Autor Tema: Diskus hernija L5-S1 (damir)  (Posjeta: 149249 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

vita

• Jr. Member
  • **
Odg: Diskus hernija L5-S1 (damir)
« Odgovori #108 : Svibnja 20, 2011, 14:05:55 poslijepodne »
   Vita  koji te doktor operirao i kako si transportirana doma.

Dr Rotim....i transportirao me muž sa autom....srećom, udaljenost je oko 5 min.

ti si napisao da te hitna pomoć vozila kući, jel...pa kako to

meni nije nitko rekao da ne smijem spavati na kušinu, tako da ja od prvog dana tako ležim
teoantun je to spomenio da se ne smije....kako ti ležiš

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
« Odgovori #109 : Svibnja 20, 2011, 14:11:14 poslijepodne »
Ma ne da se ne smije spavati na kušinu, nego da se ne smije staviti pod glavu dva kušina, nego samo jedan! Jer u friškoj fazi nakon operacije, a kad zahvatiš na jedno mjesto u kralježnici, odgovara cijeli kičmeni stup, onda ako držiš nategnut vrat, može te boljeti i u leđima....
Dakle, ono što sam u stvari htio naglasiti jest, cijela površina leđa treba biti an podlozi, uključujući i ramena, a samo glava an kušinu.
I bilo bi jako dobro i korisno ej držati kad se spava na boku, kušin između koljena, jer rasterećuje leđa i olakšava ležanje. :)
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #110 : Svibnja 20, 2011, 14:42:29 poslijepodne »
      Spavam na anatomskom jastuku jučer sam napravio pravu šetnju i danas osjetim lagane bolove i uspio sam dobiti dr sajka za mišljenje u vezi pečenja noge pijem neku terapiju neurontin s ibrufenima u kombinaciji i rekao mi je da bi bilo bolje injekcije da pitam liječnika opće prakse ali je na go pa ću na hitnu večeras to mi je i blizu.sajko kaže da je pri ulasku možda zahvatio neku nit od živca i onda se tako manifestira na pečenje stvarno neugodno pečenje duž vanjske strane noge do lista.čekam suprugu pa ćemo opet van popodne u šetnju treba nastavit borbu malo tablete poslije inekcija i ako ne prođe za 5 dana opet dr sajko pa ćemo vidjeti.u svakom slučaju čini mi se da ide na bolje  mogu pomalo neke stvari sam osim oblačenja hlača i čarapa ali sam sam se okupao obrijao idem s mobitelom sam oko kuće borim se da ova agonija završi jer ovo razumije samo čovjek koji je to prošao.

P.S.Ekipa s kojima sam bio u bolnici isto nisu baš najbolje a oni su operirani s rezom pa to valjda peče za poluditi.Pozdrav!

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #111 : Svibnja 20, 2011, 14:52:54 poslijepodne »
      u svakom slučaju čini mi se da ide na bolje  mogu pomalo neke stvari sam osim oblačenja hlača i čarapa ali sam sam se okupao obrijao idem s mobitelom sam oko kuće borim se da ova agonija završi jer ovo razumije samo čovjek koji je to prošao.

Ovo ti je najbolja rečenica! Da ide na bolje! I nek tako nastavi. :)
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

vita

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #112 : Svibnja 20, 2011, 15:38:07 poslijepodne »
teoantunma da...i mislila sam na dva kušina....doduše jedan obični i jedan anatomski, a to koristim dok pišem na kompui i dok ležim i gledam TV iako ga gledam i stojeći i šetuckajući na mjestu
ali me malo vrat boli...tako da od kada si mi to napisao....to izbjegavam
a kušin između nogu na boku....to mi je fizioterapeut rekao još na samom početku mojih bolova, tako da sam tako spavala cijelu ovu godinu, a na leđima su mi noge bile preko supruga (sve je on to trpio i ne bi se pomaknuo cijelu noć)

Damir
drago mi je da osjećAŠ poboljšanje,
i mene boli noga i list i osjećam zatezanje...pogotovo kad idem u ležeći položaj
čak osjećam i u drugoj nozi, kao da će mi propasti obe
ali ja to sve pripisujem oporavku, mišići su ipak oslabljeni od cijele godine a i opterečivala sam drugu stranu
tako da mislim da će sve to doći na svoje ali treba vremena
srećom, ja ne uzimam tablete....jel tebe baš toliko boli da trebaš, barem probaj piti što manje

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #113 : Svibnja 20, 2011, 19:11:14 poslijepodne »
Bit ce bolje Damire.
Moj muz se osjeca ok, jedino mu zna strujati blago kad ustane po par sekundi po listu.
I danas je otisao u toplice, sve je ok osim kaj nema reflekse pete ????????  bilo bi predobro da nesto ne zeza.

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #114 : Svibnja 20, 2011, 22:06:13 poslijepodne »
     u koje toplice je otišao i na koliko kad

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #115 : Svibnja 20, 2011, 22:09:11 poslijepodne »

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #116 : Svibnja 21, 2011, 12:00:00 poslijepodne »
u varazdinske, 21 dan.

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #117 : Svibnja 24, 2011, 21:51:46 poslijepodne »
     KAko je Vita meni nije baš nadam se boljem da treba vremena stalno nešto peče list butina ne kužim pitam se da li ovo čovjek mora prihvatiti ili tu ima spasa ne mogu dobiti doktora da ga pitam za savjet treba ti mišljenje neka terapija, a čudan osjećaj poslije operacije 13 dana ja još ne mogu obući sam čarape, stvarno nemoguća misija da li je to normalno da li stvarno taj živac može da je bio tako oštečen da sad ako je oslobođen da se čini da je još gore.ja stvarno mislim da će biti bolje ali nije lako ovako kad se osjećaš da ti treba tuđa pomoć.

vita

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #118 : Svibnja 24, 2011, 21:52:03 poslijepodne »
Damire je li ideš u toplice
i zanima me jel još nosiš pojas/ortozu , ustvari jel ti rečeno koliko ga dugo moraš nosit
i jel se  može sjedit

vita

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #119 : Svibnja 24, 2011, 22:18:40 poslijepodne »
Damireovo je telepatija...u isto vrijeme smo pisali poruku :)
mene isto boli noga, bedro i list...danas me uhvatio kašalj i bole me obe noge pri takvom naprezanju(mislim više kao mišići) a i leđa s obe strane
meni je operiran L4L5( veća protruzija lijevostrana) koji je pritiskao  živac L5 ali imam i protruziju L5S1 desnostranu i ta strana nema pritiska i samim tim nisam imala nikakvih problema sa tom desnom stranom, ni boli ni ičega....ali me sada počela bolit i ta strana, možda zato što sam je previše opterečivala
i imala sam teže oštećenje živca....tako da mislim da treba vremena da se to sve oporavi, i mišići su oslabljeni

zanima me za vrijeme operacije kad se pusti laser...to bi trebalo trajati oko 6-10 min...jel tebi to odjednom išlo
jer mene je to bolilo pa je to trajalo dosta duže, malo bi pustio pa stao i tako 4-5 puta
i točno tu gdje sam osjećala bol u bedru za vrijeme lasera...osjećam i sad pri kašljanju i malo pri hodAnju
inaće sami ulazak igle i sve prije lasera nisam ništa osjećala, i cijelo vrijeme sam sve pratila na ekranu

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #120 : Svibnja 24, 2011, 22:19:02 poslijepodne »
    Za sad ne prvo kontrola 13 06 pa ćemo vidjet moram i na bolovanje mislit jer bi vrlo lako mogao ostat i bez posla šta se tiće pojasa nosim ga s tim da me sputava ne zbog motorike nego zbog toga što si mokar ispod njega uopće ne diše, a rekli da ga nosim 6 tjedana ne sjedim uopće osim kad idem na wc ,a i to se poremetilo pijem neke lijekove neurontin za obnavljanje živca i tako svaki dan jedna užasna borba u kojoj treba imati čelične živce, a ja baš nisam takav tip.šta tebi govore kad imaš kontrolu i da li ćeš moći dobiti neku terapiju meni je danas mama bila u opatiji tamo ima talasoterapija, ali bez papira od doktora ništa od fizikalne terapije, a tamo se čeka 7 mjeseci to je kao fancy mjesto za terapiju ljudi iz primorja.ne zanima mene ni terapija ni niš osim da bolovi i nuspojave pečenja prođu, da se mogu vratiti raditi jer već 7 mjeseci sam doma a još nije kraj tog puta.nadam se da je tebi bolje a i to kad ti neko mora pomagati obuti ti čarape tenisice to ubija.

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #121 : Svibnja 24, 2011, 22:21:28 poslijepodne »
    pošalji na privatnu poruku neki mob ili fiksni broj pa ćemo poričat ako imaš vip super ako ne onda od kuće ako si doma

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #122 : Svibnja 24, 2011, 22:28:04 poslijepodne »
    tebi je dobro jer si iz zg pa ih možeš tlačiti svaki dan a ja zovem da pitam za savjet pa ne mogu nikoga dobiti možda sve to tako mora biti ali čovjek gubi strpljenje mala dođe danas i pita zašto se mi nemožemo igarti hopa cupa kad prijatelj i njegova žena dižu i skaču s djetetom pa ti objasni maloj tvoj tata se ne može sagnuti dignuti te baš super osjećaj

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #123 : Svibnja 24, 2011, 22:37:47 poslijepodne »
     Šta se tiče operacije samo sam u jednom trenutku osjetio da me kao struja stresla kroz nogu pitao sam doktora šta je on mi je rekao da prolazimo i iglom pored živca i to je to prste sam micao cijelo vrijeme ili sam imao feeling da ih mičem da vidim da li sam umrtvljen i onda mi je rekao ide energija to i nisam osjetio pitao me da li osjetim ja sam rekao da ne jedno 4 5 puta po par minuta je to puštao i to je bilo to ostao sam iznenađen s obzirom da sam se tresao prije nego sam ušao u salu ali to me BRINE TO KAD JE TO PECNULO JA SAM ELEKTRIČAR PO STRUCI I 1000 pua me tresla struja točno taj feeling mise desio da mi je cimnula noga valjda se nije nešto tada desilo loše po mene.kažem treba strpljenja a bolest je očigledno takva da ubija na svoj način jer ne znaš kada ćeš doći s njom na kraj puta.

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #124 : Svibnja 24, 2011, 23:06:14 poslijepodne »
     a bolest je očigledno takva da ubija na svoj način jer ne znaš kada ćeš doći s njom na kraj puta.

A što  bi sad na tu izjavu kazali svi oni koji su klasično operirani i oporavljali se od 6 do 9 mjeseci, a sada sve rade?
Kakav kraj puta? Ma, početak puta, početak ozdravljanja, a to traje! Glavu gore! :)

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #125 : Svibnja 24, 2011, 23:09:53 poslijepodne »
     Pozlatile ti se riči kak bi ti reka e         laku noć