Autor Tema: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku  (Posjeta: 245881 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
Odg: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku
« Odgovori #216 : Listopada 22, 2008, 22:05:10 poslijepodne »
Bravo bosanac. Pogledao sam film o tom serumu, lijepo i obečavajuće izgleda.

Samo ja sada i na hladno pušem, što i drugima preporučujem jer gdje god je novac u pitanju ljudi nemaju granica.
Zato sam gore i napisao "sve će ovo otići u ku..." ( kako novac kvari ljude).

Tako su i ovi u Dubrovniku stavil link sa lijepim filmićem gdje uklanjanjaju hernijaciju min. inv. zahvatom. A već sam dovoljno opisivao šta su mi radili, normalno bez ikakvog objašnjenja, upozorenja itd. da to neće biti to.
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #217 : Listopada 23, 2008, 08:06:06 prijepodne »
Za sve treba vrijeme.

bosanac

• Newbie
  • *
« Odgovori #218 : Listopada 23, 2008, 09:35:22 prijepodne »
to za varazdin sam imao ponudu da idem cak sta vise besplatno ali posto sam ja austrijski osiguranik nisam se usudio otici a bio sam u tom vremenu i tretiran fizikalnim terapijama.uglavnom tog doktora poznajem licno kroz jedan vid sporta smo se upoznali.i cijeli moj grad u kojem sam roden tog doktora izuzetno cijeni i postuje.jer dokazao je da je covjek od rijeci kroz razno razna djela.ali ja mislim da on nece aktivno da se bavi sa tom vrstom terapije zbog nedostatka vremena(drugi poslovi)u svakom slucaju ja cu ga kontaktirati i ako on dozvoli da ostavim njegov broj na forumu ja cu ga ostaviti

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #219 : Listopada 23, 2008, 15:27:37 poslijepodne »
Ajme meni Bosanac ma kakva krv kakvi serumi zar smo i do tog došli, ma ko to može povjerovat u tako nešto.U jednom od mojih postova rekao sam kako je meni frendica potrošila na tone kozijeg sira da bi rješila problem pa nije uspjela i dan danas je zafrkavam da bi bolje bio da smo napravili party od sira  ;D ;D ;D ;D bilo bi joj bolje,što se tiće tih mućkarija ja to ništa ne priznam to je sve kupljenje para jel tako su u biogradu davali infuzije ,a niko nezna što je prima.Hmmm zar će mo sad umišljat svašta pa zar neki dan nisu rekli da će Balića na fizikalnu terapiju ,da i sami dr.znaju što je dobro već bi  rješili i njegov problem al izgleda da neznaju,evo neki dan sam baš ćuo od poznanika da sad više ni neurokirurg u mojoj bonici ne želi više operirat a do prije 5 godina je meni osobno tvrdio kako to nije nego za operaciju,da bi mi petu reko prilikom pisanja nalaza za lječničku komisiju da mi neče napisat da je to za operaciju da se po njegovom što se tiće medicine mogu dogodit i čuda,a to je mislio da bi se mogao i moj prolaps vratit u prvobitno stanjehahhahahh  hahahha  ;D ;D ma ovo je ludilo,sve se meni čini da više niko neče potvrdit operaciju jel če država tu sad uštedit na mirovinama tj.neće priznat takva oboljenja .I zato dragi moji prijatelji ne vjerujte u čuda,jel su Amerikanci davno već rješili i pisali o tom problemu te sam čito da akutne probleme rješavaju laagnim fizikalnim terapijama,a ujedno kad se sjetimo naših starih zar je iko od njih onda znao što je prolaps discusitd... nije nego su te probleme rješavali nažalost trpeći i radeći dalje dok nisu postali trajni invalidi žalosno al istinito ::)

