Autor Tema: Kada na fizikalnu terapiju?  (Posjeta: 23890 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

besana

• Forumas
    • Email
Odg: Kada na fizikalnu terapiju?
« Odgovori #18 : Siječnja 15, 2010, 21:59:45 poslijepodne »
Bas steta  :(   pa da, tu je hiljedu popratnih stvari, kako doci do bazena, skinuti, obrisati, obuci, vratiti kuci.... ja te razumijem, i meni je sve to problem
operacija  L5-S1 1998. g.

Nalaz MR IZ 2009. g. : Diskovi L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 izmjenjenog izgleda i snizene visine
Spin. kanal suzen u nivou LS-L4 i L5
Umjereno velika her. dis. na L3-L4 sa kompresijom
degenerativne promjene kicme i spondiloza, radikulopatija

25.02.2011. Nakon fizikalne terapije i terapije antidepresivima,stanje puno bolje. Povremeni, mali bolovi.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #19 : Siječnja 16, 2010, 13:50:29 poslijepodne »
A čuj Besana ma teško je doć skinit se ,otuširat,uč,plivat,izać,otuširat,obrisat,obuć,i vratit se doma,ima tu tisuću poza a nemogu će su za isvest ako me mišići grču i nogu nemogu na sidalicu dignut bar za sad.Evo preostaje mi šetnja tako da sam jutros od 9 do sad doslovce lagano šetao i ako me sinoć bolilo u onom djelu g.. i ujedno u preponi ,e sad da li sam se malo  prevorsirao neznam jer dok šetam granice boli nemam bar nekih 3 sata u komadu ako šetam zausatvim se negdi stojim,znači bez sjedenja,onda osjetim več grćenje.Eto ja bi volio da mogu izać po 5 puta po sat vremena van al skale me ubijaju jer ipak 4 kat mi je a lift nema,tako da idem 2 put tj jedan put ujutrood 9 do 12 ili 13 sati tako nešto van sljedi dnevni odmor popodnevni,i navećer oko 5 sati opet al malo manje .
Eto za sad ide dobro al me malo sad ovaj živac iznenadio skoro sam zaboravio bol i opet me podsjetilo sinoć,al nadam se da ništa nisam poremetio i to vidim po sebi samo mi nije jasno zašto taj živac sad tako reagira da boli malo mi sve to pravi pomutnju jer neznam tog momenta da li odmarati il nastavit sa šetanjem

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #20 : Siječnja 18, 2010, 14:15:15 poslijepodne »
Ni danas ne odoh kod doktora, fizijatra, da me pregleda, i uputi na fizikalnu ter. Ja ne smijem i gotovo.

Taman kad pomislim da mi je bolje, da cu barem jedan dan izbjeci lijekove, mene zaboli. Pa onda plac, prevrcem se, namjestam. Sreca moja pa lijekovi djeluju. nakon pola sata, ali djeluju.

Meni je najgore sjedenje i stajanje na jednom mjestu, a to je neizbjezno na tim fiz. terapijama. Stalno se nesto ceka. Doktora, slobodan lezaj, aparat, sestru ...

Mislim da cu pokusati otici u neke toplice, banju ...

A ni to mi nece pomoci, znam. Za par mjeseci opet isto, ma koliko ja vjezbala i pazila se.

Sjoooooj  ::)

Nalaz MR IZ 2009. g. : Diskovi L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 izmjenjenog izgleda i snizene visine

25.02.2011. Nakon fizikalne terapije i terapije antidepresivima,stanje puno bolje. Povremeni, mali bolovi.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #21 : Siječnja 18, 2010, 16:33:23 poslijepodne »
besana zašto se ne bi naručila kod fizijatra, ali samo na struje, ultrazvuk, tens i sl. bi ti mogli pomoći, a raspored si prilagodi jedan za drugim, da ne čekaš u čekaoni dugo između dvije terapije

GSM

• Gost
« Odgovori #22 : Siječnja 18, 2010, 16:38:22 poslijepodne »
Ja sutra ujutro idem kod fizijatrice na pregled i krecem s vjezbama i tim terapijama za vratni i lumbalni dio. Moj samostalni "program" mi bas i nije pomogao

Denis

• Hero Member
« Odgovori #23 : Siječnja 18, 2010, 16:50:17 poslijepodne »
GSM ja sam imao učinkovitost struja bolje na fizikalnim treapijama na vratnom dijelu nego na lubalnom,tako da možeš očekivati brži oporavak

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #24 : Siječnja 18, 2010, 17:13:51 poslijepodne »
GSM sretno  ;)

Ja skupljam snagu.  :-[ 

Denis

• Hero Member
« Odgovori #25 : Siječnja 18, 2010, 20:11:48 poslijepodne »
Besana odlučno kreni ležanje će te još više ubiti,popij tablete i kreni svaka mala je dobro došla najgore je zaleć ;)

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #26 : Siječnja 18, 2010, 20:28:06 poslijepodne »
Eto pa ja samo cekam kad ce mi to neko reci  :) jeste, PRIZNAJEM, svezala sam se za krevet, jer me u krevetu jos nikad nije presjeklo.  Tu sam najsigurnija. Mada ... ako krenem na fiz. pa me ne daj Boze uhvati ....presjece ...ma ne smijem ni misliti. Nakon  shto me presjeklo  3 puta u 14 mjeseci i to prilikom bezazlenih pokreta, kao sto  je pranje zuba i sl. ja se fakat bojim.

Jer onih bolova, pelena, vristanja, muke,... ja ne mogu vise. Zaista.

A bila sam ja na toj fizikalnoj, cijeli deseti mjesec prosle god. I nista. I da ... pored tih presjecanja, mene bol u krizima nikad nije popustila. , svo vrijeme i nakon fizikalne. A nakon zavrsetka fizikalne uhvatilo me kao nikad, odnijeli me u bolnicu.

Mah, skupicu snage, ovih dana, pokusacu.

goga

• Forumas
« Odgovori #27 : Siječnja 18, 2010, 20:32:58 poslijepodne »
Ja sam danas obavila svoj prvi dan terapije. Ustala sam se sa pojačanim bolovima u lumbalnom dijelu lijevo pa sam dodatno teže podnijela sve po redu. Počela sam sa vježbama u malom bazenu 30 min, potom sam otišla primiti sve one struje tj. TENS, DDS na C-TH-L tj cijelu kralježnicu i trapeziuse to sve je trajalo 30 min, zatim  galvanizaciju u kadicama ruke noge 10 min, kratki val na kukove 10 min, vježbe na strunjači za kralježnicu 30 min, podvodna masaža cijelog tijela 15 min i onda sam otišla u veliki bazen ( temperatura vode 33°-35° C) i preplivala ga pet puta sa pauzama u kojima sam odradila još neke vježbe. Terapije su počele u 8 i 15 a završila sam u 13. Vjerujte kad sam došla kući osjećala sam se kao da me je kamion pregazio. Legla sam da se odmorim i zaspala sam da nisam uspjela ni osjetiti bolove.  :)

goga

• Forumas
« Odgovori #28 : Siječnja 18, 2010, 20:39:14 poslijepodne »
Besana kad se ojačaš sa fizikalnom takve stvari će ti se manje događati. Vježbanjem će ti ojačati mišići. Kod tebe je najvjerojatnije uklještenje živca. Ja dok sam bila mlađa to mi se češće događalo. Išla sam na fizikalnu ali tek kad je bol popustila i bilo je bolje. Sada su moji problemi druge vrste.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #29 : Siječnja 18, 2010, 20:50:59 poslijepodne »
Eto pa ja samo cekam kad ce mi to neko reci  :) jeste, PRIZNAJEM, svezala sam se za krevet, jer me u krevetu jos nikad nije presjeklo.  Tu sam najsigurnija.

ja ne mogu vise. Zaista.

1. Odmah da te razuvjerim - mene je prošle ili pretprošle godine presjeklo u krevetu tako da ti to nije najsigurnije mjesto. A presjeklo me i prošli tjedan ujutro kod kašljanja - kihanja i sad me strah koliko kišem i kašljem da me ne presječe. Obično se dogodi malo "pi-pi" ( ;D) i to je to!

2. i 3. Ne mogu ni ja ponekad ali sam odlučila da je ipak dosta. Htjela bi da moj klinac manje gleda mamu u krevetu kako jedino može s njim gledati crtiće (a to volim i ne bunim se), a više kako makar šeće s njim, ide na plivanje i slično kad već ne mogu nogomet igrati s njim. Zato sam se i odlučila na diskografiju i boli me briga koliko će boljeti. Mislim da ne može više nego me inače zna boljeti. I ako bude opet me boli briga.

Tako i nađi neku motivaciju zašto želiš da ti bude bolje i drž se toga. Može to biti i neki "običan", "mali" razlog ali bitno je da imaš nešto što će te pokrenuti i to je to. Želim ti puno hrabrosti i sreće da se digneš i kreneš! Pa ipak si žena u najboljim godinama (blizu smo po godištu, pa znam što pričam!  ;D)!

Ajmo Besana! Ajmo Besana!  :D  :-*
2006. interlaminectomia L4-L5

Denis

• Hero Member
« Odgovori #30 : Siječnja 18, 2010, 21:28:30 poslijepodne »
Eto pa ja samo cekam kad ce mi to neko reci  :) jeste, PRIZNAJEM, svezala sam se za krevet, jer me u krevetu jos nikad nije presjeklo.  Tu sam najsigurnija. Mada ... ako krenem na fiz. pa me ne daj Boze uhvati ....presjece ...ma ne smijem ni misliti. Nakon  shto me presjeklo  3 puta u 14 mjeseci i to prilikom bezazlenih pokreta, kao sto  je pranje zuba i sl. ja se fakat bojim.

Jer onih bolova, pelena, vristanja, muke,... ja ne mogu vise. Zaista.

A bila sam ja na toj fizikalnoj, cijeli deseti mjesec prosle god. I nista. I da ... pored tih presjecanja, mene bol u krizima nikad nije popustila. , svo vrijeme i nakon fizikalne. A nakon zavrsetka fizikalne uhvatilo me kao nikad, odnijeli me u bolnicu.

Besana bilo što da se dogodi ipak si u stručnim rukama,a ukoliko bi se nedaj bože dogodilo da te presjeće i da te odvedu u bolnicu ,veće su ti mogućnosti da vidiš u čemu je problem.razumjem ja tvoj strah ,al dali si ti ikad pomislila da možeš i u krevetu napravit prilikom okretanja krivi pokret,mislim da bi ta situacija prošla gore od situacije na fizikalnoj.
Lagano bez straha uz nečiju pratnju polako na terapije ,jer sa krevetom vjeruj mi možeš samo dobit još više problema.Znam možeš mi reći lako je to reći,al eto i mene evo već danima boli i ležao sam malo sam danas osjetio bolje pošto sam grijao oboljelo mjesto,te sam odmah digao i polako korak po korak do granice boli samo da mišići koliko toliko proradu.
Rijeć Nemogu mi je nepoznanica a rječ Mogu je napredak i uspjeh ;)
« Zadnja izmjena: Siječnja 18, 2010, 21:30:10 poslijepodne Denis »

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #31 : Siječnja 18, 2010, 21:44:56 poslijepodne »
hehe vi ste meni super! Ko se sjeti ovu stranicu napraviti, ruke mu se pozlatile  :)

Dobro, idem, sutra, ako se uspijem okupati veceras  ;D, ili prekosutra. Idem. Ako Bog da, idem.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #32 : Siječnja 18, 2010, 22:07:40 poslijepodne »
hehe vi ste meni super! Ko se sjeti ovu stranicu napraviti, ruke mu se pozlatile  :)

Dobro, idem, sutra, ako se uspijem okupati veceras  ;D, ili prekosutra. Idem. Ako Bog da, idem.
Ne ako Bog da ,jer bog ti je dao fizijatre ,a tebi stvorio život, i zato iskoristi svoj život  ;)

Zato jedan link za ohrabrenje   http://www.youtube.com/watch?v=6cJBjE_TU90&feature=related#  ;)

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #33 : Siječnja 18, 2010, 22:22:39 poslijepodne »
besana to ti je naš bojan napravio

GSM

• Gost
« Odgovori #34 : Siječnja 19, 2010, 22:26:01 poslijepodne »
Evo bio sam i ja danas kod fizijatra.

10 dana fizikalnih terapija + UZ, DDS, MG.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #35 : Siječnja 19, 2010, 22:43:51 poslijepodne »
Aj bravo, nadam se da ce ti pomoci.
Ja sam danas drugi dan fizikalne, u školi hodanja :)
Dogodine nadam se opet škola skijanja :O)
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1