Autor Tema: Toplice: iskustva, pohvale i pokude!  (Posjeta: 287884 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

kicmica1

• Newbie
  • *
Odg: Toplice: iskustva, pohvale i pokude!
« Odgovori #90 : Travnja 09, 2011, 13:06:40 poslijepodne »

čitam ovo i moram se uključiti; ovaj post o krapinskim - slažem se u potpunosti!!! lani, nakon prve operacije, išla sam u krapinske; rekoh - nikad više!  >:( ne znam odakle da krenem - imala sam nesreću da me primila loša liječnica (cije ime ne zelim spomenuti) koju ni za šta nije bilo briga, pa ni to da nakon 2 tjedna ponovno ležim u krevetu. nakon mjesec dana samo me vratila na rebro sa zaključkom da ona tu više ništa ne može!  ???  kasnije se pokazalo da je to moje stanje rezultat terapija, jer većinu nisam ni smjela dobivati, a ja kao laik to, naravno, nisam mogla znati! nadalje - hrana, terapauti, neorganiziranost... bože sačuvaj! nakon druge operacije koju sam imala u siječnju ove godine otišla sam u daruvarske toplice. razlika nebo i zemlja!!! zapravo ne znam odakle bih krenula s pohvalama! organizacija savršena, sve točno u minutu; terapeuti vrhunski - sposobni, zainteresirani, uvijek spremni sve objasniti... medicinsko osoblje (bila sam u bolničkom dijelu) vrhunsko; smještaj za hrvatske prilike odličan, hrana bolja nego u mnogim hotelima (a da ne spominjem da se bira između dva menija, što ne znam u kojoj bolnici u hrvatskoj još ima)! što se plivanja tiče, vanjski i unutarnji bazeni, na 2 minute gradski bazeni na europskoj razini... sve u svemu, predivno iskustvo, da ne boli mislila bih da sam bila na godišnjem  :D definitivno se tamo vraćam!

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #91 : Travnja 09, 2011, 14:34:41 poslijepodne »

čitam ovo i moram se uključiti; ovaj post o krapinskim - slažem se u potpunosti!!! razlika nebo i zemlja!!! zapravo ne znam odakle bih krenula s pohvalama! organizacija savršena, sve točno u minutu; terapeuti vrhunski - sposobni, zainteresirani, uvijek spremni sve objasniti... medicinsko osoblje. definitivno se tamo vraćam!

Postoperativni oporavak je jako bitan, a na kraju ispadne da su razlike tako drasticne da prakticki uspjesnost operacije ovisi o sreci u koje ce toplice covjek doci.

Mozete napisati u predstavljanju kakvo je sad stanje i sto ste operirali.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #92 : Travnja 09, 2011, 17:53:43 poslijepodne »

čitam ovo i moram se uključiti; ovaj post o krapinskim - slažem se u potpunosti!!! lani, nakon prve operacije, išla sam u krapinske; rekoh - nikad više!  >:( ne znam odakle da krenem - imala sam nesreću da me primila loša liječnica (cije ime ne zelim spomenuti) koju ni za šta nije bilo briga, pa ni to da nakon 2 tjedna ponovno ležim u krevetu. nakon mjesec dana samo me vratila na rebro sa zaključkom da ona tu više ništa ne može!  ???  kasnije se pokazalo da je to moje stanje rezultat terapija, jer većinu nisam ni smjela dobivati, a ja kao laik to, naravno, nisam mogla znati! nadalje - hrana, terapauti, neorganiziranost... bože sačuvaj! nakon druge operacije koju sam imala u siječnju ove godine otišla sam u daruvarske toplice. razlika nebo i zemlja!!! zapravo ne znam odakle bih krenula s pohvalama! organizacija savršena, sve točno u minutu; terapeuti vrhunski - sposobni, zainteresirani, uvijek spremni sve objasniti... medicinsko osoblje (bila sam u bolničkom dijelu) vrhunsko; smještaj za hrvatske prilike odličan, hrana bolja nego u mnogim hotelima (a da ne spominjem da se bira između dva menija, što ne znam u kojoj bolnici u hrvatskoj još ima)! što se plivanja tiče, vanjski i unutarnji bazeni, na 2 minute gradski bazeni na europskoj razini... sve u svemu, predivno iskustvo, da ne boli mislila bih da sam bila na godišnjem  :D definitivno se tamo vraćam!

