Autor Tema: Renata moli savjet i pomoć - HITNO  (Posjeta: 440916 )

0 Članova i 0 Gostiju pregledava ovu temu.

GSM

• Gost
Odg: Renata moli savjet i pomoć - HITNO
« Odgovori #198 : Prosinca 14, 2009, 17:07:21 poslijepodne »
Nisam ni ja imao preporuku. Otisao sam kod maminog doktora i rekao da je neurokirurg rekao da bi to bilo dobro probati.
Sad sam mamu pitao, kaze da joj se samo malo vrtilo u glavi :)

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #199 : Prosinca 14, 2009, 19:10:18 poslijepodne »
Stigla ja od liječnice opće medicine.
Napisala mi je novi lijek umjesto tramala - DICLO DUO 75 mg - moram piti ujutro jednu i navečer, a ne po potrebi kao tramale. Nikad čula. Piše na njemu: "75 mg diklofenaknatrija i 50 mg u obliku peleta s produljenim oslobađanjem..., nesteroidni protuupalni i antireumatski pripravak, djeluje protuupalno, analgetski i antipiretski. Glavni mehanizam njegova djelovanja je kočenje tvorbe prostaglandina."
Negdje na netu sam pronašla podatak da je to ustvari VOLTAREN ali druge firme, pa ima drugi naziv. Ako je tako, ne znam baš da li će to djelovati.
Upravo ću popiti prvi, pa da vidimo što će biti. Da li ću se uopće ujutro probuditi i moći na posao?  :D
Da li je možda netko uzimao taj lijek?

Ah, da! I dobila sam uputnicu za EMNG "jer već dugo nisam bila na toj pretrazi, od travnja 2008.". Ha, ha, ha! A dok sam ja to spomenula prije dva mjeseca kad su bolovi počeli, onda je bilo "to je friški nalaz". Da poludiš! Valjda ću doći na red prije proljeća u svojoj bolnici!

p.s. Morala sam liječnici objasniti što je diskografija tako da zna napisati uputnicu! A i mnogim drugim liječnicima koje poznajem.  ???
« Zadnja izmjena: Prosinca 14, 2009, 19:11:56 poslijepodne Renata »
2006. interlaminectomia L4-L5

Gloria

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #200 : Prosinca 14, 2009, 23:54:41 poslijepodne »
Renata, DICLO DUO je isto kao i Voltaren, samo ga proizvodi neka, čini mi se, švicarska farmaceutska kuća, dok Voltaren proizvodi Pliva. Dobila si ga u retard obliku, kao što imaš i Voltaren retard.
Promijeni doktora opće prakse...
Liječnik koji ti s tvojim simptomima nakon tramala koji ne djeluje propiše Voltaren skriven iza stranog imena te ili ne sluša ili je neozbiljan...

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #201 : Prosinca 15, 2009, 15:06:32 poslijepodne »
Shvaćam i ja već neko vrijeme da me doktorica "ne doživljava". Evo, jučer sam popila jednu tabletu, danas ujutro drugu i ništa... Rekla mi je nek joj se javim telefonom kroz par dana kako tablete djeluju. Na moj pisani nalaz MR, koji je inače sastavio liječnik u Nemetovoj koji mi je rekao neka promjenim posao i dam otkaz i više vježbam, pa me neće boljeti kralježnica, je rekla da je to očito neki mali pomak od par milimetara i da to nije strašno.
Danas kad sam joj rekla da ne mogu obaviti EMNG prije 05. mjeseca iduće godine, rekla je da to nije i tako hitno i bitno. Bitno je da sam se ja naručila za 14.04. tako da imam potvrdu da čekam pretragu tako da kad mi otvori bolovanje 08.02. kad idem na diskografiju da ima pokriće. Pa pokriće joj je moj odlazak u bolnicu!!!! Halo!!!!

Inače, čekanje za EMNG na uputnicu:
1. bolnica u Čakovcu - 06. mjesec 2010.
2. bolnica u Varaždinu - 04. mjesec 2010.
3. bolnica u Koprivnici - 03. mjesec 2010.
4. poliklinika Medikol u Zagrebu - 03. mjesec 2010.

Uz plaćanje od 400,00 kuna mogu obaviti privatno već sutra. Na HZZO su mi rekli da ako sam naručena prekrasno za moje potrebe, neka obavim privatno i tada neka predam uputnicu, potvrdu kada sam bila naručena u bolnici i privatni nalaz, te će tada liječnička komisija na temelju nalaza i eventualnih naknadnih pretraga i liječenja koje su rađene zbog nalaza, odlučiti da li imam pravo na povrat troškova privatnog nalaza.

Molim obavijesti gdje mogu obaviti EMNG na uputnicu prije odlaska u diskografiju. U obzir dolazi Zagreb i sve iznad njega - SZ Hrvatska! Hvala!
« Zadnja izmjena: Prosinca 15, 2009, 15:41:38 poslijepodne Renata »

mariola259

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #202 : Prosinca 15, 2009, 23:26:21 poslijepodne »
Hej, u mihanovičevoj u zagrebu rade emng i dosta se brzo dolazi na red pa probaj tamo nazvati, svakako im objasni koliko ti je loše

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #203 : Prosinca 16, 2009, 16:39:16 poslijepodne »
NOVOSTI:
1. Danas sam nazvala svoju liječnicu opće medicine i javila joj da mi novi lijekovi uopće ne pomažu. Rekla mi je da će mi prepisati neke nove, pa ću kasnije poslati svoje po recept i ljekarnu i javiti svima Vama što mi je prepisala.

2. Kolegica liječnica - anesteziolog preporučila mi je da odem u Ambulantu za bol kod njenog kolege kod kojeg sam već jednom bila prije godinu dana. Tada mi je dao neku injekciju u dio kraj ili u kralježnicu (ne znam točno, a neću pisati bilo što) i bilo mi je super. Danas sam ga zvala i nažalost trenutno je bolestan, ali primit će me 30.12. Do onda ću se strpiti.

3. Što se tiče EMNG: Zvala sam "bijeli telefon" Ministarstva zdravstva, saslušala me jedna vrlo ljubazna ženska osoba, obrazložila sam joj ama baš sve, ona je rekla da će to provjeriti i da će me pokušati preko centralne jedinice za naručivanje naručiti za što raniji termin, a sigurno prije 08.02. i da će mi to njezini kolege javiti najvjerojatnije slijedeći tjedan. Živi bili, pa vidjeli!  ;D

@mariola259 - Mihanovićeva? Koja bolnica ili klinika je tamo? Nisam iz ZG, iako sam često tamo.

mariola259

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #204 : Prosinca 16, 2009, 19:57:01 poslijepodne »
To je poliklinika za reumatske bolesti, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr. Drago Čop , adresa: A.Mihanovića 3

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #205 : Prosinca 17, 2009, 15:55:53 poslijepodne »
1. Danas sam nazvala svoju liječnicu opće medicine i javila joj da mi novi lijekovi uopće ne pomažu. Rekla mi je da će mi prepisati neke nove, pa ću kasnije poslati svoje po recept i ljekarnu i javiti svima Vama što mi je prepisala.
3. Što se tiče EMNG: Zvala sam "bijeli telefon" Ministarstva zdravstva, saslušala me jedna vrlo ljubazna ženska osoba, obrazložila sam joj ama baš sve, ona je rekla da će to provjeriti i da će me pokušati preko centralne jedinice za naručivanje naručiti za što raniji termin, a sigurno prije 08.02. i da će mi to njezini kolege javiti najvjerojatnije slijedeći tjedan. Živi bili, pa vidjeli!  ;D

NOVOSTI - DJELOMIČNA POBJEDA:
3. Što se tiče točke 3 nazvala me danas na posao iz Ministarstva zdravstva sa "bijelog telefona" vrlo ljubazna ženska osoba i rekla da je zaprimila moju pritužbu od jučer i da će tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana pokušati učiniti sve što može da mi dogovori termin za EMNG prije 08.02. I za 10 minuta me nazvala ponovno i rekla mi da je nazvala u moju bolnicu, objasnila im moju pritužbu i moj status i da sam naručena za 20.01.2010. I nadodala da me se medicinska sestra sjeća i da je ona rekla da sam ja rekla da ako ću tako dugo morati čekati da ću si ja doplatiti. A ženska iz Ministarstva je nadodala da zašto bi ja plaćala nešto privatno kad imam zdravstveno i dopunsko osiguranje. Bravo za Ministarstvo zdravstva! Čuda se ipak događaju!  :D

1. Ali ne i kod moje liječnice. Jučer mi je zaboravila napisati recept, a danas mi je prepisala Tramal Retard 100 mg, dakle duplo jači od ovog kojeg imam sad uz napomenu da želi što prije vidjeti nalaz Ambulante za bol i EMNG da li mene uistinu toliko boli. Jer meni očito ne vjeruje.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #206 : Prosinca 17, 2009, 19:24:36 poslijepodne »
Krajnje je vrijeme da promijeniš dr.opće prakse jer tko zna koliku če ti još štetu i nerazumijevanje donijeti u budućnosti, zar je vrijedna tvojih živaca. Ja sam svoju promijenila jer mi isto nije vjerovala da me boli, čak me i ismijavala.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #207 : Prosinca 17, 2009, 19:53:37 poslijepodne »
Ne nebih se složio promjeniti jer tek onda će se doktorica oslobodit problema ,Renata tražite normalno sve što vam treba za vaše zdravlje jer ona vam to mora dati ,a uz to joj nabrojte i još neke stvari,tj ako treba kome ljek vi ga zatražite tako da napravite dobro djelo a ona nek se pravda kako hoće jer ta pojedina drskost  pojedinih doktora je mene godinama izluđivala,e sad ja prićam i tražim kad dođe do spora riješavam preko ministarstva,ružno je ovo što prićam inaće nevolim raditi nekom zlo al kad me pravu ludim onda poludim,eto moja dr je sve godine vikala da idem na operaciju,da bi sad prije operacije rekla da to nebi tribalo dirat da idem nekom kiropraktičaru u zg ma moš mislit sad promjena plana naravno pravila mi je probleme i za putni trošak al sve sanmm ja to ustrojio ??? ???Tražite svoja prava i nedajte se da vas otpili jer činite njoj uslugu ??? ???

uriel

• Sr. Member
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
« Odgovori #208 : Prosinca 17, 2009, 20:58:14 poslijepodne »
Stavno čudna neka doktorica.Ne vjeruje ti, a usto te šopa ljekovima kao da si narkomanka ::).
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #209 : Prosinca 17, 2009, 21:06:46 poslijepodne »
Svi imate dobre zaključke, a posebno Uriel, a još k tome ona zna da ja znam što su Tramali jer sam u kontaktu sa narkomanima.
Vidjet ću kakav će dalje biti naš odnos, a vidjet ćemo se i čuti vjerojatno tek nakon što 30.12. odem u Ambulantu za bol.
Do onda snađi se druže!

Denis

• Hero Member
« Odgovori #210 : Prosinca 17, 2009, 22:03:59 poslijepodne »
Tramal najgori ljek koji sam ikad proba digneš secili natećen bljakkkkk ??? ???

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #211 : Prosinca 18, 2009, 16:21:33 poslijepodne »

Ja nikad nisam imala nuspojave od njega - prvih tjedan dana dok sam ga pila mi se jako spavalo i malo vrtilo, ali sada je o.k. tj. sada mi više i ne djeluje. Vidjet ću što će mi preporučiti u Ambulanti za bol 30.12. To će mi biti čestitka za rođendan koji je dan nakon pregleda.

GSM

• Gost
« Odgovori #212 : Prosinca 18, 2009, 17:13:32 poslijepodne »
Pa ti onda imas spojene praznike ! :)

Ambulanta za bol, rodjendan, docek, nova godina... 4 in 1

Denis

• Hero Member
« Odgovori #213 : Prosinca 18, 2009, 17:34:32 poslijepodne »

Ja nikad nisam imala nuspojave od njega - prvih tjedan dana dok sam ga pila mi se jako spavalo i malo vrtilo, ali sada je o.k. tj. sada mi više i ne djeluje. Vidjet ću što će mi preporučiti u Ambulanti za bol 30.12. To će mi biti čestitka za rođendan koji je dan nakon pregleda.
to Renata ti češ dobit preporuku kao čestitku za rođendan ,a ja sam operiran na ženin rođendan,umisto da sam joj kupio cviće dobila je obavezu oko mene,lip poklon zar ne ;D ;D

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #214 : Prosinca 18, 2009, 17:58:02 poslijepodne »
Očito će mi i ove godine i rođendan i doček proći "savršeno" - doma, u blizini kreveta. Prošlu godinu i rođendan sam dočekala na zarazi sa do sad neutvrđenim razlogom i temperaturom 41. Suprug mi je oduševljen!

Mogli bi mi križoboljci dogovoriti za jednu godinu zajednički doček - velika prostorija, na sredini veliki stol sa puno klope, a okolo udobne masažne fotelje i kreveti i mi na njima!  Tu i tamo bi malo prstićima zaplesali! :D

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #215 : Prosinca 18, 2009, 18:13:21 poslijepodne »
Odlična ideja.