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #220 : Listopada 23, 2008, 16:30:29 poslijepodne »
Da je varioc i slični imao puno pameti, još više truda, neprospavanih noći i sličnih stvari i da je to sveukupno trajalo 26 godina koliko ja imam škole onda bi i on tu lovu zaradio za 10 minuta. Ali nije. Stoga dobro kažeš da će sve otići u K i na kraju će popušiti varioc i njemu slični. I to će se desiti vrlo brzo to jest onoga trenutka kada H uđe u evropsku uniju. Zdravstvo će se kroz 5 godina izjednačiti sa evropskim zdravstvom. A cijena operacije diskus hernije u Minhenu je 6500 Eura. pa tko ima neka izvoli.....Kada me već povlačiš za jezik.
Lijepi pozdrav

Patnja se može olakšati i raznim drogama, a je li to put?   DOKTORI POMAŽU, ONI NE LIJEČE!
Oni zapnu već kod najobičnije prehlade, gdje je lijek za prehladu. Po meni su najdalje otišli u kirurgiji, pogotovo traume u ratu, prometnim nesrećama itd. A ovo ostalo, po meni tanko sve. Imam neke poznanike doktore, ma za najobičniji aspirin kažu - pa jesi pročitao šta ima nus pojava. Neće taj tabletu u sebe, a nas pune kao zamorčiće.
U ovom robovlasničkom kapitalizmu su najdalje otišli kada ti treba neki papir, komisija i sl. pa onda lovica.
A Dubrovnik, to su šampioni, 10 min 8000 kn.   Gsp. neurokirurg, i varioc kada radi sa argonom se isto zrači ali mu treba dva mjeseca da zaradi tu lovu. Ma sve će ovo jednog dana otići u ku...

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #221 : Listopada 23, 2008, 18:46:55 poslijepodne »
Slažem se da će varioc popušiti kada HR uđe u EU još više. A li se neslažem da je jedan doktor sto puta pametniji i da treba sto puta više zaradjivati od jednog varioca. Al da se doktorska struka nebi uvrijedila,( jer ne zarađuje toliko više, sem onih u DUBROVNIKU. Uzmimo primjer nekog tajkuna. Mislim da ova preraspodjela svjetskog bogatstva ne vodi nikuda. Palo je rimsko, tursko, austrougarsko, past će i ovo robovlasničko-bankarsko-kapitalističko carstvo, kad tad. Nije u redu da je u životu jedino mjerilo -koliko imaš novaca, jer vidim da neki jako pošteni i sposobni ljudi danas imaju velike probleme kako odgojiti djecu, kako im objasniti, zašto onaj lopov i prevarant (tajkun) ima novce a njegov tata nema.

« Zadnja izmjena: Listopada 23, 2008, 19:02:59 poslijepodne Jopan »
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #222 : Listopada 23, 2008, 19:49:43 poslijepodne »
Jopane, ništa ne pričaš kako ti je u tim Toplicama? Terapije...smještaj...

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #223 : Listopada 23, 2008, 20:13:29 poslijepodne »
Malo sam pisao gore. Što se tiče terapije ima na temi kokolino. Uglavnom za pohvalu. Jer vidi, za novce koje su mi uzeli u DUBROVNIKU za 10 min. ovi te dvore pazi sad- 35 dana, a penzionera će 47 dana jer imaju popust. ( popust važi i za HR penzionere) Pa koje tu lud.
Nije mi bolje ali smještaj, usluga, hrana, ambijent itd. su za preporuku. Neke su tamo termalne vode, ugodne su ( nije kao u nekim termama gdje te u bazenima pojede klor). Upiši na google Reumal Fojnica.
« Zadnja izmjena: Listopada 24, 2008, 11:37:46 prijepodne Jopan »

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #224 : Listopada 29, 2008, 19:35:03 poslijepodne »
Gorane,

