Autor Tema: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala  (Posjeta: 129959 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Ovčica

• Forumas
Odg: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala
« Odgovori #90 : Studenoga 06, 2016, 21:20:05 poslijepodne »

Ako ima netko želudca, ovo je moj kompletan disk L5-S1  ;D ;D

Javite molim da izbrišem ako treba ;)
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #91 : Studenoga 06, 2016, 21:38:06 poslijepodne »
Ovčice jesu ti dali da ga poneseš kući?

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #92 : Studenoga 06, 2016, 21:51:36 poslijepodne »
Ovčice jesu ti dali da ga poneseš kući?
Jesu, al sam zamolila sestru da ga baci u bolnici. Nisam ga htjela nositi  ;D. Ovo je jedini dokaz kojeg imam.
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #93 : Studenoga 06, 2016, 23:28:16 poslijepodne »
Kreso pa ja sam ti zaboravila rec da si i ti mogao traziti svoje komade.... Sorry nisam znala...

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #94 : Studenoga 07, 2016, 00:52:35 prijepodne »
Teška su vremena, ponesite sa sobom sve što je jestivo! :P
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

daxdax

• Full Member
« Odgovori #95 : Studenoga 09, 2016, 16:05:55 poslijepodne »
Jesi uspio utanačiti datum prijema u bolnicu ? :)

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #96 : Studenoga 09, 2016, 20:23:41 poslijepodne »
Da, naručen sam 23.11.
Sad odmaram uglavnom i čekam. Stanje ne ide na gore. Bar ja ne primjećujem. Uz po jedan zaldiar ujutro i navečer bolovi nisu veliki. Bez problema vozim, lagano šetam. Ipak, ležim većinu dana. Ako sjedim, počinje me smetati u leđima.
Stopalo je i dalje utrnulo,  onaj dio ispod prstiju stalno, a i prsti ponekad. Snaga mi se u stopalo ipak malo vratila. I dalje je podizanje na prste lijeve noge slabije nego kod desne, ali ne toliko izraženo kao prije 15ak dana.

daxdax

• Full Member
« Odgovori #97 : Studenoga 09, 2016, 20:51:04 poslijepodne »
Ajde super bitno da se niš ne pogoršava naprotiv mislim da buš ko novi nakon operacije.A stopalo nadaj se oporavku gotovo u normalu :) Trnci su normalni,bilo kaj da zaležiš od živaca trne :)Bitno ti to stopalo,promatraj malo reakcije i probaj se dizati na prste svaki dan koliko ide.I savjetujem ti da si nakon operacije nabavis one medicinske trake rastezljive i iz ležečeg položaja vježbaš stopalo.
I probaj si malo masirati išijas živac palcem ili cijelom šakom oko točke gdje si osjetio probadanje (u guznom predjelu :) ).Zna dosta ublažiti i opustiti živac.
« Zadnja izmjena: Studenoga 09, 2016, 20:58:13 poslijepodne daxdax »

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #98 : Studenoga 09, 2016, 20:58:10 poslijepodne »
Fala, mogla bi to s rastezanjem biti dobra vježba.
Daxdax, kako ide tvoj oporacak?

daxdax

• Full Member
« Odgovori #99 : Studenoga 09, 2016, 21:03:34 poslijepodne »
Fala, mogla bi to s rastezanjem biti dobra vježba.
Daxdax, kako ide tvoj oporacak?

Moj oporavak je odlično,sam sebe sam iznenadio sposobnošću hodanja i da kad me netko vidi ne primjećuje ništa neobično :)
Slabost popušta stopalo jača,nije na 100% peroneus ali mislim da sam na 80%.Vježbam ne kao prije bodybuilding ,ali čučnjevi,trbušnjaci,sklekovi ,vježbe trakama i na šipci dizanje ...sve je tu prisutno kao da sam totalno zdrav.
Mogu se pohvaliti odličnom figurom :) :)

A kaj se tiče vježbe stopala ,trakom vježbaj na način da hodaš po stanu sa zategnutom trakom između stopala i šake ili obje šake kako ti lakše (čime napravi otpor barem 5x nego slobodni hod) u uspravnom položaju.Ja to isto radim ali sa petom obzirom da imam suprotni problem od tebe.

