Autor Tema: Mjeseci prolaze ali bol ne jenjava???  (Posjeta: 58366 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
Odg: Mjeseci prolaze ali bol ne jenjava???
« Odgovori #54 : Travnja 28, 2009, 21:10:57 poslijepodne »
Ma zapravo sam i htjela cuti postovanog neurokirurga, cisto da lukne u slike...  ;)

Posjetit cu neurokirurga ponovno, dajem si vremena jos do kraja 5mj.

GSM

• Gost
« Odgovori #55 : Travnja 28, 2009, 21:11:31 poslijepodne »
Kako vam se cine slike sa MR-a?

Mi ti ovdje mozemo samo polu-laicki bubati :).

Eventualno da ti pomognu Neurokirurg ili kokolina...

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #56 : Travnja 28, 2009, 21:15:04 poslijepodne »
Kako vam se cine slike sa MR-a?

Mi ti ovdje mozemo samo polu-laicki bubati :).

Eventualno da ti pomognu Neurokirurg ili kokolina...

Evo, pa ukoliko nadu vremena, voljela bi da malo luknu na slikice....

moloko

• Newbie
  • *
« Odgovori #57 : Travnja 28, 2009, 22:42:03 poslijepodne »
nisam nikakav strucnjak, ali sto se tice magnetne, toliko sam se toga nagledala, tako da mi kod tebe ovo ne izgleda uopce opasno, ali ja to laicki, pa se nadam da nece netko zamjeriti. da vidis  moju prepala bi se :)))
malo ti l4l5 ulazi u kanal, ali je to toliko neznatno da bi s dobrom fizikalnom mogla rijesiti.
ali ipak ti otidji kod jos nekog i neurokirurga, neurologa i fizijatra po misljenje.

sto se tice tvojih simptoma slicni su sto su bili i kod mene, ali ja sam se pomocu fizikalne rijesila svega osim trnjenja.
jest da je trajalo 2 mjeseca lijecenja, ali je ispalo na kraju da se isplatilo.
s tim da je kod mene bila ustanovljenja ekstruzija diska l5s1 i protruzija l4l5 na ct-u prije neka 2-3 mjeseca.
magnetnu sam radila neki dan, protruzije vise skoro da nema, ali ekstruzija je i dalje tu i ne misli nigdje sto je i logicno :)).
sad sam poprilicno ok, ali tko zna dokad. pa ako se bude moralo na operaciju, nema mi druge.
ali smatram da ljudi koji imaju protruzije mogu to rijesiti s dobrom fizikalnom i da nema razloga da idu na operacije. naravno, ako nije doslo do vecih komplikacija, jer dosta ovisi i o sirini spinalnog kanala. sto je mene ocito spasilo od gorih posljedica.

katarina, peckanje moze proci. ja sam imala nepodnosljive bolove, zarenje, peckanje, rezanje, tupilo, zatezanje, trnjenje, i ne znam vise koje sve neugodne osjecaje.
nakon terapija evo ostalo mi je tu i tamo neko trnjenje u peti ponekad, ili kad sam duze u istom polozaju bude ga i kroz nogu. peckanja vise nemam. tu i tamo neko zatezanje, ali zasad nista strasno. ne znam je li ti tko preporucio b kompleks da pijes, ali u svakom slucaju nece ti stetiti a moze pomoci.

konacno se usudim nastaviti zivjeti koliko toliko normalnim zivotom, pa dokle se mogne.
znam da me jedan krivi pokret moze kostati, ali nije li tako i kad smo zdravi ili mislimo da jesmo.

zasad ce me noz jos sacekati :))

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #58 : Travnja 29, 2009, 13:32:18 poslijepodne »
Dobro zvuci!  :D