Autor Tema: nakon operacije  (Posjeta: 32158 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

denis 68

• Hero Member
    • Email
Odg: nakon operacije
« Odgovori #54 : Veljače 20, 2009, 20:43:45 poslijepodne »
Denise, kada sam lezao na nurohirurgiji, bila je jedna zena koja je 3 puta operirala kraljeznicu, zbog priraslica.
Uradila je pretrage i rekli su joj da je vise nesmiju otvarati na istom mjestu. Otpustili su je dok sam ja bio na vikendu, pa tako da nisam saznao sta su joj rekli. E sada neznam dali treba cekati duzi period ili nesmije nikada.
U martu cu na kontrolu, pa cu neura vise ispitati.
Tesla hvala ti na odgovoru znam da mi je to rećeno al nisam vjerovao da je to tako,može bit da nakon dužeg vremena možda možeš opet ne znam baš me to zanimalo  iz razloga ako i budem išao na operaciju da znam i taj detalj da se mogu ravnati te vremenski period pomaknuti  svakih par godina,jer ako je to istina pitam se što će ćovjek koji se operira sa recimo 20 godina i tako u nekih desetak godina napravi 3 operacije što poslije ,ako je istina da se nemože,znači isti poslje s 30 godina dolazi na sam početak i nema mu pomoći neznam jesi me razumio.Kažem možda bi dobro bilo odugovlaćiti operaciji koliko je to moguće. ;)

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #55 : Veljače 20, 2009, 23:32:26 poslijepodne »
Sve ja tebe razumim denise, mogu ja tebi pricati idi ili nemoj ici, ja bih ovako ,je bih onako... Teska je to odluka. Mogu oni tebi pricati koliko hoce da ce ti sigurno biti bolje, sto je velika mogucnost, ali nista nije sigurno. Dobro bi bilo znati sta ce biti ako se ne operiras, hoce li ostati takvo stanje ili ce biti losije. Operacija je rizik 10% da nece uspjeti i da ce ti biti jos losije, toga treba biti svjestan i to uzeti u obzir. Na zalost ja sam u tih 10%, mada ni to nije kraj, opet sam odlucio, ali neuro se ne slaze, pa cemo malo sacekati. Manji je rizik u ljetnom periodu, a ja cu dati sve od sebe da to rijesim konzervativnim metodama, ide proljece, pa cu se dati u akciju. Male su sanse,ali vrijedi pokusati.
Poznajem dosta ljudi koji su operirani i zive sasvim normalno, pa cak rade i fizacke poslove. Jos kada mi kaze da je operiran 70-ih L4-L5, L5-S1, onda stvarno vidim da se moze izlijeciti. Kada odem na kontrolu i popricam sa operiranim, vecina se dobro osjeca, ustvari svi osim mene.
Mozda sam i ja zafrkao stvar, jer sam se jako dobro osjecao, poslije operacije. Nisam ni izasao iz bolnice, a znao sam preci po 5-6 km na dan. Kasnije sam i po 10km. Kada sam izvadio konce doktor mi je rekao da se za dva dana smijem kupati. Otisao sam na bazen i plivao sasvim normalno. Na more sam otisao mjesec dana nakon opercije i kupao se ko svi sretni. Jedino sto mjesec dana nisam sjedio. Tamo sam upoznao jednog covjeka koji je sam iz Srajeva dosao vozeci auto 40 dana nakon operacije.
Da sam imao bolove smanjio bih aktivnosti.
Sa fizikalnim sam poceo cim sam se vratio sa mora. Ni fizijatri me nisu postedili, radio sam maksimalno.
Petnaesti dan FT (50 dan nakon op.) poceli su problemi, od kojih sam tonuo sve dublje.

Da imam ikakav drugi izbor nebih se lahko upustao u operacije, a najgore mi je sto sam ostao bez posla, pa ne mogu cekati predugo.
Ti denise prikupljaj informacije, pa rzmisli ! Kako god odlucis ispravna je odluka, jer ti najbolje poznajes svoju situaciju. I nezaboravi ovih 10%, koliko god ti mi hvalili op.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #56 : Veljače 21, 2009, 00:49:51 prijepodne »
Tesla nemoj me krivo razumjeti ja osobno sad neradim ništa jel me toliko mmuče leđa a isto tako znam da će d oć proljeće i da će mi bit super,ako nebude išlo odo ja bez po muke pod nož,a sve ove godine nisam htio ni ići samo radi rizika radi negativnih stavova pjedinih lječnika i krivih dijagnoza od samog početka mog lječenja,što se tiće 10% to mi je jasno za vrijeme rata glava mi je bila u torbi 99% pa sam osta živ a nadam se da će mi i ta operacija ako se oddlućim proć u naboljem redu,za sad je ostavljam još na čekanje do proljeća ako mi nebude bolje ako bude ovim tempom me zafrkaqavalo odoh na operaciju ako ne neću nigdi.O svemu kad razmislim mislim da bi meni sigurno pomogla micro invaz operacija neznam sve druge ne dolazu u obzir,mad bi za to morao sjest u auto i pravac u ZG na par pregleda kod raznih neurokirurga  pa onda zbrojit njihova mišljenja.U mom slućaju svi su rekli od fizijatara,neurologa ortopeda nemoj još jedan neurokirurg mi je rekao operac.,dba su mi rekla ne a mene boli sve te godine al iskreno neznam ni sam kad sam popio tabletu za bolove to je neka glupa tupa bol nesmim previše na jednom mjestu stajat jer mi počme noga trnit cjela,dok s druge strane lagane vježbe plivanje ,lagani rad i šetnja mi pomažu,promjene vremena me ubijaju i neznam ni sam glava mi je ko četrun(lubenica) ;)
« Zadnja izmjena: Veljače 21, 2009, 00:59:32 prijepodne denis 68 »