Jako si dobro to primjetio, to i mene zanima. Kada su mene pregledavali pitali su me jesam li se bavio sportom? A ja sam bio aktivan pola svoga života, odnosno od 8 - 25 godine. Trenirao sam nogomet i haklao, odnosno nije bilo dana u tih 17 godina da nisam imao turbo opterećenje. Rekoše mi doktori da je to jako utjecalo na potrošenost diskova, bez obzira  na jaku muskulaturu. Svaki korak ili skok je određena akcija na disk koja prouzročuje  reakciju. Svatko tko imalo poznaje osnove fizike će lako shvatiti. Ako je vjerovati mojoj skromnoj naobrazbi (mada živo tkivo nije beton) te akcije na disk uzrokuju određene sile u unutrašnjosti diskovne strukture, u mehanici poznatije kao naponi. Te sile su pokretač onoga što nazivamo hernijom diska, odnosno nucleus radi pritisak na opnu koja popusti i r'n'r  :D. Npr. beton kao materijal ne može prihvatiti vlačne opteretne sile koje se javljaju u određenim prostorima svakog betonskog elementa. Iz tih razloga se ugrađuje čelik u beton koji je izuzetno otporan na vlak. Pada mi napamet zašto se diskovi ne bi mogli "armirati"? Znam da medicina nije građevina, ali isto tako fizika je jednaka za sve. :-\
hehe svaka cast kolegi gradjevinaru :) kad tad ce medicina doc i do prednapregutih diskova :)
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #225 : Listopada 30, 2008, 14:07:08 poslijepodne »
Kolega pegula,

Drago mi je da ima pokoji moj kolega na ovom forumu, hvala na komplimentu. mene je baš zaintrigiralo ovo oko armiranja i volio bih čuti neurokirurga što misli o tome, mada imama osjećaj da ću dobiti objašnjenje da se ja držim svog betona, a on bu razmišljao o diskovima.  ;D

Slijedom svih foruma na ovu temu koje sam prošao i u dvije godine "iskustva" sa hernijom, dolazimo do nekih zaključaka da je disk kao takav relativno nestabilni element u kralježnici tako da bi ga bilo dobro "armirati" samo treba pitati kirurga koliki bi trebao biti zaštitni sloj  :D

Ja malo njamke ovdje gluposti  ;D, ali nekako se uvijek držim svojih uvjerenja da je fizika jednaka za sve.

Jednom prilikom smo gradili novi gat u luci, koji je po projektu trebao biti opremljen palmama, pa sam zvao dobavljača palmi da dogovorimo način i vrijeme isporuke.Nakon nekoliko mojih upita da zašto ne idemo na moj način nego samo na njegov koji je duplo sporiji, dobio sam odgovor da su palme živi organizmi a ne ploče betona  :D, moram priznati da me je nasmijalo od srca, tako da komentiranjem na ovu temu mi se vraća taj film pa sam dobre volje  :)
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #226 : Listopada 30, 2008, 14:20:27 poslijepodne »
Može armiranje al preko genetike. (al pored računara ćemo samo više zakržljat, znači ništa od armiranja)
Pa ljudi mi smo do juče hodali na četri noge, a sad bi odjednom na dvije bez problema. Pa ne može to.

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #227 : Listopada 30, 2008, 20:12:17 poslijepodne »
Ovo sto si ti napisao je jako interesantno i u principu ako zanemarimo neke pojedinosti istinito. Ali priroda se pobrinula i armirala disk. Ono sto je čelik u betonu to su kolagene niti u disku. No u tome nije problem. Problem je u genetici. Kada nakon 30 godine života disk izgubi normalnu prehranu kod nekih ljudi se dešava degeneracija diska. On gubi vodu i time postaje neelastičan. Da li će on napraviti problem ovisi o načinu života i u principu o silama kojima izlažemo naše diskove tj kralješnicu.
A što se tiče dodatnog armiranja koje se radi kada problem već postoji i to se redovito radi a zove se fuzija uz instrumentaciju.....
Eto puno dodirnih točaka..
Pozdrav

