogradske tiče, ja imam jako loše iskustvo... inače k njima spadam za hitnoće. i tada, kad me prvi put baš jako zaboljelo i nisam se mogla micati, otišla sam k njima na hitnu obradu, da učine nešto da bol stane ili barem postane podnošljiva. na neurokirugiji me nisu htjeli primiti nego su me poslali na neurologiju gdje sam s nesnosnim bolovima čamila tri sata u čekaonici. kad sam konačno došla na pregled, trajao je beskonačno dugo, a liječnik nije obratio pozornost na to da nemam refleks u donjem dijelu noge kao ni na to da se teže podižem na prste. isto je tako nebitno bilo što ja te bolove imam već dulje vrijeme, ali ne tako žestoke. (mda,da, duljina trajanja je moja greška, ali stvarno ne volim opsjedati liječnike čim kihnem)
pa - kad je on procijenio da je to nebitno, procijenila sam i ja jer - ja o medicini ništa ne znam. najzad je ispalo da je to poprilično bitno.

kad sam dva dana kasnije bila kod fizijatrice, ona me hitno poslala na mr, kirurgu itd. to je mene užasno zbunilo, ona je napravila "paniku", a dva dana ranije neurolog je rekao da je sve ok, da se ljudima to događa.
a nakon iskustva koje sam imala, nisam htjela u vinogradsku, odabrala sam traumu. i - ne čini mi se da sam pogriješila.

3
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: Kako se osjecas......
«  : Svibanj 14, 2010, 12:37:50 poslijepodne »
kako se osjećam? hm... mislim da je vrijeme za paniku :(
osjećam neku bol, oštru čak, u potkoljenici i to mi se nimalo ne sviđa. a i u križima "čujem" nešto.

uh, nadam se da je nešto privremeno jer ja jednostavno nisam spremna za još jednu turu boli. ne još.

4
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: Operacija: izliječenje ili zalječenje
«  : Svibanj 13, 2010, 10:29:27 prijepodne »
@ petra - ja ti, naravno, ne mogu dati baš stručan savjet, ali mogu ti reći iz iskustva. dakle, ja sam se na posao vratila 4 i pol mjeseca poslije klasične operacije (također uredski posao, zapravo redakcijski, ali svakako sjedeći). po povratku na posao, pogotovo nakon nekoliko mjeseci - problem postaje neaktivnost. o da, kad sam počela raditi, vježbala sam svaki dan, održavala mišiće, ali vrijeme je prolazilo, ja nisam imala problema pa sam preskočila jedan dan pa dva dana pa tjedan i tako to krene. neaktivnost + zalogajčići na poslu = škemba. a škemba je kralježnici teška.
ne, nemam nekih problema ili bolova, ali osjećam da mi se sporni dio tijela umara brzo. pogotovo sada, kad se u jednom danu izmijene sva četiri godišnja doba.

dakle, vježbaj, vježbaj i vježbaj. i ne žuri na posao.
nisam ni ja požurila, ali možda sam mogla ostati još mjesec dana. ipak, meni se činilo da povratak na posao znači da je sve u redu, da sam zdrava i da mogu tu epizodu u životu staviti ad acta. sad sam se pomirila s time da ću uvijek morati biti nešto pažljivija i obzirnija prema svojoj kralježnici.

drugi razlog povratka na posao bio je novac jer mi je plaća na bolovanju grdno pala.

nema druge, idem i ja sad nabaciti pokoji trbušnjak ;)

5
Glazba / Odg: Koju vrstu muzike rado slušate
«  : Svibanj 01, 2010, 21:16:18 poslijepodne »
eto, voih me dana razveselila najava njihova nastupa na in musicu i to sa skye, prvom pjevačicom :)


Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

6
Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama / Odg: Koje toplice?
«  : Svibanj 01, 2010, 21:09:21 poslijepodne »
ja sam bila u krapinskim, ali daleko je to od savršenstva. istina, nemam s čime usporediti osim s fizikalnom terapijom u zagrebu u poliklinici k-centar u kojoj sam imala individualan pristup. usporedba jednaka onoj dan-noć.

a konkretno su najveća zamjerka toplicama duga čekanja na terapije, pogtovo u bazenu. ok, ja sam se dosta dobro osjećala i nisam imala pametnijeg posla u tom mjestu bez ikakva sadržaja, pogotovo u kišne dane, ali stajati u bazenu po nekoliko sati čekajući na masažu nije lako, pogotovo onima koji i dalje trpe bolove. moja "cimerica" s istom dijagnozom i ponovljenom operacijom zbog priraslica nije to mogla izdržati i najzad je od tih masaža odustala.