Ja mislim da sam pravi potez napravio onog trenutka kada sam sve poduzeo da što prije odem na operaciju i maknem disk sa živca i time si omogućio relativno brz oporavak.Zato što prije na operaciju svi koji imalo imaju problema sa stopalom.
« Zadnja izmjena: Studenoga 09, 2016, 21:10:49 poslijepodne daxdax »

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #100 : Studenoga 09, 2016, 21:12:27 poslijepodne »
Da, naručen sam 23.11.
Sad odmaram uglavnom i čekam. Stanje ne ide na gore. Bar ja ne primjećujem. Uz po jedan zaldiar ujutro i navečer bolovi nisu veliki. Bez problema vozim, lagano šetam. Ipak, ležim većinu dana. Ako sjedim, počinje me smetati u leđima.
Stopalo je i dalje utrnulo,  onaj dio ispod prstiju stalno, a i prsti ponekad. Snaga mi se u stopalo ipak malo vratila. I dalje je podizanje na prste lijeve noge slabije nego kod desne, ali ne toliko izraženo kao prije 15ak dana.

jel imaš problema pri ulasku u auto?

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #101 : Studenoga 09, 2016, 21:14:59 poslijepodne »
Pa ono, ne posebno. Bolovi su mi blagi uglavnom, leđa, guz i bedro. Rijetko me zadnjih dana ono baš zareže jaka bol.

daxdax

• Full Member
« Odgovori #102 : Studenoga 09, 2016, 21:20:02 poslijepodne »
Pa ono, ne posebno. Bolovi su mi blagi uglavnom, leđa, guz i bedro. Rijetko me zadnjih dana ono baš zareže jaka bol.
Ja bi ti više preporučio opuštanje živaca normabelom prije spavanja,a protuupalne možeš svesti na 0,a ove droge tramal ili zaldiar to nemoj mislim da ti ne treba :)

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #103 : Studenoga 18, 2016, 15:54:07 poslijepodne »
Evo mali update i od mene.
Na kraju ipak idem i ja u vinogradsku na operaciju, kroz idući tjedan će valjda biti odrađeno. Tu bi trebala biti neka manje inv.tehnika.
Što se tiče mog stanja trenutno, funkcioniram uz jedan šumeći brufen 600 na dan i 1 normić od 2 mg pred spavanje. Bolovi su minimalni, utrnulost je smanjena (samo onaj jastučić ispod malog prsta mi je utrnut), a i snaga se u stopalo vratila toliko da mogu na prste skoro normalno.
Čak se na trenutke kolebam i oko operacije. Ipak neću sad odustati, jer taj fragment diska neće nestati i može samo štetu neku napraviti. A i bez tableta ipak ne mogu. Drugi dan apstinencije bolovi rapidno porastu
« Zadnja izmjena: Studenoga 18, 2016, 15:58:24 poslijepodne marginalac »

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #104 : Studenoga 18, 2016, 15:59:55 poslijepodne »
Super marginalac, ti si ka novi nakon op.. Držim fige  ;)

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #105 : Studenoga 18, 2016, 17:03:50 poslijepodne »
I ja sam se našao ponekad u razmišljanjima, pa gle kak mi je danas dobro pa zakaj da ja to operiram, nisam cak ni tabletu moral danas popiti, no onda ako sam duže stajao ili sjedio pojavila se bol i onda su i tri tablete trebale. Tako da predlažem da to riješiš, pažljivo odradiš program rehabilitacije i vračaš se preporođen u normalni život, no s promijenim životnim navikama, tako da se više ustaješ ako puno sjediš, da vježbaš.
Bude to sve dobro, vidim po sebi da to ide u pravom smjeru.
Meni su i dalje utrnuti prsti, posebno donji dio i stopalo, no čini mi se da ipak manje i biti će svakim danom bolje.
A u Vinogradskoj će ti biti kao da si u raju.  ;)
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

daxdax

• Full Member
« Odgovori #106 : Studenoga 18, 2016, 20:53:21 poslijepodne »
Sretno marginalac i odličan izbor bolnice.Ako ti je takvo stanje sada u mirovanju ti bi trebao biti tip top i dva dana nakon operacije doma :)
Jedna mala preporuka probaj prvih par dana biti bez ikakvih tableta da osjetiš pravo stanje.

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #107 : Studenoga 18, 2016, 21:54:59 poslijepodne »
marginalac, ja bi preporučio da pristaneš na jedan od programa dobivanja Tramala ili Lupoceta u trajanju od 24 sata, nakon toga nemoj koristiti tablete, pa ćeš vidjeti stanje. Meni nisu trebale sve dok se nisam vozio sanitetom, poslije toga uzmem više kao preventiva jednu da se po noći živac dodatno oporavi, no sam ćeš osjetiti kako će ti biti.
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice