Autor Tema: Renata moli savjet i pomoć - HITNO  (Posjeta: 440965 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

madagaskar

• Hero Member
Odg: Renata moli savjet i pomoć - HITNO
« Odgovori #234 : Siječnja 05, 2010, 21:20:16 poslijepodne »
E stvarno moram probati to s kestenom u džepu ;D

Denis

• Hero Member
« Odgovori #235 : Siječnja 05, 2010, 21:22:43 poslijepodne »
E stvarno moram probati to s kestenom u džepu ;D
Madagaskar ma to je po mom čista infišacijau glavi tog čovika,al činjenica da njemu pomaže,ja bi vuka i auto po gradu a nebi ga vozio samo da budem ko nov :D :D,pa nek ljudi viću da sam lud hahhahah

uriel

• Sr. Member
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
« Odgovori #236 : Siječnja 06, 2010, 13:45:44 poslijepodne »
Moć autosugestije.
Evo Denis ja ti prepuručam da u džep staviš sličicu poprsja Samanthe Fox(to ti je generacija),pa kad zaboli ti pogledaj i biće ti lakše ;D.
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #237 : Siječnja 08, 2010, 20:01:05 poslijepodne »
Ja sam danas obavila i drugi tretman akupunkture. Nakon prvog tretmana prije 10 dana dva dana sam vidjela zvijezde - i lijeva noga mi je trnula, stopalo me jako boljelo, a leđa kao da me netko pritišće za ramena prema dolje i stvara veliki pritisak u donjem dijelu kralježnicu. I sa vremenom se to smirilo. I tako ja već tjedan dana nisam popila nikakvu tabletu protiv tableta, a i inače ih ne pijem sa manje bolove. Prvo sam mislila da je to zato jer nisam dva tjedna bila na poslu zbog blagdana i gripe, ali mi je danas doktor koji mi je radio akupunkturu rekao da bi to moglo biti i od akupunkture - da sam prvo dva dana imala reakciju, a onda poboljšanje.
Danas sam bila na tretmanu i sada osjećam lagano trnjenje u potkoljenici i stopalu, male bolove u leđima, isto kao i nakon prvog tretmana, a prije 2 dana toga nije bilo. Liječnik mi je rekao neka sada 10 dana pratim kako će biti s obzirom da sam počela raditi.
I naravno - upozorio me - on samo pomaže da bolovi nisu jaki i da ih eventualno ako je moguće ukloni u potpunosti, ali ne otklanja uzrok boli.
2006. interlaminectomia L4-L5

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #238 : Siječnja 08, 2010, 20:49:36 poslijepodne »
Akupunkturu još jedino nisam probala. Zanimljivo je ovo što pišeš, naravno želim ti sve najbolje i obavjesti nas kakvi su rezultati na kraju. Ja sam također čula da akupunktura jako podiže prag tolerancije na bol ali i uklanja stres u tijelu te time pomaže oslobađanje prirodnih procesa u tijelu koji obnavljaju stanice (ubrzava proces ozdravljenja). Naravno mehaničke uzroke boli ne može riješiti, hernije, ozljede, skoliozu i sl.

GSM

• Gost
« Odgovori #239 : Siječnja 09, 2010, 17:27:52 poslijepodne »
Ja sam cuo, a i procitao dobre stvari o akupunkturi kod bolne kraljesnice, i njenom otpustanju "necega" sto dalje pomaze zacijeljivanju i oporavljanju.

Svakako ce moja mama i to probati uskoro.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #240 : Siječnja 12, 2010, 17:39:20 poslijepodne »
I taman se ja poveselila da je akupunktura dobar put, kad ono od petka navečer od kad sam došla s akupunkture bol sve jača i jača.
I upravo danas na poslu dostigla svoj maksimum: pritisak u donjem dijelu leđa ko da mi slon sjedi na rameni, bol u nozi, a pogotovo u stopalu s vanjske strane. Razmišljam da je to možda od posla jer u doba prvog tretmana sam bila kod kuće zbog gripe.  ???
Pokušat ću sutra nazvati doktora koji mi je radio akupunkturu, pa ga priupitati.

frenky

• Forumas
  • spinal cord stimulation
    • AOL Instant Messenger - frenk
    • Email
« Odgovori #241 : Siječnja 12, 2010, 20:58:20 poslijepodne »
Renata,o kojoj vrsti akupunkture se radi-pitam to stoga što sam ja išao u dva navrata na akupunkturu ali oba puta po 10 dana zaredom /svakodnevno/ a za ovu vrstu "napreskokce" nisam čuo,možda je to nešto staro-novo a učinkovitije ?
frenk

Denis

• Hero Member
« Odgovori #242 : Siječnja 13, 2010, 00:05:25 prijepodne »
Da li je ko imao iskustva sa akupunkturom sa djagnozom CHR Lumboishijalgije i kako mu je pomagala

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #243 : Siječnja 13, 2010, 18:50:37 poslijepodne »
Renata,o kojoj vrsti akupunkture se radi-pitam to stoga što sam ja išao u dva navrata na akupunkturu ali oba puta po 10 dana zaredom /svakodnevno/ a za ovu vrstu "napreskokce" nisam čuo,možda je to nešto staro-novo a učinkovitije ?

Mislim da to nije "staro-novo" jer doktor očito nema vremena to raditi svaki dan. Ambulanta za bol radi jednom tjedno, a pacijenti dolaze na tretmane svaki deseti dan. Možda zato i ne funkcionira ovaj puta - nemam pojma. Pitat ću ga drugi tjedan jer sam sad zbilja zbunjena. Prvi puta je bila reakcija dva dana i nakon toga bol ošla - barem ona u leđima, a sada me leđa bole tj. imam pritisak i stopalo me boli sve jače i jače - kao prije prvog tretmana i kad je sve krenulo.

Upravo sam se počastila sa sat i pol brčkanja u bazenu u toplicama. Bilo je super!  ;D Napravila sam vježbice u bazenu koje sam naučila ranije na terapijama, malo leđno plivala i to je to. Samo sam se razočarala u svoju lijevu nogu - jedva da je nešto "mlatila" po vodi. Osjećam to po tome što me sad napinju mišići u desnoj nozi koji su se očito naradili i za lijevu nogu.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #244 : Siječnja 13, 2010, 20:25:34 poslijepodne »
Moć autosugestije.
Evo Denis ja ti prepuručam da u džep staviš sličicu poprsja Samanthe Fox(to ti je generacija),pa kad zaboli ti pogledaj i biće ti lakše ;D.
Uriel uz nju bi mi sigurno bilo dobro jer ipak je ona Samanta Floks :D :D

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #245 : Siječnja 15, 2010, 16:14:52 poslijepodne »
Spremam se ja ujutro za posao i taman htjela krenuti od kuće kad tamo ulovi me napadaj kašlja (još iskašljavam sluz od gripe koju sam imala) i počnem kašljat ko luda i odjednom me "prereže" između lopatica i ukočim se. Skoro sam poludila! I stojim ja tako u hodniku i ne znam kud ću sama sa sobom. Odvučem se do kuhinje i popijem Voltaren. Već sam shvatila da kasnim na posao, pa sam se nekako dovukla do auta, pa do posla.
Srećom počelo je popuštati za jedan sat i sad je već o.k. ali me pošteno izludilo!  >:(
Očito nije dosta što me svaki puta prilikom kašljanja jače zaboli donji dio kralježnice, a često se i popiškim, sad mi još treba i ovo.
Za poludit!  >:(

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #246 : Siječnja 15, 2010, 21:09:50 poslijepodne »
Moja Renata i ti si takva vozila auto, pa jos i otisla na posao? Stvarno za poluditi, ja sam godinama vristeci u autu, tata me vozio, isla na posao. Poslijedica operacija, naravno. A sad novih hernija, degener. promjena, priraslica.  Da mi je ova pamet, otkaz bi dala odmah. Bem ti posao i drzavu  >:(
operacija  L5-S1 1998. g.

Nalaz MR IZ 2009. g. : Diskovi L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 izmjenjenog izgleda i snizene visine
Spin. kanal suzen u nivou LS-L4 i L5
Umjereno velika her. dis. na L3-L4 sa kompresijom
degenerativne promjene kicme i spondiloza, radikulopatija

25.02.2011. Nakon fizikalne terapije i terapije antidepresivima,stanje puno bolje. Povremeni, mali bolovi.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #247 : Siječnja 15, 2010, 21:14:10 poslijepodne »
Moja Renata i ti si takva vozila auto, pa jos i otisla na posao? Stvarno za poluditi, ja sam godinama vristeci u autu, tata me vozio, isla na posao. Poslijedica operacija, naravno. A sad novih hernija, degener. promjena, priraslica.  Da mi je ova pamet, otkaz bi dala odmah. Bem ti posao i drzavu  >:(

A morala sam nekako draga moja Besana... Em puno manju plaću dobijem kad sam na bolovanju, a krediti se moraju plaćati, em bi na poslu imala problema da nisam došla - već sada su problemi od kad sam spomenula da idem 08.02. u bolnicu na diskografiju i da ne znam što će dalje biti i da sam od tog dana na bolovanju do daljnjeg. Naučila sam ja već trpjeti bol u ovih desetak godina.  ;)

Denis

• Hero Member
« Odgovori #248 : Siječnja 15, 2010, 21:16:48 poslijepodne »
Eto kad ugledaš 8.2 u bolnici mene bol če ti stati ,al češ izgubit i volju za životom  :D :D :D :D :D

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #249 : Siječnja 15, 2010, 21:18:29 poslijepodne »
Eto kad ugledaš 8.2 u bolnici mene bol če ti stati ,al češ izgubit i volju za životom  :D :D :D :D :D

A zašto? Pa poznat mi je tvoj "lični opis" - vidjeh sliku. Ili ima neki poseban razlog?

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #250 : Siječnja 15, 2010, 21:31:14 poslijepodne »

A morala sam nekako draga moja Besana... Em puno manju plaću dobijem kad sam na bolovanju, a krediti se moraju plaćati, em bi na poslu imala problema da nisam došla - već sada su problemi od kad sam spomenula da idem 08.02. u bolnicu na diskografiju i da ne znam što će dalje biti i da sam od tog dana na bolovanju do daljnjeg. Naučila sam ja već trpjeti bol u ovih desetak godina.  ;)

Ama znam, zato i psujem, da su kako treba i drzava i svijet ne bi dizali kredite ni ti ni ja. Ne bi plate bile simbolicne ... a to  neraumjevanje na poslu .. uh.... mene su jednom u najgoroj akutnoj fazi boli nazvali da me napadnu sto nisam dosla. I sto sam se javiila samo sefici, a ne i direktorici. Btw, radim u drzavnoj instituciji, sta je tek sa onima sto rade kod privatnika...
operacija  L5-S1 1998. g.

Nalaz MR IZ 2009. g. : Diskovi L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 izmjenjenog izgleda i snizene visine
Spin. kanal suzen u nivou LS-L4 i L5
Umjereno velika her. dis. na L3-L4 sa kompresijom
degenerativne promjene kicme i spondiloza, radikulopatija

25.02.2011. Nakon fizikalne terapije i terapije antidepresivima,stanje puno bolje. Povremeni, mali bolovi.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #251 : Siječnja 15, 2010, 21:37:31 poslijepodne »

Ama znam, zato i psujem, da su kako treba i drzava i svijet ne bi dizali kredite ni ti ni ja. Ne bi plate bile simbolicne ... a to  neraumjevanje na poslu .. uh.... mene su jednom u najgoroj akutnoj fazi boli nazvali da me napadnu sto nisam dosla. I sto sam se javiila samo sefici, a ne i direktorici. Btw, radim u drzavnoj instituciji, sta je tek sa onima sto rade kod privatnika...
Pa i ja radim u državnoj službi, pa mi je "zabavno"... Neću ni zamisliti kako bi bilo kod privatnika. Poslije operacije sam bila na bolovanju 7 mjeseci (1 mjesec prije i 6 mjeseci poslije operacije) i sve je prošlo o.k., a da sam bila kod privatnika valjda bi me dočekala radna knjižica.
« Zadnja izmjena: Siječnja 15, 2010, 21:39:03 poslijepodne Renata »