Mislim da je kljucan problem to sto te je primio "krivi" doktor. Nazalost. Nedavno sam s jednom pacijenticom bio kod prim. Bakrana u Krapinskim toplicama (odjel N5 - treci kat) i iskustvo je odlicno. Doduse, jeste bilo malo krivih terapija koje su bile kontranidicirane s obzirom na osteoporozu, ali nema veze.
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

mat2be

• Forumas
« Odgovori #93 : Travnja 17, 2011, 12:46:56 poslijepodne »
Pozdrav svima
Operiran sam u vinogradskoj 25.03, (interlaminectomia L4-L5 uklonjeno cca 60% diska, bolovi prije op kroz lijevu nogu), naručen u Varaždinske toplice za 22.04. Molim par savjeta / odgovora.
Da li biram fizijatra i ako da koga da izaberem?
Koliko je inače (bez nadoplate) osoba smješteno u sobi?
Bilo kakvi savjeti vezani za boravak u toplicama je dobrodošao.
Inače živim daleko od toplica tako da ću i vikende provoditi tamo.

Hvala!
interlaminectomia L4-L5 03/2011

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #94 : Travnja 17, 2011, 16:48:39 poslijepodne »
Pozdrav svima
Operiran sam u vinogradskoj 25.03, (interlaminectomia L4-L5 uklonjeno cca 60% diska, bolovi prije op kroz lijevu nogu), naručen u Varaždinske toplice za 22.04. Molim par savjeta / odgovora.

Hvala!

Imaš na stranici ranije sve o VŽ toplicama. Treba čitati, pa pitati!  ;)
Sretno! (jer dijelimo istu dijagnozu sa istom bolnicom)  ;D
2006. interlaminectomia L4-L5

mat2be

• Forumas
« Odgovori #95 : Travnja 17, 2011, 22:04:21 poslijepodne »
Renata oprostite,
ali pročitao već cijelu temu 2 puta. 1 prije posta 2 nakon kritike i ne vidim nigdje "odgovor" na moja 2 pitanja, a bilo kakav savjet se odnosi na nešto novo pošto je zadnji post (VŽ toplice) stariji od godinu dana.
Znam za nadoplate za 2 krevetne, za 1 krevetne, za "bolju" Minervu, za bazen u minervi te otvoreni bazen. Čini mi se da je netko napisao kako je kapica za plivanje obavezna itd. 
Ako se ne varam Vi ste bili u Vž toplicama pa molim da li znate odgovor na moja pitanja.
Unaprijed zahvaljujem!

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #96 : Travnja 17, 2011, 22:28:11 poslijepodne »

Hvala!

Ovo se odnosi na VŽ toplice, hotel Minervu:

Fizijatra ne možeš birati, dodijele ti onog fizijatra koji se nalazi na katu gdje je tvoja soba, svaki kat ima svoga fizijatra.

U sobi su najviše tri kreveta i najviše tri osobe mogu biti smještene u sobi koja se ne nadoplačuje.

I ja sam vikende provodila u toplicama i bilo mi je odlično, s ekipom se brzo upoznaš a bazen možeš koristiti cijeli dan, lijepo je i šetati vani iako mjesto nije veliko.
Hrana je dobra i imaš dosta jela na izbor a možeš jesti koliko god želiš. Sobe su dosta velike, osobito je velika kupaona (kada je unutra a ne tuš kabina),svaka soba ima tv, telefon i balkon, imaš hotelske ručnike koje ne smiješ iznositi van sobe. Kapu koja je obavezna za bazen kupiš tamo, košta mislim 3 kn a možeš ju ponijeti i od doma.

mat2be

• Forumas
« Odgovori #97 : Travnja 17, 2011, 22:51:20 poslijepodne »
Madagaskar hvala na odgovoru.
Pročitao sam post da pacijente koji samostalno hodaju "pokretnije" smještaju u Minervu pa se nadam da ću tamo biti smješten  :D

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #98 : Travnja 18, 2011, 12:25:11 poslijepodne »
Pročitao sam post da pacijente koji samostalno hodaju "pokretnije" smještaju u Minervu pa se nadam da ću tamo biti smješten  :D

Ne, nego mislim da ipak ideš u Terme.
U Minervi je obavezna nadoplata.
Ali pazi šta se meni dogodilo i mojim dvijema cimericama koje sam tek tamo upoznala.
Došla sam u Terme da se prijavim na recepciji i rekli su mi da oni tamo nemaju mjesta za mene i neka idem u Minervu i da ću tamo biti bez ikakve nadoplate, jednako se dogodilo i tim mojim dvjema cimericama.
Tako da je u biti možda istina da pokretniji idu u Minervu samo što nam to ne žele prije reći nego pokušaju od ljudi izmamiti novce za nadoplatu u Minervi
« Zadnja izmjena: Travnja 18, 2011, 12:27:20 poslijepodne madagaskar »

mat2be

• Forumas
« Odgovori #99 : Travnja 18, 2011, 12:52:53 poslijepodne »

Ne, nego mislim da ipak ideš u Terme.
U Minervi je obavezna nadoplata.
Ali pazi šta se meni dogodilo i mojim dvijema cimericama koje sam tek tamo upoznala.
Došla sam u Terme da se prijavim na recepciji i rekli su mi da oni tamo nemaju mjesta za mene i neka idem u Minervu i da ću tamo biti bez ikakve nadoplate, jednako se dogodilo i tim mojim dvjema cimericama.
Tako da je u biti možda istina da pokretniji idu u Minervu samo što nam to ne žele prije reći nego pokušaju od ljudi izmamiti novce za nadoplatu u Minervi

Nadam se ovom zadnjem, ako ne budem zadovoljan sa smještajem u Termama vjerovatno se mogu uvijek uz nadoplatu prebaciti u Minervu.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #100 : Travnja 18, 2011, 22:22:14 poslijepodne »
Svakako se možeš uvijek prebaciti, u Minervi ima mjesta koliko god hoćeš.
Ja sam bila krajem 5. mjeseca.

Mat ugodan boravak i oporavak u toplicama želim   :)
« Zadnja izmjena: Travnja 18, 2011, 22:30:09 poslijepodne madagaskar »

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #101 : Travnja 21, 2011, 16:41:23 poslijepodne »
Evo, Madagaskar odgovorila i u moje ime. Ona je bila prava "srečkovićka"  ;) što se tiče smještaja!  ;D
2006. interlaminectomia L4-L5

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #102 : Travnja 21, 2011, 18:18:46 poslijepodne »
A i prava srečkovička jer ju je jedna forumašica ugodno iznenadila i došla ju posjetiti u te toplice   ;)    :-*

I da ne zaboravim spomenuti još dvije drage forumašice koje su me posjetile u bolnici nakon operacije   :-*   :-*
« Zadnja izmjena: Travnja 21, 2011, 18:20:38 poslijepodne madagaskar »

mat2be

• Forumas
« Odgovori #103 : Svibnja 03, 2011, 15:32:22 poslijepodne »
Ja nemam te sreće
Ali može i gore, smještaj terme, dvokrevetni s kupatilom. Trenutno hvatam signal po Minervi.
Hrana u Termi očaj, terapije ok, bazen je obnovljen pa je ok.
Toliko za sad!

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #104 : Svibnja 03, 2011, 18:22:59 poslijepodne »
U minervi bi trebalo biti dosta mjesta pa pitaj da se prebaciš tamo

Milica

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #105 : Svibnja 03, 2011, 20:23:29 poslijepodne »
Ja sam u Krapinskim toplicama već 2 tjedna, na obnovljenom odjelu, jednokrevetna soba + nadoplata 90 k/dan. Smještaj solidan, hrana tak-tak. Terapija puno, pa sam već u 6 ujutro u bazenu, jer inače ne stižem.

Veronika

• Forumas
« Odgovori #106 : Svibnja 03, 2011, 20:50:50 poslijepodne »
ja sam također trenutno u Krapinskim topl. u vlastitom aranžmanu (uzela sam neki apartman u blizini bolnice), a sve terapije na HZZO uputnicu. Hrana tamo u bolnici je, slažem se tak tak..Radije nešto sama skuham ako imam veću pauzu..da, terapija ima dosta, ali nisam baš oduševljena. Prilično je gužva pa se čeka na red. Npr. već dva dana ne uspijem u svojem terminu obaviti struju i ultrazvuk kak je gužva, jer moram ići na slijedeću terapiju..slijedeće u bazenu imam vježbe i podvodnu masažu a da to sve obavim mi treba sat i pol, a i više čak nekad. A svi govore (od liječnika) da se ne bi smjelo tako dugo biti u vodi..ali kaj da radim, paše mi ta masaža a nikak da dođeš na red. Naravno da sam i prehladila mjehur od tog namakanja..jer ne možeš plivati pa se namačeš i čekaš, vježbe u vodi su mi preslabe, al ajd nek im bude.. Od ostalih terapija više manje klasika koju sam obavljala već puuno puta i kod sebe doma u bolnici (struje, ultrazvuk i sl.). Jedino novo je fango, paše mi za gornji dio leđa budući da me mišići muče. E sad, ono kaj mi najviše treba su prave vježbe, a to je ispod svih mojih očekivanja. Otišla sam tamo jer sam čula da su "majstori" u vježbama po McKenziju i u kinesiotapingu, a te vježbe koje imam su presmiješne, a od kinesiotapinga ni k..Svi radimo jednake vježbice bez obzira na dijagnozu. Tu sam se jako razočarala jer sam očekivala da ću naučiti vježbe i jačanja i istezanja koje su mi potrebne jer me muči i skolioza i slabi i napeti mišići i prolaps diska. Mislim da ima veze i kojem doktoru dođeš. Ja sam htjela jednom, a primio me drugi koji je na dan mojeg dolaska bio u ambulanti. Prva stvar koju je napravio kad je došao u ambulantu je ugasio kompjutor i uzeo pisaću mašinu. A ja onako u ruci držim cd s MR snimkom :D I tak, opet sam se potrošila, ali ajd bar nisam 2 tjedna sjedila na poslu..pa mi je lakše bar s te strane jer ne maltretiram disk sa sjedenjem.
početkom 2012. dijagnosticiran HLA B-27 pozitivni spondiloartritis

19.10.2011. SED s RF anuloplastikom L5-S1, Vertebris
2009. PLDD L5-S1 Vinogradska
..........................................................................
MR: DDD L5-S1, annular tear, ekstruzija diska
diskogena bol
EMNG: kronična neuralna lezija radiksa S1 obostrano
skolioza

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
« Odgovori #107 : Svibnja 03, 2011, 21:26:39 poslijepodne »
Zato ja opet i opet i opet hvalim Kalos. Terapije su izvrsne, a fizioterapeuti najbolji u državi. Čak su bolji od svih liječnica!!! Hrana fantastična, domaća. Nisam se u životu više najeo srdela nego tamo. A tek zeleni.... Maslinova ulja... I svaki pacijent ima svoje vježbe. Kukovi svoje, koljena svoje, kičme svoje, ruke, ramena... svatko svoje...
A čak i među istima, npr., kod nas kičmenjaka, kad se rade po Reganu, onda terapeuti prate stanje pacijenta, pa u danom trenutku kažu, vi ovo ne možete, vi ustanite, vi ćete sada na loptu, vi na valjak... Kad se okreće na stomak, onda isto nekima kažu da se ustanu i šetaju na prstima i petama itd,..
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1