Autor Tema: Operacija diska L5-S1 drugi put  (Posjeta: 247025 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

vrhhy

• Forumas
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #108 : Kolovoza 02, 2016, 13:15:23 poslijepodne »
Ljiljana, izgleda da je nemarnost bolničkog osoblja i dalje vrlina po našim ustanovama, pa se dešavaju naknadne upale zbog ne izvađenih šavova, strašno!,  Želim vam uspješan oporavak bez bolova.
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #109 : Kolovoza 03, 2016, 09:50:05 prijepodne »
Ekipice moja,evo da se malo javim.Pošto gospodin šavić nije htijo van,ja sam odlućila da steriliziram lglu i maknem taj komadić kože to je bilo prije neka 2 dana,i onda smo uspjeli iskopati komadić,i poćeo je curiti gnoj onda sam to ostavila i nisam na sreću dala da se zakrasti,nego sam baš ostavila da bude otvoreno pošto je dosta duboko i vidio se još komad šava.Sinoć samo uspjeli izvući još jedan komad,i navećer ćemo još jednom pogledat pa se nadam da je to riješeno.Gnoja ima još uvjek što je valjda dobro jer se rana ćisti.Antibijotik imam još ujutro i navećer popiti.Obloge stavljam i dalje jer je još blago natećeno,i naravno da nemogu opće biti na leđima ili ih dotaknut jer bole..sad prićekam još par dana i nadam se da je to to ;D,budemo vidjeli ???.Iskreno nemam pojma kakav je to "konac" znam samo da je plavo-sivi,kad ga diraš kao komad plastike,palo mi na pamet da bi bio dobar za ribićiju,umjesto ribičke špage ;D
Ja imam filing da se i kod mene radi o istom koncu! Na jednom djelu me tak pika za poludit! I to već danima. A pisala sam vam da mi se upalilo na tom djelu (il nisam ???). Moji su svi ćoravi i ne vide konac, a ne mogu kod LOM jer me nema tko odvesti, a ne bi busom.  Sama ne vidim taj dio inače bi isto sterilizirala iglu. K vragu! Morat ću nać nekoga za prijevoz il busom pa kud puklo da puklo! Valjda me ne budu slali na neurokirurgiju da mi to izvade :o.
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #110 : Kolovoza 03, 2016, 23:38:43 poslijepodne »
Šta je to sezona neizvađenih konćića ;D,šala mala naravno.Ako te pika tj.ako ga osjetiš moguće da će provititi van sam,pa ga onda lagano povuci s pincetom.nemoj bezveze čeprkat ranu,nebi ni ja da mi nije natekla i dok mi doktorica nije potvrdila o ćemu se radi.vjerojatno nebi ni ćeprkala da nije bilo jako duboko i da nisam pila antibijotike.meni se on vidio crna toćka kao mladež prekrivena kožom.Mislim da je sav konac vani jer se rana u ovih par dana jako promjenila,nije uopće crvena,ma skoro pa bi mogla reći da je prekrasna ;D,Sad opet polako vratit vježbice i u nove pobjede. 8)
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #111 : Kolovoza 04, 2016, 08:50:10 prijepodne »
Mislim da je ili vani ili tik pod kožom kad ga osjetim. A nemam nikoga doma da mi to pregleda :-\.
Jel se vi vozite busom?
Ja samo hodam i bila sam prije tjedan-dva u autu 2-3x kratke relacije.
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #112 : Kolovoza 04, 2016, 10:32:40 prijepodne »
Ja samo hodam i bila sam prije tjedan-dva u autu 2-3x kratke relacije.Sve ovisi kako se ti osječaš,ja sam ti se samo dovezla u autu poslje operacije,Kad sam išla vadit šave sam isto ležala u autu,i još sam 2 puta išla autom na vožnje od 5-6 minuta,i uvjek vučem sa sobom jastuk da si namjestim da me ne boli,Kažu da vožnja autom ili općenito vožnja u ranom stadiju nije baš pametna radi vibracija i naglih pokreta koji se mogu desiti prilikom vožnje u automobilu,a sa samostalnom vožnjom možda je najbolje pričekati ta 3 mjeseca od operacije.Treba vidjet šta drugi misle o tome ???
