Pozdrav,evo mene opet...
napravila sam opet magnetsku pa evo nalaza pa ako netko zna da mi to ocita barem laicki jer se meni bas i ne cini nesto dobro...

Uputna dg stanje po op.herniji i.v.diska u visini L4-L5 lijevostrano.
MR L-S kralježnice pokazuje održanu visinu,oblik i strukturu trupova kralješaka.
Izrazita degeneracija i.v. diska od L3 do S1.
Gracilnija širina spinalnog kanala od L3 do S1.
Conus i cauda primjereni.
Na transverzalnim presjecima u T1 i T2 slici kroz sve i.v.prostore lumbalnog segmenta uočava se u visini L3-L4 manja pretezito dorzomedijalna protruziha i.v. diska.
U visini L4-L5 na mjestu oper.zahvata hernije i.v.diska vidljiv cirkularni bulging anulus fibrozusa bez recidivne hernije i.v. diska.
Međutim u visini L5-S11 vidljiva je lamelarna protruzija i.v. diska djelom dorzomedijalna vecim djelom dorzolateralna desnostrana sto je najbolje vidljivo na T1 slici a na transverzalnim presjecima.
U ostalim visinama nalaz primjeren...
evo to mi je nalaz...ne cini mi se bas nesto dobar pa me sve strah da cu opet morat prolazit sve ispicetka jernaime operirala sam herniju L4-L5 lijevostrano i osjetila sam bolove ,ne jake,u desnoj strani i dr su sve pripisivali kao refleks od svega da bi se sad ispostavilo da nije bas dobro opet...
molim pomozite jer ludimm..

((