Nisam mogao probati nakon što sam dobio odobrenje, jer mi je krava od LOMače rekla da moram odmah odlučiti u koje idem toplice. Tako da je Povjerenstvo HZZO-a odobrilo za Krapinske, koje sam pak odabrao bazena radi. Ovo pismo gore je otišlo u HZZO. U međuvremenu su se iz Krapinskih javili da mi je termin 17.8.
Ja sam pak uzeo stvar u svoje ruke jer ne mogu raditi ni statičke vježbe na suhom kako mi se sve upalilo. Otišao sam natrag u Sheraton jer je bazen tamo plitki, platio 306 kn za mj dana, imam i saunu i teretanu i već čim se ugrijalo i malo proplivalo je bilo bolje. E sad, danas sam trebao opet, ali pada kišurina, vlaga je, opet me jako boli kuk i ne idem nikam.
Otkad sam počeo proces liječenja samo se bodem s rogatima. Jedino mogu reći da su fizijatrica, neurokirurg i anesteziologinja iz Amb. za bol bili super. Ostalo je sve katastrofa. LOM moram podmititi sa Jack Danielsom i sl. da bude sretna, a s ostalima se moram natezati do granica psihičke izdržljivosti.
U ponedjeljak sam trebao ići u Amb. za bol na kontrolu da vidim kako ćemo regulirati sad liječenje, da bi mi stigla mailom ova obavijest: "Vaš termin 11.07.2016 pomiče se za 13.07.2016 u 11h u amb. za bol –Rebro." Ni "poštovani", ni objašnjenje zašto, niti isprika, niti potpis, pa sve si mislim zašto sam u školi učio bonton i zašto su me roditelji odgajali? Kad je očito da to u RH ne treba, pogotovo ne u zdravstvu.
Kad se izvučem iz ovog užasa (ako) možda napišem kratku knjižicu: "Crne kronike Kristijana Grđana - zdravstveni sustav u RH"