Autor Tema: Renata moli savjet i pomoć - HITNO  (Posjeta: 442210 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
Odg: Renata moli savjet i pomoć - HITNO
« Odgovori #216 : Prosinca 19, 2009, 15:12:48 poslijepodne »
Imam novosti: dobila sam od GSM plaster protiv bolova konkretno "MEDICATED HEAT PATCH CAPSICUM TREATMENT". Zalijepio mi ga suprug prije pola sata i sad grije ko lud. Sad mi je jasno zašto piše na uputama da smije na koži maksimalno 8 sati dnevno i to 3 - 4 puta u 7 dana. Mislim da više ne bi ni mogla izdržati. I sad je pitanje da li ću ga moći imati još pola sata jer pošteno prži. Ali vjerojatno će toplina pomoći da bolovi ne budu jaki.

HVALA GSM!  ;)  :-*
2006. interlaminectomia L4-L5

GSM

• Gost
« Odgovori #217 : Prosinca 19, 2009, 15:18:42 poslijepodne »
Ma nema na cemu, hvala zvjezdici sto je to dala meni... Mi kao kurirska sluzba ;)

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #218 : Prosinca 19, 2009, 15:27:43 poslijepodne »
Zahvaljujem onda zvjezdici na flasteru! Upravo sam ga skinula nakon 40 minuta jer me već jako počeo žariti. Koža mi je malčice crvena, a iznutra me i dalje grije. Mislim da mi toplina pomaže i da mi je više-manje o.k. A upravo sam se spremala popiti tablete ali sad još ne budem. Budem pričekala još neko vrijeme da vidim kako će biti.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #219 : Prosinca 19, 2009, 18:47:19 poslijepodne »
Ma zvjezdica naša je ko sestra helga :D :D

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #220 : Prosinca 20, 2009, 18:20:59 poslijepodne »
Budem pričekala još neko vrijeme da vidim kako će biti.

Nažalost, bilo je lijepo dok je grijalo! Naime, opet, iza 20:00 počeli bolovi u leđima, probadanje i kao da mi netko sjedi na ramenima. I popila sam 1 ibuprofen 400 mg i tramal 1000 mg i nakon sat-dva-tri ništa. Jedva čekam 30.12. i 08.02.!

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #221 : Prosinca 20, 2009, 19:03:27 poslijepodne »
Tramal 1000 mg ??  ???
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #222 : Prosinca 20, 2009, 20:13:13 poslijepodne »
Tramal 1000 mg ??  ???

Pardonček, nula viška 100 mg!

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #223 : Prosinca 25, 2009, 23:16:35 poslijepodne »
Stigla viroza sa 37,8 temperaturicom i kašljem ko velika. I sad me ne boli samo kralježnica i noge već svaka kost u tijelu. Kaže kolegica doktorica da nije gripa već samo viroza, da temperatura treba biti viša za gripu. :P Nadam se da će do radnog ponedjeljka biti bolje uz Maxflu!

frenky

• Forumas
  • spinal cord stimulation
    • AOL Instant Messenger - frenk
    • Email
« Odgovori #224 : Prosinca 25, 2009, 23:59:42 poslijepodne »
Za utjehu , nisi jedina sa virozom , glavno da nije praseća gripa , mada ponekad , iskreno rečeno , svašta poželim...ali to bi već bilo za crne stranice , a ovo to nisu  >:(
frenk

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #225 : Prosinca 26, 2009, 18:31:48 poslijepodne »
Uspjela sam sniziti temperaturu, ali iskašljavam tako jako da se svaki puta lovim za leđa i osjećam ko da će me "prerezat". Samo bi mi i to još falilo!  :D

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #226 : Prosinca 26, 2009, 18:44:20 poslijepodne »
Renata Max flu je odličan, uzmi još neki biljni sirup za iskašljavanje i dodatno uzimaj C vitamin, iako ga u Max flu ima mislim 500 mg, sad dok si bolesna možeš dnevno uzimati 1000 mg C vitamina, brže češ ozdraviti a višak se ionako izlučuje mokraćom i apsolutno ti nikako ne može naškoditi.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #227 : Prosinca 26, 2009, 18:52:09 poslijepodne »
Uzimam ja C vitamin inače zbog čestih upala mjehura, a sada sam i povečala dozu. Kupio mi je dragi i jučer "za pod bor" i neki sirup na bazi bršljana. Nadam se da će biti bolje do ponedjeljka da odradim do sredine siječnja što imam, pa mislim da ću onda konačno na bolovanje ako stanje ostane nepromijenjeno što se tiče leđa jer 30.12. idem u ambulantu za bol.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #228 : Prosinca 29, 2009, 16:52:43 poslijepodne »
Službeno potvrđeno - GRIPAAAAAA! Ali sada sam vjerojatno u zadnjoj fazi, budući da je temperatura konačno spala sa 38,5 na 37,5 i barem mogu glavu dići i nešto sitno pojesti - čokolino jer nisam ništa jela od Božića.
Ali ću ipak nekako smoći snage da odem sutra u Ambulantu za bol!
I još jedna vijest: doktorica mi je čak odobrila bolovanje ovaj tjedan da se oporavim od gripe. Za kralježnicu naravno nije ni pitala.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #229 : Prosinca 29, 2009, 17:38:45 poslijepodne »
Renata pa naravno ona sad smatra da ti je kralješnica uredu,jer si operirana i to bi trebo bit znak da ti je dobro.Eto  mene je moja lječnica vidila neki dan u šetnji,te je stala pogledala me i prokomentirala da zašto tako ukočeno idem hahahah,naravno odgovorio sam joj pa doktorice bio sam na operacijia ona me bljedo pogledala,taj tren sam pomislio ,pa Bože da li ona uopće zna koga je poslala na operaciju i kome je dala uputnicu :D :D,također mi je prokomentirala da pratii sad mene i još jednu ženu koja se u Dubrovniku operirala kako napredujemo,hehehhe pa izgleda da smo mi za nju pokusni kunići da bi ona znala ostalim pacjentima sugerirati što je bolje,te kad sam joj počeo objašnjavati neke stvari odmah je rekla da joj se žuri :D :D ::)

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #230 : Prosinca 30, 2009, 20:55:21 poslijepodne »
Očito Denis da i ti imaš "bisera" tj. "biserku" od liječnice.

Evo, bila ja danas u ambulanti za liječenje boli. Doktor pročitao moje papire od 2006. do danas (da, da, načitao se), saslušao me i odlučio da ćemo pokušati sa akupunkuturom, pa ćemo vidjeti kako će biti od toga.
I tako ja legla na desni bok, a on u moju kralježnicu i lijevu nožicu nafrljio nekoliko iglica. Svaki puta kada je ubo iglicu u leđa, pita on: "Jel osjećate šta?", a ja veselo viknem: "Palac mi titra... Mali prst mi titra... struji mi u potkoljenici..." i tako. Nakon sat vremena povadio je iglice i rekao: "Nemoj te se čuditi ako će Vam danas i dan-dva malo noga titrati. To je dobar znak! Vidimo se za 10 dana na novom tretmanu!"
I ode on. A u sobi kraj mene su bile na tretmanu akupunkturom žene koje se liječe od raka dojke, pa je meni odmah bilo bolje.

Vidjet ću kako će dalje ići. Sada čekam 21.01. EMNG i 08.02. diskografiju, a u ponedjeljak u nove radne pobjede!  :P

Denis

• Hero Member
« Odgovori #231 : Prosinca 30, 2009, 21:46:44 poslijepodne »
Renata a što da kažem ma nije ona toliko loša,ja je razumjem jer da zna sve bila bi više od dr.opće medicine.Što se tiće akupunkture eto nemoj se ljutit al ja u to nevirujem al eto valja probat koji tretman,nadam se da će to pomoć.Moj poznanik ima kesten u đepu i radi fizički poso i ne boli ga kralješnica,kad je radio meni nešto nije taj dan nije imo taj kesten i crkava je od bolova,tako da ja vijerujem da sve te terapije privremeno djeluju,mislim na akupunkture kiropraktikei bioenergije,.Meni osbno onda prije operacije nije pomagalo.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #232 : Prosinca 30, 2009, 23:37:44 poslijepodne »
Pa ja se nadam da će barem privremeno pomoći dok ne otkrijem u veljači KONAČAN uzrok problema (a nadam se da hoću), pa da ga mogu liječiti kako treba jer mi tako i danas doktor rekao - da je to tek privremeno, da malo "živčeke" probudimo, a nakon otkrivanja točne dijagnoze može odrediti i točnu i pravu terapiju.

goga

• Forumas
« Odgovori #233 : Siječnja 05, 2010, 20:45:43 poslijepodne »
Uh Renata nije ti lako! Tako mi je i samoj kosa sa glave će nam ispasti dok mi dočekamo sve pretrage. a valjda će doći i ti dani pa ćemo znati na čemu smo. Sretno!