Autor Tema: Protruzija diska i voznja bicikle  (Posjeta: 14657 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hedera

• Newbie
  • *
Protruzija diska i voznja bicikle
« : Srpnja 30, 2011, 12:12:44 poslijepodne »
Pozdrav svima,

evo imam problema vec neko vrijeme sa protruzijom diska L4-L5 od 6mm. Redovito plivam i vjezbam vjezbice na podu.
Imam dvojbu oko voznje bicikle po gradu (Zagreb). Jedan spec. fizijatar kaze slobodno mozes po ravnim terenima, drugi da ipak ne.

Ne internetu ima takoder mnogo oprecnih misljenja. Od onih koji kazu da steti, do onih koji kazu da pomaze jer vrsi ekstenziju leda i jacanje misica stabilizatora.

Zanimaju me Vasa iskustva?

Voznja bicikla, DA ili NE?

Hvala na savjetima i lijep pozdrav,
Ivan

senainter

• Sr. Member
    • Email
Odg: Protruzija diska i voznja bicikle
« Odgovori #1 : Srpnja 30, 2011, 14:07:17 poslijepodne »
Pa ako te ne boli vozi ... Ne bih rekla da je to nesto stetno. Sretno
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

kristiana

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #2 : Srpnja 30, 2011, 21:24:41 poslijepodne »
prije par godina sam intezivno vozila bicikl svaki dan oko 30 km , ali na kućnoj bicikli, i mogu ti reći da sam tada osjećala manju bol u donjem dijelu leđa, a imam problema sa L4-L5, tako da ...... kako kome.... a to mi je tada i preporučio moj fizijatar

colateral

• Full Member
« Odgovori #3 : Kolovoza 30, 2011, 01:26:17 prijepodne »
Na kucnoj bicikli je položaj tijela ipak uspravniji nego na običnoj i ne upija neravnine na cesti.Ako moraš vozit bicikl kupi onaj s volanom koji je podignut da tijelo bude uspravnije ali ne skroz uspravno jer onda težina ide samo na donji dio leđa  i s amortizerom da upija neravnine.
Ne vjerujem da vrši ekstenziju leđa i jacanje misica stabilizatora jer je gornji dio tijela neprekidno u jednom polozaju a  razvoj mišica  se postiže istezanjem i zatezanjem .
Imam protruziju l5/s1 vec 5 godina i uvijek kad bi vozio bicikl bilo bi mi gore .
C4-C5 bulging
TH6-TH7-TH8 bulging
L5-S1 protruzija 5mm

socrates

• Full Member
« Odgovori #4 : Kolovoza 30, 2011, 17:06:39 poslijepodne »
Pozdrav,baci pogled ovdje
http://kraljeznica.com/forum/vjezbanje-i-odrzavanje-dobre-kondicije/voznja-bicikla-poslije-operacije/
samo jedan savjet:niti slučajno bicikl s amortizerom,takva vrsta bike ne služi za vožnju po gradu niti će ti amortizer pomoć.
Ja osobno ti preporučam city bike ili treking bike mada ja osobno vozim mtb,bol i sve drugo je po mom mišljenju strogo individualna stvar mada bi ti savjetovao da se kloniš velikih uzbrdica.