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #113 : Kolovoza 04, 2016, 19:55:42 poslijepodne »
Voziti auto sama ni slučajno, sad mi je fizijatrica u bolnici rekla da je to najgore za kralježnicu. Ustvari uvjerila sam se i sto puta sama u to,ali to je zajebano...nema te ko odvesti,pa kao možeš.....dok budem baš trebala nekud ići onda me nej voze i to u ležećem položaju,ali sjesti u auto sama nema šanse do zime. Dosta sam se nadrndala na fizikalne i pomogla sama sebi što sam moral opet na operaciju. Autobus pa mi zvuči još gore,te luđačke vožnje to moraš biti stalno spreman na nekakve manevre.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #114 : Kolovoza 09, 2016, 21:42:42 poslijepodne »
Društvance kako ste?,Evo sutra je 7 tjedana od operacije,i ja se uz 2 zalidara i jednim brufenom osjećam savršeno ;D.Rana je ok.tu i tamo malkoc natekne,ništa strašno.Sljedeći cilj mi je pokušat piti što manje bombonćeka uz uvjet da ne smanjujem i ovo malo fizićke aktivnosti ???Obavila sam danas i Fizijatra.Kako sam se divno provela je tema za naš STUP SRAMA.uglavnom krećem na fizikalne 5.9, na moj zahtjev.i tako ću ja nakon 4 operacije kralježnice imati grupne vježbe na podu na strunjaćama u trajanju od 30.min.galvanizacisku struju 10.min.i skenizirajući laser 10min.sve ukupno 60min.Nadam se samo da ću si uspjet složit raspored da imam sve jedno iza drugoga da nesjedim ko glupaća po klupama.Doktor mi je odmah naposao 15 dana,pa se nadam da kad to obavim da ga više nikad neću vidjet.Sad pošto me prošla tuga,panika,bjes,plać.A ja tvrdoglava ko mazga,vježbat ću doma još više te iste vježbe koje ću radit tamo,narućit si vježbe sa videorehe,pa možda odem i privatno kod Egića.Moram vidjet radi financija.Malo me strah vježbat bez nadzora ali ako fiz.smatra da mogu,onda valjda mogu,jer nije baš da nas u dvorani nadziru i ispravljaju ako radimo krivo.Ako imate neki savjet samo pucajte ;D.Osim da odem i nekoga pošteno namlatim jer se pokušavam suzdržat od toga
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #115 : Kolovoza 09, 2016, 23:27:52 poslijepodne »
Bolje da i ne čujem riječ fizijatar jer mi je odmah muka.....pogotovo od ovih mojih u bolnici. Mene dok vidi već me pozna pa samo veli vi vježbe znate i dalje se zabavljaju na svoj način.
U toplicama je bilo ok....jesmo svi operirani u grupi i ženska stalno hoda,prati,pokazuje i ispravlja ako tko radi krivo i što je bitno ne tjera na nemoguće. Zato se i radujem toplicama,a poslje via Medikol...budem platila terapije,ali bude barem uvijek netko  pored mene....ali bez onog čim prije kao prošle godine. Svaka škola košta  :-[
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #116 : Kolovoza 10, 2016, 09:49:55 prijepodne »
To svakako da ne treba žurit,ja sam mogla krenut odmah,ali nisam htjela.Još uvjek koristim ljekove i leđa i kukić me bole i mislim da bi bilo više štete nego koristi.Ovako doma napravim vježbe kada meni i koliko paše.Imam i Tens i DNS,.Neživciram se,neslušam glupe komentare.Joj kad i dođem tamo u devetom mjesecu ko mali bodi bilder 8).Pa ko jaći-kaći ;D ;D
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #117 : Kolovoza 10, 2016, 12:39:08 poslijepodne »
I ja stižem zapravo kao rehabilitiran jer su tak dugo rastezali s mojim prijemom u bolnicu.  :o Sad to moram odraditi, a onda kad se vratim ću napisati opako pismo ravnatelju bolnice, prijaviti ga Liječničkoj komori i HZZO-u! To da datum prijema akutnih pacijenata određuje glavni tehničar odjela je ispod svake razine medicinske stručnosti, prepustiti tako važne odluke pomoćnom medicinskom osoblju je posve neodgvorno tako da će dobiti svoga boga. Da nisam počeo prije mjesec dana sam plivati, mišići bi mi atrofirali do kraja!
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #118 : Kolovoza 10, 2016, 20:45:11 poslijepodne »
Pozz!