na elektroterapiji su čekanja također jako duga.

jedino gimnastika ide po rasporedu.

druga je zamjerka, naravno, princip stada što ne čudi s obzirom na broj pacijenata i ograničene kapacitete.
ipak, svi se terapeuti silno trude, ali objektivno ne mogu "odraditi" tako velik broj ljudi kvalitetno.

uglavnom, do toplica sam se kretala kao robot, poslije normalno pa možda i nisu tako nepotrebne :)

7
Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije / teretana i operirana kralježnica
«  : Travanj 27, 2010, 20:03:43 poslijepodne »
ovako, ne idem na bazen jer mi ga je nemoguće uskladiti s poslom. doma sve manje i manje vježbam (nije baš pohvalno, znam). jedino hodam najmanje 3 km dnevno.

jedino što mi lokacijom i terminima odgovara jest teretana...

ima  li tko kakvih iskustava s teretanom poslije operacije?

ma nisam naumila dizati 100 kg na izbačaj, ali mislila sam da mi možda neke vježbe s minimalnim opterećenjem ne bi škodile...

8
ovaj, i ja sam u teškim fazama boli u nozi gutala šake tableta. i nisu pomagale. pa injekcije. isto ništa.
a onda sam počela piti. boljelo me i dalje, ali bila sam sretna barem :D

a i napušila bih se rado, makar me ne boli. ali - prerigorozne su kazne, a baksuz kakav jesam, vjerojatno bi mi se specijalci na vratima ukazali. pa ja radije legalnu čašu vina, dok je još legalna, a uz puste zabrane koječega - pitam se dokad.

9
ako ti kirurg predloži operaciju (a naravno da će ti svaki predložiti konzervativnu terapiju ako ima šanse da uspije), ali ako predloži operaciju, ne odugovlači i ne boj se. strašnije je razmišljati o njoj nego otići na nju.
ja sam operirana prije osam mjeseci. dobro mi je. radim, šećem, izlazim, uživam, ne pijem tablete i ne dobivam injekcije, a sve to prije operacije baš i nisam mogla. ne boli me. živim normalno, možda pazim malo više nego drugi da ne podignem nešto teško, da ne radim prenagle rotacije jer to još ne smijem, ali nikakvih naročitih ograničenja nemam. jednom su me poslije operacije križa boluckala, ali to je bila kombinacija naglog zatopljenja, pms-a i nešto žešćeg noćnog izlaska.

po godinama smo tu negdje, ja imam 29.

najvažnije se poslije operacije držati kirurgovih uputa. ja sam se malo i prerevno držala svega toga. ali bolje tako nego da se nešto poremeti opet.

samo se ne boj.... znam, znam, lako je reći ;)
i mene je bilo strah, ali me, da moram ponoviti, više ne bi bilo

10
Ostalo / Odg: Pušenje i kralježnica - E-cigareta
«  : Ožujak 22, 2010, 11:08:00 prijepodne »
ja sam prije otprilike godinu dana probala tu e-cigaretu, ali nekako sam skeptična prema tome. "dim" iz nje navodno je vodena para. dakle, unutra bi trebala biti voda s nikotinom. a nekako mi se čini da u ono punjenje ne stane baš mnogo vode da bi se od nje moglo dobiti toliko pare pa se pitam što još ima unutra i je li to i štetnije od obične cigarete.

11
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: OŽILJAK
«  : Ožujak 04, 2010, 12:40:28 poslijepodne »
da, postoji contractubex koji je ok.
postoji i neki jomelop, ali njega nema u hrvatskoj. ja sam ga nabavila iz bih, ali ima ga i u srbiji. i jomelop je ok

mislim da puno ovisi i o koži samoj, moja, npr., ne zarasta baš dobro

12
evo, ja sam primjer uspješne (zasad) klasične operacije. jedini je manjak velik i ne baš lijep ožiljak (tu ulogu igra i moja koža koja baš ne voli zarastati).

ipak, po svemu rečenom... pa tko je lud da kaže da je klasično bolje. naravno - što manje štete - to bolje.

ipak, ja sam svom kirurgu prepustila odluku. ja njemu beskrajno vjerujem i cijenim ga i kao stručnjaka i kao čovjeka. i, čini se, nisam pogriješila.

13
Pitanja - zatražite pomoć i savjet / Odg: toplice
«  : Veljača 12, 2010, 21:56:35 poslijepodne »
hm, ja sam bila u toplicama i ne bih opet. ne sviđa mi se princip na kojem su sve toplice organizirane. nema individualnog pristupa. čini mi se da liječnici kad kažu da su toplice za nepokretne zaista jesu u pravu.

ja sam umrla od dosade i bilo mi je premalo terapija.

kad bih opet morala, išla bih na fizikalnu terapiju u polikliniku u koju sam i inače išla (pristup individualan, osoblje savršeno), na bazen na plivanje i radila vježbe doma. čini mi se da je to sasvim dovoljno jer, iskreno, ni u toplicama nisam imala mnogo više od toga.

a hidromasaža - jest ugodna, ali nekako ne znam je li učinkovita.

ne zamjerite, ali toplice su veliki teret za ionako opterećen sustav zdravstva, a jednak se učinak može postići i bez stacionarne rehabilitacije.

14
evo, ja još uvijek, iako više nemam problema, svraćam tu i tamo ovamo.

prije koji mjesec ovaj mi je forum bio zaista važan. zbog nekakve potpore, razumijevanja. ma koliko se naši prijatelji, ljubavnici, obitelj, poznanici, kolege trudili shvatiti kako nam je, razumjeti možemo jedino jedni druge. tu bol treba osjetiti da bi je se razumjelo.
sjećam se svoje mame koja je bila iskreno očajna gledajući mene s podočnjacima do tla što od bolova što od neispavanosti zbog tih istih bolova, davala mi je injekcije koje nisu pomagale, čudila se da me apaurin od 10 ne obara, a nenavikla sam na takve lijekove, bilo joj je grozno gledati me, ali razumjela me ipak nije...  ovdje sam nekako znala da me se razumije, da drugi osjećaju tu istu bol.

druga se stvar bitna ovdje odnosi na "tehnikalije" - gdje na mr, kako se naručiti u toplicama, što je uopće ta operacija itd.

važni su i savjeti - što i kako poslije operacije, npr. ne sjeti se pacijent sve liječnika pitati pa ponekad nešto ostane i nejasno, a ovdje se nekako saberu svi ti savjeti i mogu biti korisni. p

ali - ima i negativnosti - prepucavanja (namjesto da se podržavamo, ponekad neki kao da žele poniziti druge), davanje nadridijagnoza jednih drugima (polazim od sebe i ne bih se usudila dijagnosticirati, nisam medicinske struke, čak ni neke srodne, ja sam u humanističkim znanostima), razvodnjavanje tema (beskrajno "trolanje", skretanje s teme)

15
Teme i rasprave povezane s kralježnicom / Odg: Koliko košta liječenje kralježnice?!
«  : Veljača 07, 2010, 17:25:06 poslijepodne »
svi troškovi liječničkih usluga (najviše 12.000 kuna) odbijaju se od porezne osnovice i to je to. samo treba priložiti originalni račun uz prijavu (dobro je te račune za svaki slučaj sebi fotokopirati)


znači, ne dobiva se natrag puni iznos nego se za taj iznos umanjuje porezna osnovica.

16
neki su ljudi stvarno neodgojeni.
da ne bude zabune, mislim na najnepismenijeg ali najraspisanijeg forumaša.

divno si se "legitimirao".


ines-girl, tvom bratu svu sreću i držim fige.

17
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: Kako se osjecas......
«  : Siječanj 22, 2010, 22:22:52 poslijepodne »
eto, sutra je pola godine od moje operacije - osjećam se fantastično, kao da nikad ništa nije bilo :)

18
Lud Zbunjen Ukočen / Odg: I ovo je naša stvarnost
«  : Siječanj 13, 2010, 09:10:13 prijepodne »
denis, kakva sad jugoslavija? kakve veze imaju josipović i jugoslavija?

od dvojice je ponuđenih pobijedio bolji, pobijedio je političar i legalist, a ne populist i demagog. bandićeva "narodska" kampanja i retorika babe s placa definitivno nisu kvalifikacije za predsjednika. ma nemam ja ništa protiv baba s placa, ali neka njih na placu, a ne na čelu države.


 Str: [1] 2 3 4 ... 7
SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre