Autor Tema: Vinogradska i ostatak svijeta  (Posjeta: 83974 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
Odg: Vinogradska i ostatak svijeta
« Odgovori #54 : Listopada 03, 2009, 21:05:03 poslijepodne »
I ja imam riječi hvale za Vinogradsku - možda više za osoblje nego za doktore! Iako je dr. Kovač učinio sve što je mogao i meni je sada dobro, a pokušavam zaboraviti ton kojim mi se zadnji puta obratio - da imam fantomske bolove i neka posjetim psihijatra umjesto da mi je jednostavno u facu rekao da sam predebela (imala sam 10 kg više nego na operaciji) i neka smršavim i vježbam i da će biti bolje.
U bolnici sam bila 5 dana i veoma sam zadovoljna osobljem. Nakon operacije sestra je svaki sat vremena, možda i kraće, dolazila do kreveta, pitala kako sam, da li trebam nešto protiv bolova - da li želim injekciju ili bi radije tabletu da me ne pika, da li trebam pomoć do WC-a, možda nešto dohvatiti iz ormara i sl. U svojoj gradskoj bolnici nikada nisam takvo nešto doživjela i zato - SVAKA ČAST OSOBLJU U VINOGRADSKOJ na neurokirurškom odjelu!
2006. interlaminectomia L4-L5

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #55 : Listopada 10, 2009, 18:54:22 poslijepodne »
Želim pohvaliti dr.Saftića iz Vinogradske,koji me primio izvan radnog vremena te dao preporuku za MR.Ovim putem mu se od srca zahvaljujem.Također se zahvaljujem našem GSM-u koji me je njemu uputio,GSM veliko ti HVALA.

GSM

• Gost
« Odgovori #56 : Listopada 10, 2009, 19:01:56 poslijepodne »
Odlicne vijesti... Potrudi se da sto prije rijesis MR i samim time i svoje probleme...

Pozdrav

uriel

• Sr. Member
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
« Odgovori #57 : Listopada 10, 2009, 19:49:17 poslijepodne »
Eto pomalo se stvari pokreću na bolje.
Puno sreće.
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #58 : Listopada 11, 2009, 10:20:25 prijepodne »
Hvala i tebi Uriel

ines -girl

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #59 : Studenoga 07, 2009, 22:51:26 poslijepodne »
samo kratko,...jako loše iskustvo sa teškim (možda čak i doživotnim) posljedicama, vezano za vinogradsku i neurokirurgiju. detalje neću iznositi jer kako i sami znate mali čovjek nema šanse protiv moćnog lječničkog lobija ....Isto tako znate i da su svi liječnici vrlo dobro upoznati sa svim postovima koji se ovdje objavljuju...mislim da ćete shvatit o čemu pričam. Eto toliko od mene. pozdrav !

GSM

• Gost
« Odgovori #60 : Studenoga 09, 2009, 21:48:59 poslijepodne »
Pozdrav. PLDD je zahvat takav kakav je, o njemu je na forumu puno pisano (sto si vjerujem procitala) i on ima svoj nekakav okvirni postotak uspjesnoti. Jednostavno je tako, ni jedan zahvat ne garantira 100% uspjeh i tu nema puno price. Ako operacija uspije, onda sve ono sto je receno vrijedi (pa cak i ta tvoja sarkasticna izjava o plesu nakon 2 tjedna).

Zao mi je zbog tvojih losih iskustava sa sestrama, tajnicama...ali te isto tako uvjeravam da nikakav poklon i debela kuverta nema veze s tvojim tretmanom tamo. Sto se dolaska do doktora tice, radije napisi o kome se radi jer ne treba generalizirati, i to sto ti do jednog doktora ne mozes doci tako lako, ne znaci da cijela bolnica funkcionira tako (pogledaj naslov teme, kljucna rijec: Vinogradska kao bolnica, a ne kao jedan doktor).
« Zadnja izmjena: Studenoga 09, 2009, 21:51:26 poslijepodne GSM »

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #61 : Studenoga 11, 2009, 21:18:45 poslijepodne »
Vidim da većina na ovom forumu brije da su doktori POLUBOGOVI i da je BOGOHULNO ih kritizirati,a onog tko ih proziva ćeka oganj vječni Šokiran
Posto je tema u kojoj je ovo pisano zakljucana osvrnula bi se ovdje na ovaj komentar.
Pa Worf nije bas ovaj forum toliko pun primitivaca pa da mislimo da su polubogovi i da im se klanjamo...
Al činjenica je da je spomenuti doktor nekolicini ljudi s ovog foruma omogucio da u rekordnom roku i bez trenutka čekanja na odjelu obavimo pregled, a nakon toga i u rekordnom roku da obavimo operaciju.(a to je ono sta je u nasem zdravstvu inace najveci problem).
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, i nitko ovdje nikome ne brani da isprica svoju pricu pa kakva god ona bila.
Al javno razapinjanje spomenutog doktora, nakon sto znamo samo jednu stranu price, je nešto što zaista ne treba ovom forumu, odnosno to je nešto što ce ljudima koji tu dođu više odmoc nego pomoc.
Jer spomenuti doktor ce vjerojatno nakon javnog razapinjanja napustiti forum, i sta onda korisnici foruma imaju od toga? Sigurno ne privilegiju da im danas padne na pamet otic kod neurokirurga i da to vec sutra uspiju obavit...

od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #62 : Studenoga 11, 2009, 21:29:00 poslijepodne »
Pegula, nije uopšte problem spomenuti doktor nego forum koji se sveo na jednog doktora,  jednu bolnicu i jednu vrstu operacije koju vi slijedite kao kakva sekta a

bilo kakvo drugčije razmišljanje nije dobro došlo.

Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

socrates

• Full Member
« Odgovori #63 : Studenoga 11, 2009, 21:39:02 poslijepodne »
Jopane potpisujem od rijeci do rijeci i jos je gospodin nadr...ako se netko kojim slucajem drzne zapitat da li uopce postoje ikakvi problemi s tom vrstom operacije.

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #64 : Studenoga 11, 2009, 21:51:48 poslijepodne »
Dobro, vi cijelo vrijeme kontrirate, ali niste do sada iznijeli niti jedan argument u korist onoga sto pricate.

Ja sam operirana pred godinu (07/2008) dana klasicno u Traumi (zato sto tada nisam znala ono sto danas znam, zahvaljujuci forumu) i kada je moja sestra Pegula trebala ici na operaciju nisam joj preporucila da ucini isto, nego bas sasvim suprotno.
A zasto?
Zato sto ja imam rez od 10 cm (nije problem u velicini reza, ne smeta to meni kao takvo, nego mi smeta sto mi je sve unisteno pri tome i sto se poslije dugo moralo oporavljati). Zato sto mi nitko nije ni u jednom trenutko objasnio kako ce me operirati prije op., niti su mi kasnije objasnili sto su mi napravili. Zato sto u 10 dana lezanja u bolnici nisam imala priliku pricati s lijecnikom, osim eventualno u viziti postaviti 1 brzinsko pitanje na koji bi dobila jos brzi dogovor. Zato sto mi lijecnik i fizioterapeut nisu dali niti jedan jedini savjet kako se ponasati kasnije, nego sam sama morala istrazivati na razno razne nacine. Zato sto sam dolazila na kontrole kada nisam mogla jos dug sjediti i stajati, a morala sam u cekaonici provoditi 5-6 sati (ne pretjerujem! svaki put je bilo tako). Zato sto je moj oporavak trajao jako jako dugo. I mogla bih tu jos svasta nabrajati.

Dakle, ne branimo kao sekta samo jednu stranu, nego mi neki, koji smo iz prve ruke ili od "vrlo bliske druge ruke" mogli vidjeti 2 razlicita nacina, odabrali smo onaj koji nam se cini bolji.
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #65 : Studenoga 11, 2009, 21:59:18 poslijepodne »
Tebi je rečeno (neuro) da ti operacija (klasična) nije dobro indicirana , a eto bratu od ines-girl jeste.

Btw. Čija je tema naprasno zaključana zbog nečijih interesa.

Argumente nevidiš zato što nećeš da ih vidiš.
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #66 : Studenoga 11, 2009, 22:00:36 poslijepodne »
Nitko ne brani neurokirurzima iz drugih bolnica da sudjeluju na forumu,ali jedini koji ima volje,naravno govori o metodama koje on radi,i zar ga zato treba napadati.Pa neka drugi neurokirurzi dođu i pričaju o metodama koje oni primjenjuju,ali onda če opet ispasti kako se zagovara samo klasićna metoda,pa priči nikad kraja.Kad svi strućnjaci odu sa ovog foruma ne znam koga če se onda napadati i zašto.

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #67 : Studenoga 11, 2009, 22:13:24 poslijepodne »
Nitko ne brani neurokirurzima iz drugih bolnica da sudjeluju na forumu,ali jedini koji ima volje,naravno govori o metodama koje on radi,i zar ga zato treba napadati.Pa neka drugi neurokirurzi dođu i pričaju o metodama koje oni primjenjuju,ali onda če opet ispasti kako se zagovara samo klasićna metoda,pa priči nikad kraja.Kad svi strućnjaci odu sa ovog foruma ne znam koga če se onda napadati i zašto.

Upravo to. Nitko nema hrabrosti, volje, mozda i znanja da se upusti u sudjelovanje na forumu. Zbog toga Neurokirugu svaka cast. Ustvari ne znam na koji bolji nacin da iskazem respekt. Ne radi se cak ni o tome da neuro jednim djelom pokrece ovaj forum. Radi se o tome da je to potpuno netipicno za Hrvatsku. Vecina ljudi u ovoj zemlji nije spremna raditi ni svojoj osnovni posao, a kamoli i nesto dodatno i to besplatno.

Sto se tice Vinogradske mogu samo reci da skidam kapu svima tamo jer svi oni znaju tko ovdje i sto pise. I jako mi je drago da ti ljudi prepoznaju vaznost ovakvih stvari. Pa nije da zivimo u zemlji od milijardu ljudi. Zna sad vecina neurokirirga i drugih u bolnicama za ovaj forum.

Inace ne navijam za nikoga ni za jednu bolnicu i ni za jednu metodu. Ja sam mali Mujo po tom pitanju. Tko sam ja da pricam o svemu tome kad nemam blage veze o svemu tome. Mogu se eventulano samo praviti da znam o cemu pricam.

Ovdje se pricaju price o Vingoradskoj i drugima i na svakome je da pronadje svoju istinu.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #68 : Studenoga 11, 2009, 22:20:39 poslijepodne »
Pegula, nije uopšte problem spomenuti doktor nego forum koji se sveo na jednog doktora,  jednu bolnicu i jednu vrstu operacije koju vi slijedite kao kakva sekta a
bilo kakvo drugčije razmišljanje nije dobro došlo.
A nazalost forum se na to sveo jer je on jedini doktor koji je ostao na tom forumu.
A šta se tiče sekte pa nebi baš rekla da se ja tu uklapam jer sam ja također nekoliko puta javno na ovom forumu trazila da se priča o manama minimalno invazivnih operacija.
Al činjenica je da smo mi svi ovdje laici i možemo pričat isključivo o svome iskustvu.
Ja se ne usuđujem pričat da je minimalno invazivna metoda bolja, pojma ja o tome nemam. Ja eventualno nakon operacije mogu kazat da je kod mene ta metoda bila uspješna ili ne.
I isto tako mogu kazat da je Neuro prema meni bio vise nego fer i korektan, i da mu hvala na svemu.
A tko je najbolji stučnjak, koje su najbolje metode, i šta je ispravno a šta ne nemam pojma niti cu ikad znat jer ne planiram studirat medicinu.

Socrates, pliz reci mi samo jedno. Ti si nosio nalaze Neuru u Vinogradsku ili je to netko cinio za tebe?
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

Denis

• Hero Member
« Odgovori #69 : Studenoga 11, 2009, 22:34:27 poslijepodne »
Dobro pitanje Pegula za Socratesa,al vjerujem kad ih bude nosio da će drukčije razmišljati kad vidi o čemu mi pričamo,jer prvi ja opet napominjem živio sam zbog godina odbijanja raznih lječnika u zabludi i nepovjerenju,da bih naletio na čovjeka koji svoje dragocjeno vrijeme uložio u mene i ja to ne mogu zaboraviti jel takvih je jako malo lječnika u RH pa čak i onih sa titulama.Pitam se zašto je neuro to radio sigurno nije radi mene i moje lipote ,već iz razloga pošto je takva osoba koja sigurno želi pomoći svakom,uzmimo u obzir da više od 99%% ljudstva u RH svoj posao obavlja po kafićima ispija kave ,u šopinzima itd...,a ne ko dotični neuro koji je osobno meni posvetio vrijeme poslije vizite a moga je kao i drugi ležati odmarati i ispijati kave,te biti na netu i igrati Pley toy ili poker.Znam da svi griješimo al ljudi moji probajmo pa recimo onda što je prava istina,i tako u svim stvarima nemojmo napamet govorit

socrates

• Full Member
« Odgovori #70 : Studenoga 11, 2009, 23:14:52 poslijepodne »
Ne nisam,isli su preko nekih vrlo dragih i nadasve pouzdanih ljudi i ima par dana su mi rekli ko mi je gledao nalaze(detaljnije na pp).Nisu bili u vinogr.al mi je receno da je i obicnom neurokir.jasno na prvi pogled da nikako nisam kandidat za min.inv.Sad cete mozda rec da sam ih trebao slati iskljucivo u vinogr.za procjenu o tome al...pp, koga zanima.
Evo ja cu bit iskren,u ovih  6-7 mjeseci sam malo citao,pricao,sami znate kako to ide nakon CT-a kad vidis sta ti je.Kako kaze Bojan na svakome je da pronađe svoju istinu a ja sam svoju pronasao u klasicnom zahvatu,puno stvarno puno su mi pomogla iskustva svih vas,neke stvari sam ovdje saznao sta ne bi nigdi...ali meni laiku se nekako cini da je klasika za mene ono pravo iz vise razloga.
Prvo,mozda se necete slozit,nekako mi se cini da  ako nije pravilno indiciran min.inv.zahvat,moras na klasicnu,zar nije bolje odmah to obavit klasicnom metodom i mirna Bosna ;D.Citao sam i Davorova iskustva kod anestezije,razorenog misicnog tkiva,problema dok se sve to poslije namjesti ali spreman sam i prihvatit sve to samo da se ne ponavljaju op.Znaci operiram se,dam sebi godinu dana mira i terapije...zahvaljujuci vasim postovima znam tocno kad ic u toplice,koje toplice i na koji nacin odradit sve to sve to kako treba.
Drugo ja sam od doktora odabrao onoga koji mi je 40min.objasnjavao sta ce mi radit i na koji nacin,korak po korak,kakav nacin zivota poslije...sve ono lijepo sto neki koji su bili kazu o neuru...shvatit ce ko je dozivio takav momenat da promisli, evo ovom covjeku cu dat da me operira.
Ne znam,ja sam optimist,rez,jedan pravi duzi oporavak i show must go on,moram bit ka prije,ako ne isti bar na 80%

socrates

• Full Member
« Odgovori #71 : Studenoga 11, 2009, 23:19:12 poslijepodne »
Sorry Colt,nisam vidio tvoj post,sve ovo sta ti kazes za neura sam objasnio gore al meni se cini da ti zivis u uvjerenju da ja hocu osporit neurov rad i sl sheme...
Vidis stari ako mislis na onu temu di smo se malo zakacili,procitaj ponovno pa ces vidit da sam ja njemu najvise zamjerio nacin ophođenja prema meni,uopce nisam dovodio u pitanje njegovu strucnost.
E sad kako je on prica sa mnom,tako i ja s njim,mozda ne bih smio zbog toga sto je dr. ili...
« Zadnja izmjena: Studenoga 11, 2009, 23:22:03 poslijepodne socrates »