Dragi Neuro,
vjerojatno znaš, ali nisi svjestan, da kirurzi nisu liječnici. U prošlosti su kirurzi bili mesari i brijači, tj. netko tko je bio spretan s nožem. Ja ne umanjujem spretnost kirurga, mirnu ruku i obrazovanje, no pomiri se s tim da vi niste liječnici. Liječnik je onaj koji zna postaviti pravu dijagnozu i izliječiti ili uputiti pacijenta nekome tko ga zna izliječiti. Nažalost, današnja se zapadna medicina, temelji na profitu. Ono što je ispaltivo se istražuje, ono što nije, ne. kronične, nesmrtonosne bolesti su najisplativije. Obzirom da nisu smrtonosne, ne izazivaju preveliku medijsku buku, a potrebno ih je konstantno liječiti, samim time konstantno kupovati patentirane lijekove. Priznao ti to sebi ili ne.
Isto tako mi je nevjerojatno, da kao medicinari niste u stanju prihvatiti da problem određenog organa, može biti uzrokovan u sasvim nekom drugom organu. Problem kože, npr. u jetri, problem srca u bubrezima ili tankom crijevu itd... Čak su i u medicinskom udžbeniku neurologije (za stomatologe) nacrtana područja dermatoma na tijelo, koja su povezana s određenim organima. Lijepo piše na koje sve organe utječe vagus itd... Zašto se to zanemaruje pri pregledima. Iz perspektive farmacije i profita mi je jasno da za pacijenta imate 2-5 min, no nejasno mi je da ste kao liječnici, toliko ograničeni njihovom diktaturom, da vam je jednostavnije prepisati lijek, koji vam je nametnut (ili ste potpisali ugovor s nekom tvrtkom, koja vas je odvela na neki kongres, seminar ili slično), pa ne ramišljate više. većina vas (ne svi), prvo prepiše antibiotik, pa ako ne djeluje, još jednu kuru, pa ako ne djeluje, ajmo vidjeti, možda je viroza. To je samo jedan primjer.
Slaže se s worfom da je većina alternativaca, prevaranata, čak ni to nije pravi izraz, možda bolje zadojenih naivaca, no nisu svi. Zanimljivo je kako odbacujete metode, koje su čak priznate od strane medicinskih nauka. Ako priznate akupunkturu, onda ne možete nijekati teoriju kineske medicine. Oprostite, ali takav stav, samo govori o vašem neznanju, nerazmišljanju ili zadojenosti. također, ako zanemarujete prehranu, kao bitan faktor zdravlja, ne možete se nazivati liječnikom.
To je kao da gradite kuću od pijeska ili lošeg materijala, pa se čudite da ona raspadne. ne razumijem, zašto je to tako teško shvatiti.
Zapadna medicina se bazira na kemiji, znači kemijski sastav hrane utječe na zdravlje, ili se možda varam. Da li ste upoznati s činjenicom da agenti farm. industrije putuju po svijetu, istražuju plemenske zajednice i njihove lijekove, ispituju koje biljke oni koriste za zdravljenje određenih bolesti, te poslije to stavljaju u svoje lijekove ? Mislim da vi sebe preozbiljno shvaćate.
worf, želio bih ispraviti navode o meditaciji. Nije istina da crkva skriva, možete u knjižarama kupiti knjige meditacijskih vježbi Ignacija Lojolskog, te knjige Anthony de Mello-a (Indijski katolički svećenik, psiholog za svećenike). U kini su komunisti 50tih godina zabranili qigong i kinesku trad medicinu, tako da je masa današnjih tai-chi majstora koji po svijetu zarađuju novce, iz generacije onih koji su radili tai-chi bez tog najvažnijeg aspekta, a to je qi-gong.
Ako bi krenuli u raspravu zašto je to sve tako, brzo bismo došli do ZAVJERE. No to je tako osjetljiva tema, da je možda ovdje ne treba načinjati, iako bi neke činjenice, pojasnile zašto je današnja medicina takva, kakva je. Ako vam se da pogledajte po net-u tko su zagovornici smanjenja svjetskog stanovništva s 6 milijardi na ispod milijarde, pa onda povežite to s medicinom i prehranom, da ne pričamo o ratovima....
Pozdrav svima