Nije me dugo bilo. Ma ugl.bolje da ni ne velim zakaj jer ćete me natuć. Al reći ću ;D. Uglavnom sam počela raditi po doma, istezati se, natezati, duže sjediti i naravno da boli. Boli i živac opet i kičma negdje u torakalnom dijelu (otprilike u predjelu grudnjaka) :'(. A ne vježbam ništa ni statičke vježbe, nit ikakve ::). Zaboravim zategnut mišiće kad se saginjem ::). Ma totalno me treba tuć :-\
A onaj čvorić je još tu i pika me. U pon sam prvi put, a prošlo je točno mjesec dana od operacije, sjela u bus. Uzela sam jastuk i vožnja je bila ok. Morala sam nešto obaviti i kad sam se vraćala, nazvala sam LOM da mi pregleda ranu; no sestra je rekla da ne mogu sad doć, nek dođem sutra?! Nisam išla. Koji bezobrazluk! Rade pol radnog vremena, nije ni moja, nego zamjena i onda još odlučuje kog će primit, a kog neće :/. No, moram ići jer i dalje pika i smeta.
« Zadnja izmjena: Kolovoza 10, 2016, 21:11:36 poslijepodne Ovčica »
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #119 : Kolovoza 11, 2016, 10:37:23 prijepodne »
Ovćice,prestani rintat po kući ???,mislim da je normalno da te boli u predjelu grudnjaka,to ti je od neistezanja,tako boli i mene plus vrat,ali ćim napravim par statićkih vježbica bude lakše,to nas vjerojatno boli jer šparamo lumbalni dio,pa ostatak trpi.Svakako bi trebala otići provjeriti ranu.I moj topal savjet netroši snagu na ćišćenje kuće nego na vježbe,neželiš na drugu operaciju nedo bog.Neki su se turbo ćuvali pa su morali opet ???
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #120 : Kolovoza 11, 2016, 10:55:10 prijepodne »
Slažem se u potpunosti sa Ljiljanom.....slušaj nas....to ti bude samo pogoršalo stanje,a nedaj Bože da moraš opet na operaciju. Nije isto kao prvi put,puno je teže.....stvarno ti ne želim to i molim te pazi na sebe sad jer će poslje biti kasno  :-[
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #121 : Kolovoza 11, 2016, 12:39:03 poslijepodne »
Ja sam uvijek tvrdio da nisam rođen za spremanje po kući  8), a sada imam i razlog s kojim to mogu opravdati.  :P Ljudi općenito misle da je kretanje i fizička aktivnost u bilo kojem obliku ista stvar, no jest ako hoćeš npr. skinuti salo. No, ti hoćeš sačuvati kičmu, a za to nije spremanje kuće. Nađi nekoga tko za to ima snage i smisla. :D
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #122 : Kolovoza 11, 2016, 20:34:21 poslijepodne »
Ljudi općenito misle da je kretanje i fizička aktivnost u bilo kojem obliku ista stvar
Da...ja sam jedna od tih bedaka! ::) Bome si ne želim 2. operaciju!
Ovćice,prestani rintat po kući ???
.....
I moj topal savjet netroši snagu na ćišćenje kuće nego na vježbe
Imaš pravo! Moram se disciplinirati. Budem te poslušala :-*
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #123 : Kolovoza 11, 2016, 21:34:48 poslijepodne »
Ajde da i to doživimo  :-* :-*
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #124 : Kolovoza 13, 2016, 22:23:21 poslijepodne »
Ja sam počeo hodati kao manijak, nadam se da to ne bude loše završilo, ali danas je bila hodna pruga cca 8 km bez bolova u nogama koje bi izazvao živac. Samo me bole sad mišići od L3 nadalje, trtica i kukovi. Sutra ću ili slaviti ili vidjeti boga svoga.

A Ovčica, za tjedan dana bu kukala: "Dizala sam utege i..." :P
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #125 : Kolovoza 14, 2016, 20:10:48 poslijepodne »
Ovcice ja sam se max pazila i evo opet moram na operaciju, a nije proslo ni 6 mjeseci. Pazi se, ne rintaj po kuci, ne vozi se javnim gradskim prijevozom, nemoj dugo sjediti jer kak ti Henrik jednom rekao da bus ko visibaba visjela stalno na rebru.  :)