Gorane,

Jako si dobro to primjetio, to i mene zanima. Kada su mene pregledavali pitali su me jesam li se bavio sportom? A ja sam bio aktivan pola svoga života, odnosno od 8 - 25 godine. Trenirao sam nogomet i haklao, odnosno nije bilo dana u tih 17 godina da nisam imao turbo opterećenje. Rekoše mi doktori da je to jako utjecalo na potrošenost diskova, bez obzira  na jaku muskulaturu. Svaki korak ili skok je određena akcija na disk koja prouzročuje  reakciju. Svatko tko imalo poznaje osnove fizike će lako shvatiti. Ako je vjerovati mojoj skromnoj naobrazbi (mada živo tkivo nije beton) te akcije na disk uzrokuju određene sile u unutrašnjosti diskovne strukture, u mehanici poznatije kao naponi. Te sile su pokretač onoga što nazivamo hernijom diska, odnosno nucleus radi pritisak na opnu koja popusti i r'n'r  :D. Npr. beton kao materijal ne može prihvatiti vlačne opteretne sile koje se javljaju u određenim prostorima svakog betonskog elementa. Iz tih razloga se ugrađuje čelik u beton koji je izuzetno otporan na vlak. Pada mi napamet zašto se diskovi ne bi mogli "armirati"? Znam da medicina nije građevina, ali isto tako fizika je jednaka za sve. :-\
hehe svaka cast kolegi gradjevinaru :) kad tad ce medicina doc i do prednapregutih diskova :)

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #228 : Listopada 31, 2008, 21:48:31 poslijepodne »
Neurokirurg,

Hvala na vašim komentarima. Drago mi je da je fizika ta koja spaja različite znanstvene discipline.. 8)
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

tanzi

• Newbie
  • *
« Odgovori #229 : Prosinca 05, 2008, 12:33:03 poslijepodne »
pozdrav!

vezano za operacijsko liječenje u dubrovniku,osobno ja sam izvršio zahvat u ožujku i jako sam zadovoljan i presretan što sam se riješio dugogodišnje boli,ovo je strašno što se sve piše i koja gorčina i ljubomora postoji u ovim postovima.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #230 : Prosinca 05, 2008, 20:57:05 poslijepodne »

ovo je strašno što se sve piše i koja gorčina i ljubomora postoji u ovim postovima.

Ma šta je to strašno?
Strašno je to da te neko sa pregledom od par minuta i bez ikakvih pitanja odluči olakšati za novac a kasnije ih briga, kako ti bude. Strašno je to što židov kaže "što se nisam raspitao prije". Pa evo ko se ovdje bude raspitivao neka pročita i drugačije iskustvo. A ne reklamu kako je bio počeo ovdje na ovoj temi. Neka plate reklamu negdje, novaca imaju.
Pogled tri sekunde u MRI snimak, bez ijednog mi postavljenog pitanja i nakon toga konstatacija -rješit ćemo te boli- .Nije greška?  Ja to jednostavno ne mogu shvatiti jer radim jedan od najtežih i najodgovornijih poslova u poslovima deminiranja gdje se nesmije griješiti.
Nažalost naši doktori smiju, i to bez ikakvih posljedica.  Ups, ovo -naši- shvatite kako hoćete.
« Zadnja izmjena: Prosinca 06, 2008, 15:13:00 poslijepodne Jopan »

deziderio

• Forumas
  • Svi smo mi mali pa nam se smije i plače...
« Odgovori #231 : Prosinca 05, 2008, 21:35:39 poslijepodne »
*** Ne možemo nikad sve stvari generalizirati,neko ima loša iskustva neko ima dobra,zato smo tu da svako iznese svoja stajališta i mišljenje.Stara poslovica kaže:Nije se rodio tko bi svakom ugodio.
« Zadnja izmjena: Prosinca 06, 2008, 02:30:07 prijepodne deziderio »

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #232 : Prosinca 06, 2008, 11:07:18 prijepodne »
MOžda sam sam se kasno uključila,ali imam pitanje za Židova.haj nek bude tako. Operisana sam 22.oktobra u Centru za kralježnicu Dubrovnik-koblacija.
Istina u startu mi je bilo lakše,ali i najmanji napor počeo je da pravi bolove ,istina sitne u odnosu na one prije i jesam mnogo bolje.Radila am postoperativni CT tamo i dalje stoji dijagnoza da imam dvije umjereno velike hernije diska. Da li to treba tako da bude ili operacija nije uspjela.
hvala na odgovoru

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #233 : Prosinca 06, 2008, 11:46:23 prijepodne »
Intradiskalna terapija ne VADI disk van, to joj nije za cilj, radi se intradiskalna demopresija, tj. smanjenje pritiska kojim disk pritisce korjen zivca.