Autor Tema: Mjeseci prolaze ali bol ne jenjava???  (Posjeta: 58379 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Neurokirurg

• Sr. Member
Odg: Mjeseci prolaze ali bol ne jenjava???
« Odgovori #36 : Travnja 28, 2009, 12:37:57 poslijepodne »
Bol u nozi je posljedica pritiska na živac.  Bol u stražnjici može biti posljedica loma ali u tom slučaju bol je strogo locirana.

Evo da se i ja ponovno javim, kao sto sam i obecala.
Terapija....hm....
Idem ja redovno i na bazen i na struju i uzv i magnet....

Medutim bol ne jenjava!!!!!!!!  ???
Da li je to jos premalo terapije da ista ocekujem?

Sto je najgore, sada me vise ne boli samo kod koljena i kod pete, vec me boli cijela noga do koljena (sa prednje strane???' sto je takoder novost)..
Bol je veca sa desne strane i kad zaboli onak jace (najcesce nakon terapije) imam problema sa desnom nogom pa kao bakica onak malo sepuckam...  ???
Kako to?

Mislim, prode to ali tek nakon sto sjednem na koju klupu vani (ima ih na putu do doma)..
Sjedenje je i dalje problem...

Pa do kada ljudi moji?
Jer sam ja nezahvalna (kao ono radila MR, dobila terapiju i jos se nesto zalim)...

A straznjica (kao sto je napisala nasa nova clanica) i dalje boli....  :-\

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #37 : Travnja 28, 2009, 17:11:33 poslijepodne »
Hvala na odgovorima!

Zadnji neurokirurg kod kojeg sam bila, nakon sto sam mu se zalila na tu bol u trtici/straznjici/donji predio, je pogledao MR  i rekao da, na zalost, nisu napravili vise slika na tom donjem dijelu gdje je on vidio male prelome koji se ne vide na CT-u.

Za zivac.... mi je rekao da je disk izasao van ali da vidi da ne stisce jako na zivac i zato me nije htio poslati na op. Na nalazu nije pisalo koliko je iskocio....(ali po njemu ne toliko bas...)..

I bas zbog toga sam mislila da onda nalaz i nije tako los, i dalje zapravo to mislilm, i zato me zbunjuje ova bol......  ???

Jer... ako ne pritisce, sto me pobogu onda boli??? (ok, za straznjicu/trticu/rep.. mi jasno  ali...)

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #38 : Travnja 28, 2009, 17:38:12 poslijepodne »
Tako se i meni tijekom klasične fizikalne terapije u Lovranskoj bolnici stanje nije poboljšavalo, čak mi se čini da je lagano bilo sve gore kako je tekla terapija...meni su osobno najviše smetale podvodne masaže sa šmrkom koji je bio prejak...
Ali sad da ne opisujem cijeli svoj slučaj, samo ću reći da meni isto nije jedna stvar jasna...nogu koja me boli mogu podići do 90, kažu mi da je lasegue negativan što bi značilo da nema pritiska na živac (ili se varam?), a bolovi su još uvijek prisutni, ne nepodnošljivi, zadnjih dana više kao pečenje uzduž živca negoli kao bol...da li je to zbog upale živca koji je oštećen ili zbog pritiska?
Ili više ne osjećam bol toliko s obzirom da imam virozu pa se gnjavim s temperaturom, a svaki nalet kašlja mi dodatno "stimulira" živac...
L5/S1 ekstruzija

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #39 : Travnja 28, 2009, 17:50:38 poslijepodne »
Martina mozda bi bilo dobro da se obratis ortopedu, da proispita dali ima kakvih lomova.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #40 : Travnja 28, 2009, 18:02:28 poslijepodne »
Martina mozda bi bilo dobro da se obratis ortopedu, da proispita dali ima kakvih lomova.

Da? Evo sad prvi puta da cujem....  ??? Da onda pitam doktoricu?...

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #41 : Travnja 28, 2009, 18:03:47 poslijepodne »
Katarina.... ja na 90 nemrem nikako, mislim mogu, ako u sebi otrpim bol....  :-\

Tesla

• Forumas
    • Email
« Odgovori #42 : Travnja 28, 2009, 18:35:41 poslijepodne »
Ja kada sam imao povredu upucen sam kod neurologa, ortopeda, kasnje kod fizijatra i nakon svih zavrsebih pretraga sam zavrsio kod neurokirurga.
Posto se i kod tebe radi o povredi (padu) sve je moguce. Mozda imas dva problema.
Neurokirurg je za ostecenje nerva, a ortoped za kostano ostecenje. S obzirom da ti snimak nije zahvatio sumjivi predio, a neurokirug te nije uputio za drugo snimanje, dobro bi bilo da pitas doktoricu.

Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #43 : Travnja 28, 2009, 18:45:07 poslijepodne »
Puno ti hvala, budem pa javim!  ;)

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #44 : Travnja 28, 2009, 18:46:08 poslijepodne »
Lom kosti vidi se na CT pretrazi dok se na MRI kost ne vidi: Ako peče znak je da je živac oštećen u tolikoj mjeri da možemo govoriti o neuropatskoj boli. Što više peče to je šansa za smanjenje bolova i nakon operacije manja jer je za operaciju prekasno. Mislim da treba razmisliti o terapiji neuropatske boli( Neurontin isl.) Bol koja se pojačava nakon kihanja, kašljanja i napinjanja je bol koja je isključivo rezultat pritiska na živac u kralješničnom kanalu i ništa drugo.

Hvala na odgovorima!

Zadnji neurokirurg kod kojeg sam bila, nakon sto sam mu se zalila na tu bol u trtici/straznjici/donji predio, je pogledao MR  i rekao da, na zalost, nisu napravili vise slika na tom donjem dijelu gdje je on vidio male prelome koji se ne vide na CT-u.

Za zivac.... mi je rekao da je disk izasao van ali da vidi da ne stisce jako na zivac i zato me nije htio poslati na op. Na nalazu nije pisalo koliko je iskocio....(ali po njemu ne toliko bas...)..

I bas zbog toga sam mislila da onda nalaz i nije tako los, i dalje zapravo to mislilm, i zato me zbunjuje ova bol......  ???

Jer... ako ne pritisce, sto me pobogu onda boli??? (ok, za straznjicu/trticu/rep.. mi jasno  ali...)

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #45 : Travnja 28, 2009, 18:50:18 poslijepodne »
Neurokirurg liječi sve bolesti kralješnice, kako degenerativne tako i traumatske pa stoga i prijelome. U Hrvatskoj se kralješnicom bave tri ortopeda, jedan u KB Dubrava, jedan na Šalati i jedan u Osijeku. Nitko od njih ne liječi prijelome kralješnice. Traumom kralješnice se bave i kirurzi u Traumatološkoj bolnici u Draškovićevoj i u Splitu.

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #46 : Travnja 28, 2009, 19:06:30 poslijepodne »
Lom kosti vidi se na CT pretrazi dok se na MRI kost ne vidi: Ako peče znak je da je živac oštećen u tolikoj mjeri da možemo govoriti o neuropatskoj boli. Što više peče to je šansa za smanjenje bolova i nakon operacije manja jer je za operaciju prekasno. Mislim da treba razmisliti o terapiji neuropatske boli( Neurontin isl.) Bol koja se pojačava nakon kihanja, kašljanja i napinjanja je bol koja je isključivo rezultat pritiska na živac u kralješničnom kanalu i ništa drugo.

Uh, ne piše mi se dobro...
« Zadnja izmjena: Travnja 28, 2009, 19:09:26 poslijepodne Katarina A. »
L5/S1 ekstruzija

Tesla

• Forumas
    • Email
« Odgovori #47 : Travnja 28, 2009, 19:24:50 poslijepodne »
Eto Martina dao bi ti kriv savjet, kod nas u Sarajevu malo drukacije to funkcionise, barem sto se tice mog iskustva.
U svakom slucaju pitaj doktoricu da ti snime S kraljeske.

Katarina neboj se i ja moram ponovo kroz to proci i nisam bas nesto zabrinut. Samo da mi se rijsiti ove bolescure.

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Zadnja izmjena: Travnja 28, 2009, 19:45:01 poslijepodne martina123 »

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #49 : Travnja 28, 2009, 20:13:02 poslijepodne »
Kako da se ne bojim kad mi se može dogoditi da bol ostane i nakon operacije?  :(
L5/S1 ekstruzija

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #50 : Travnja 28, 2009, 20:15:33 poslijepodne »
Kako da se ne bojim kad mi se može dogoditi da bol ostane i nakon operacije?  :(

Toga je i mene strah... Mislim, meni nisu ponudili operaciju ali ukoliko i dode do tako neceg bojim se da bi i kasnije imala problema....

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #51 : Travnja 28, 2009, 20:30:06 poslijepodne »
Hvala na odgovorima!

Mislim da je kod tebe ključ u ovome što se na snimci nije sve vidjelo. Čudi me da te nije poslao da i to snimiš, pogotovo ako je i sam zaključio da ima prijeloma. Inzistiraj na točnoj dijagnozi, jer ti se u međuvremenu može jako oštetiti živac, a onda je teško to sve vratiti u normalu. Može se, ali treba puno muke i nikad više nije kao što je nekad bilo.
Operacija L4/L5 2007. godine

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #52 : Travnja 28, 2009, 20:39:56 poslijepodne »
Kako vam se cine slike sa MR-a?

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #53 : Travnja 28, 2009, 20:51:05 poslijepodne »
Draga Martina, ja nisam liječnik, pa zbilja ne mogu ništa reći oko snimaka. Zapazila sam samo ovo što ti je rekao tvoj neurokirurg, a s obzirom da te boli i da ti je naš Neurokirg rekao da je to znak pritiska na živac, mislim da bi bilo dobro da još jednom posjetiš svog neurokirga. To je samo moje mišljenje, možda netko ima neki drugi savjet. U svakom slučaju, sretno i ne boj se operacije, ako baš budeš morala ići na nju. Evo, vidi koliko nas je živih koji smo to pretumbali  :), i dobro nam je danas. 
Operacija L4/L5 2007. godine