Autor Tema: Iskočio disk, operacija ili ne?  (Posjeta: 153218 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

davor

• Hero Member
    • Email
Odg: Iskočio disk, operacija ili ne?
« Odgovori #54 : Srpnja 07, 2010, 18:49:00 poslijepodne »
Ajde ajde....

Fućkaš operaciju nećeš je ni osjetiti, a može ti biti samo bolje......bar je meni tako bilo i dan danas se ujedam za guzicu što nisam ranije otišao.....

Ne brini samo....u dobrim si rukama....

2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Bais

• Forumas
« Odgovori #55 : Srpnja 07, 2010, 19:53:46 poslijepodne »
kako ono ide?  extruzija=operacija jelde?

Ivica

• Newbie
  • *
« Odgovori #56 : Srpnja 07, 2010, 20:28:44 poslijepodne »
Ne bojim se ja operacije već me brine kakav će biti oporavak odnosno hoče li poslije biti sve u redu. Osim toga, ovdje na forumu mnogi hvale tu minimalno invazivnu kirurgiju, a nisam baš siguran hoče li se u mom slučaju moči izvršiti takav zahvat. U svakom slučaju sutra idem ponovo kod doktora Saftića pa da vidim koje su mi daljnje opcije.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #57 : Srpnja 07, 2010, 22:35:42 poslijepodne »
Ajde ajde....

Fućkaš operaciju nećeš je ni osjetiti, a može ti biti samo bolje.....
::) ::) ::) ::) :o :o :o :o :o :o
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

Ivica

• Newbie
  • *
« Odgovori #58 : Srpnja 08, 2010, 10:51:25 prijepodne »
Upravo sam se vratio sa pregleda kod dr. Saftića. Predložio je operaciju Metrx što sam i prihvatio. Problem je jedino što sam naručen tek za 19. 08., a stanje je dosta ozbiljno. Veli da je ovo kod mene sad vrlo težak slučaj ali je bilo i težih. Nadam se samo da mi se u razdoblju dok čekam operaciju neće vratiti oni jaki bolovi koje sam imao prije 2-3 tjedna ili doći do potpunog uklještenja. Inače se sad uz redovito uzimanje tableta osjećam sasvim dobro.

Goran

• Full Member
« Odgovori #59 : Srpnja 08, 2010, 12:42:38 poslijepodne »
kako ono ide?  extruzija=operacija jelde?

a mozda i ne ;)

melica

• Full Member
« Odgovori #60 : Srpnja 10, 2010, 08:29:42 prijepodne »
Pozdrav,
sada imamo istu dijagnozu...
ja sam i dalje tako tako, naučila sam živjeti s tim i da tako ostane potpisala bih odma...

U svakom slučaju nadam se da ćeš zajedno s liječnikom odlučiti što je najbolje za tebe.

Ja za sad i dalje čekam i živim koliko toliko normalno, iako su mi u veljači odmah htjeli operirati taj izliveni disk...moram priznati da sam se skoro vratila u onaj život koji sam imala prije no što sam saznala što mi je.

Držimo ti figice da sve završi čim prije i što bolje! ;)
30.08.2007. stvaranje Schmorlove hernije donje pokrovne plohe trupa L5 kralješka, uz diskretno reduciran i.v.prostor L5 S1, masivniji poprečni nastavak na L5 kralješku desno uz suspektno stvaranje pseudoartroze
MR 11.02.2010 diskopatija i dorzomedijalna protruzija i.v.diska L4-L5, L5-S1 ekstruzija i.v.diska prema spinalnom kanalu, u visini kralješka S1 perineuralna Tarlowljeva cista.

madagaskar

• Hero Member
Odg: Isko�io disk, operacija ili ne?
« Odgovori #61 : Srpnja 10, 2010, 16:03:02 poslijepodne »
Nema nikakve sumnje u to da je naš forumski neuro veliki stručnjak ali da će operacija kao čaroban štapić ukloniti svu bol i da će sve biti kao prije je velika glupost i rijetki su takvi sretnici, doista rijetki. Min.inv. kirurgija ima i svojih rizika (iako su manji nego kod klasićne op.) ali ih ima. Ne treba očekivati čudo ali ako se ono kojim slučajem dogodi ODLIČNO.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #62 : Srpnja 14, 2010, 09:58:36 prijepodne »
Unatoc ovim cudnim znakicima između slova :) slazem se s Madagaskar.
Meni se recimo nikakvo cudo nije dogodilo, ponekad mi se cini da sam i gore nego prije operacije, iako ne mogu to tvrdit jer ne znam u kojem bi sad bila stanju da nisam operirana.
Al recimo u 10 mjeseci nakon operacije biti 4 puta nepokretan i nije baš neki rezultat, zar ne?
Prema tome ne treba davat ljudima lažnu nadu, ako se čudo desi super, lako ce se oni naviknuti na to.
Ja sam, zbog ovakvih rijeci i postova i ocekivanja cuda, planirala skijati vec ovu sezonu, a danas sam presretna jer sam nakon nekoliko dana opet uspjela doc sama do WC.

« Zadnja izmjena: Srpnja 14, 2010, 10:05:15 prijepodne NISAM Pegula »

dugavski

• Full Member
« Odgovori #63 : Srpnja 14, 2010, 10:24:55 prijepodne »
Ne slažem se s tim da je operacija davanje lažne nade i očekivanje čuda.. a i ovdje sam naišao na puno, puno više pozitivnih nego negativnih iskustava.
Na kraju krajeva svatko sam odlučuje želi li po starom ili želi probati poboljšati stanje.
« Zadnja izmjena: Srpnja 14, 2010, 10:30:09 prijepodne dugavski »
DDD L4/L5
Hernija diska L4/L5

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #64 : Srpnja 14, 2010, 10:44:06 prijepodne »
Mislim da na ovom forumu ima vise negativnih iskustava, nisi bas dobro proucio. Al to nista nije mjerodavno jer netko ko je dobro fucka mu se za kraljeznica forum, taj lampa okolo. Prva ja kad sam dobro ne pada mi na pamet otvorit ovo i citat, to radim samo u losim fazama.
I ne kazem da je operacija davanje lazne nade, al pricanje u stilu skijat ces za mjesec ipo i ne moze ti bit gore nego sta je je davanje lazne nade.
Ni jednom rijecju nisam rekla da se ne treba ic operirat, dapace. Al da je operacija carobni stapic i nije. Osim toga i sam Neuro je više puta ponovio da nas on ne može izlijecit nego nam eventualno olaksat.
I mislim da je ispravno razmisljanje "probat poboljsat stanje", a neispravno "ne moze ti bit gore". Jer može itekako. Pritom ne mislim na sebe nego na nekoliko teško bolesnih ljudi na ovom forumu. Ja srecom ne spadam u te.

dugavski

• Full Member
« Odgovori #65 : Srpnja 14, 2010, 10:48:16 prijepodne »
Dobro, ja sam vjerojatno više tražio i čitao dobra iskustva  ;)

DDD L4/L5
Hernija diska L4/L5

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #66 : Srpnja 14, 2010, 10:53:10 prijepodne »
I to je skroz u redu, triba se nadat najboljem. ;D

Janna

• Newbie
  • *
« Odgovori #67 : Srpnja 14, 2010, 23:39:36 poslijepodne »
Definitivno samom operacijom ne prestaju problemi sa kraljeznicom. Bol i problem koji se pojavio upozorenje je koje trazi promjenu, a u slucaju kraljeznice ta se promjena najcesce odnosi ili na nepravilno drzanje tijela ili na nepravilno opterecenje kraljeznice ili na tjelesnu tezinu (nekome je 5 kg vise nego nekome 20 za njegovu). Ovako djeluje vrlo jednostavno, ali kada treba krenuti sa zivotnim promjenama i navikama onda je neizvedivo iz stotinu razloga.
Meni je uspjelo i mozda sam samo imala srece pa sad filozofiram, ali nakon operacije zivot bez ulaganja u sebe i svoje zdravlje vodi novoj operaciji. Ako je tako, zasto onda ne pokusati prije operacije.

dugavski

• Full Member
« Odgovori #68 : Srpnja 14, 2010, 23:46:23 poslijepodne »
Ja sam probao sve, redovne vježbe i stalna tjelesna aktivnost, oprez s teretima, fizikalne terapije dva do tri puta godišnje, masaže nebrojene, svih vrsta... jedino nisam probao kiropraktiku jer oduvijek imam neku odbojnost prema tome.
I ništa - godine i godine prolaze u boli. Nije uvijek sve baš tako jednostavno. Na žalost.
DDD L4/L5
Hernija diska L4/L5

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #69 : Srpnja 15, 2010, 00:02:09 prijepodne »
Janna, koliko vidim u tvom predstavljanju problemi su ti poceli prije dvije godine, tj u tvojoj 35-oj..
Meni su recimo poceli sa 20 godina, sa 30 sam operirana, dobrih 10 godina sam gurala. I moja sestra (a nije Robert :)) takodjer cca 10-ak godina i operirana je u 36-oj.
Probale smo sve i svašta i išlo je dokle je išlo.
Nije baš sve tako jednostavno. I ja sam mislila da cu izgurat zivot bez operacije, a evo u 31 mi se izgleda sprema druga. I stalno mi se nekako cini da je ovo neki ruzan san i da cu se sutra probudit negdi na padinama Sella ronde...Al eto nazalost ziva istina je, sutra sam vjerojatno opet u Vinogradskoj :o
« Zadnja izmjena: Srpnja 15, 2010, 00:05:02 prijepodne NISAM Pegula »

Janna

• Newbie
  • *
« Odgovori #70 : Srpnja 15, 2010, 00:10:29 prijepodne »
Kiropraktiku nisam ni ja probala, malo me toga strah. A Nado centar mi je moj lijecnik savjetovao da niti slucajno ne posjecujem. Nekako mislim da su to instant rjesenja. Ne treba cekati godine u boli, tu osim boli koju trpi organizam nastaje niz drugih zdravstvenih problema, a uspjeh operacije onda je upitniji.
Moja je vjera u sve sto govorim o uspjehu nastala iz prakse koju provodim i isto tako o neuspjehu u danima lijenosti kada me vrlo brzo kaznila. Nadam se da cu u tom uvjerenju uspjeti do kraja.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #71 : Srpnja 15, 2010, 00:14:19 prijepodne »
I ja se isto iskreno nadam da ces uspjeti, al ne trci pred rudo...